АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

При організації круїзів відносини між фірмою-оператором та організаціями, що беруть участь в обслуговуванні туристів,' оформлюються договорами

Як правило, туристична фірма укладає:

1. Договір з пароплавством на оренду теплоходів, що включає: кількість, суден, їх назви та кількість місць по категоріях;

- маршрути круїзів та їх терміни;

- кількість білизни на один рейс для кожного судна та їх вартість;

- вартість оплати за кожен рейсообіг;

- загальну вартість за договором за перевезення туристів;

- відповідальність сторін.

2. Договір з підприємством харчування (рестораном) на організацію харчування туристів на маршруті, що включає:

- перелік суден, відомості про кількість рейсів, тривалість одного рейсу (у кількості діб), кількість туристів у рейсі, маршруті та вартість денного раціону харчування одного туриста із визначенням вартості набору продуктів;

обов'язки контори судових ресторанів (підприємства! харчування) із виконання прийнятих договірних обов'язків;

- обов'язки туристично-екскурсійної організації (забезпечення повної посадки туристів);

- розробка тематики та проведення вечорів відпочинку;

- порядок розрахунків за харчування;

- відповідальність сторін.

3. Договори з фірмами, що займаються екскурсійним обслуговуванням туристів на маршруті. До цих договорів додаються графіки заходу теплоходів у порти міст прийому з наведенням дат та термінів прибуття; програми обслуговування туристів та калькуляції.

4. Договір із музичним колективом, підприємством, що буде займатися організацією дозвілля.

Екіпаж круїзного судна поділяється на дві основні частини:.власне команда судна та дирекція круїзу та служби туристичного обслуговування.

Команда судна забезпечує управління судном, роботу усіх пристроїв та механізмів та їх технічне обслуговування. Працівники служб туристичного обслуговування виконують роботу з безпосереднього обслуговування туристів. Працівники теплоходного круїзу, як правило, сезонні.

До обов'язків служб туристичного обслуговування відносять:

- організацію і проведення посадки та висадки туристів;

- розміщення туристів на судні;

- організацію доставки багажу туристів;

- забезпечення зберігання цінних речей туристів у сейфах;

- організацію харчування туристів на судні;

- організацію роботи суднових крамниць та кіосків;

- проведення дозвіллєвих заходів з туристами;

- надання туристам побутових послуг;

- організацію прибирання суднових приміщень, в яких розташовуються туристи;

- ведення документації, пов'язаної з перебуванням на борту туристів.

Очолює туристичні служби директор круїзу. Склад дирекції залежить від типу судна, виду круїзу та контингенту туристів. Так, на судах типу "ріка-море" дирекція включає 3-4 особи, на морських судах 7-12 осіб та більше, в залежності від розміру судна. Мінімальним є штат дирекції круїзу, що складається з директора круїзу, готель-менеджера, директора ресторану та старшого перекладача.

Директор координує зусилля усіх служб, відповідає за оформлення усіх фінансових документів. На суднах міжнародних компаній готель-менеджер очолює туристичні служби, а директор круїзу відповідає лише за дозвіллєву програму.

Під час проведення теплоходного круїзу керівник повинен мати:

- копії усіх угод на комплексне обслуговування туристів на борту;

- крограми обслуговування та калькуляції у містах, де надається берегове обслуговування;

- адреси та телефони фірм-партнерів;

- розрахунки вартості путівок за категоріями кают;

- посадові обов'язки працівників дирекції круїзу;

- комплексний план обслуговування туристів;

- шляхову інформацію;

- сценарії вечорів відпочинку, свят, матеріали проведення вікторин тощо;

- доручення на підписання актів обслуговування у містах прийому;

- туристичні книжки;

- схему розташування кают даного судна;

- розклад руху теплоходу.

Готель-менеджер координує діяльність служб каютного обслуговування та побуту. Служба каютного обслуговування забезпечує комплекс послуг, пов'язаних з проживанням туристів у каютах. Каютний обслуговуючий персонал складається з бортпровідників та стюардів. Служба побуту об'єднує персонал перукарень, масажних кабінетів, саун, хімчисток, магазинів тощо.

Директор ресторану координує питання надання послуг харчування. Йому підпорядковуються шеф-кухар, кухарі, офіціанти (стюарди), бармени, допоміжний персонал, який забезпечує роботу ресторану і барів.

Старший перекладач координує діяльність служби інформації, питання організації дозвілля та берегового обслуговування.

На великих морських та річкових суднах до складу дирекції входить також старший інспектор з дозвілля, інспектор по країнах, інспектор по паспортах, керівники груп.

Служба дозвілля призначена для організації відпочинку та розваг туристів протягом круїзу. Вона включає лектора, аніматорів, спортінструкторів, бібліотекаря, музикантів, працівників топографії та ін. Чисельність працівників кожної служби визначається розмірами судна та кількістю туристів на кожному конкретному маршруті.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)