АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нормативно-правова база водних перевезень

Читайте также:
  1. Безопасность труда. Вредные и опасные производственные факторы. Понятие риска. Понятие безопасности. Нормативно-правовая база охраны труда.
  2. Вегетаційні досліди на прикладі водних рослин
  3. Вплив на організм підводних занурень
  4. Лекція 1. Термінологічна і нормативно-правова база охорони праці
  5. Нормативно-правова література
  6. Нормативно-правовая база законодательной деятельности на региональном уровне.
  7. НОРМАТИВНО-ПРАВОВАЯ БАЗА КОРРЕКЦИОННО-ПЕДАГОГИЧЕСКОГО ПРОЦЕССА В ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ ШКОЛЕ
  8. Нормативно-правовая база обращения лекарственных средств
  9. Нормативно-правовая база организации системы государственного управления природопользованием и охраной окружающей среды в Российской Федерации
  10. Нормативно-правовая база рынка ценных бумаг, государственных ценных бумаг
  11. Нормативно-правовая база социальной работы с безнадзорными детьми и подростками

Лекція 3

Організація водних подорожей

Нормативно-правова база водних перевезень.

Підготовка і проведення круїзної подорожі.

Типи круїзних судів і класифікація кают.

Основні міжнародні круїзні території.

Вступ

Світовий морський флот на кінець XX ст. мав у своєму складі 80 тис. суден. Відбувалося швидке скорочення флотів традиційних морських держав: Великобританії, Норвегії, Греції, Данії, Швеції, Японії. Це пов'язано із переходом суден під "зручні прапори". Першими до країн "відкритої реєстрації"" перейшли Ліберія та Панама. Під прапорами цих країн знаходяться найбільш численні флоти у світі. Подібним шляхом пішли Кіпр, Бермудські, Багамські острови, Мальта, Вануату, Сент-Вінсент, Гібралтар. На кінець XX ст. частка суден, що ходить під "зручними" прапорами, сягнула 35%. Популярність країн "відкритої реєстрації" пояснюється відсутністю високих податків, невисокими стандартами до безпеки.

З появою мегалайнерів круїзний ринок переживає значні зміни. З традиційних ліній витісняються малі компаніїз невеликим флотом. їх місця займають більші та сучасні лайнери. Старий флот використовується на менше популярних та прибуткових або на нових маршрутах. Так, грецькі та британські судна з'явилися у Чорному морі.

Аналіз існуючих замовлень на будівництво суден свідчить, що наприкінці 2005 р. в експлуатації знаходитимуться близько 130 пасажирських лайнерів, місткістю понад 50 тис. рег. т(20з них місткістю понад 100000 рег. т). Цей флот має можливість одночасно розмістити 250000 пасажирів. При розрахунковій 7-денній моделі круїзу щорічно у плаванні можуть узяти участь близько 15 млн. пасажирів. З'явилися судна і на 100 тис. рег. т. Крім "Кернівал" та "Ройял Карибіан" флот компанії "Пі ендОу" також поповнився лайнерами "Гранд Принцес", "Сан Принцес", "Оріана", "Аврора". "Кунард" планує у 2003 р. почати експлуатацію трансатлантичного лайнеру "Королева Мері" водомісткістю понад 140 тис. т, розрахованого на 2600 пасажирів.

Разом із можливістю цих суден щодо надання масових розваг туристам середнього класу існують інші фактори, які стимулюють використання мега-лайнерів. Вони значно менше залежать від погодних умов, мають більше можливостей вибору маршруту. Режим "три дні у порту - три дні у морі'" є оптимальним для суден такого класу, він дозволяє здійснити круїзи за найбільш екзотичними та досить протяжними маршрутами. Експлуатація одного суперлайнера економічно вигідніша, ніж експлуатація на лінії декількох суден меншого тоннажу та, відповідно, місткості.

Звичайно, не кожен порт має можливість обслуговувати ці "плавучі міста". Іноді компанії вимушені купувати острови та перетворювати їх на порти для прийому суперлайнера.

З'явилися судна найвищої категорії - 6 зірок (супер-люкс). На 2000 р. у світі існувало декілька подібних суден: "Легенда", "Спіріт", "Прайт" компанії "Сі бон". Вартість круїзів даного класу-8-10 тис. дол. за тиждень. Розміщення для 200 пасажирів надається тільки в апартаментах. У вартість такого круїзу входить усе, включені і чайові обслуговуючому персоналу, чисельність якого сягає 150 осіб. Харчування тільки індивідуальне, з урахуванням конкретних побажань, звичок, традицій клієнтів. На судах подібного класу реалізується елітний, клубний відпочинок, тут відсутня категорія "пасажири", а використовується термін "гості". Оновлення флоту відбувається не тільки за рахунок будівництва нових суден, але й за реконструкції та модернізації суден. При цьому особлива увага приділяється підвищенню комфортабельності. Судна отримують сучасні засоби зв'язку (у т. ч. супутникові), системи кондиціювання, стабілізатори, качки.

 

Нормативно-правова база водних перевезень.

До міжнародних правових документів, що регламентують відносини у сфері морських перевезень, відносяться Афінська "Конвенція про перевезення морем пасажирів та їх багажу", Лондонська "Конвенція про охорону людського життя на морі" (1974) та Брюссельська "Конвенція про уніфікацію деяких правил перевезення морем пасажирів та їх багажу", міждержавні угоди.

Важливим документом, що регламентує порядок морського перевезення пасажирів на лінійних лініях, здійснення фрахтування суден на визначений час, організацію круїзів на території України, є Кодекс торговельного мореплавства України (1995 р.) Судноплавні компанії при укладанні угод з вітчизняними та іноземними клієнтами та контрагентами враховують вимоги цих документів.

Клієнтами морського транспорту виступають:

- туристичні організації, що фрахтують пасажирські судна для організації круїзних рейсів або бронюють квитки на лінійні перевезення;

- індивідуальні пасажири, що купують квитки на лінійні перевезення та тим самим укладають договори морського перевезення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)