АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Монтаж та складання радіоелектронної апаратури

Читайте также:
  1. Анализ объема, структуры и качества строительно-монтажных работ
  2. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  3. Вимоги до складання тез
  4. Геодезические работы при монтаже оболочек
  5. Геодезические работы при монтаже оборудования
  6. Геодезические работы при монтаже подвальной части здания
  7. Геодезические работы при монтаже сборных фундаментов
  8. Геодезические работы при монтаже скользящей опалубки
  9. Демонтаж ф.ф. цеха
  10. Демонтаж – итог трёхлетней компании протеста
  11. Демонтажные работы
  12. ДИАГНОСТИРОВАНИЕ, МОНТАЖ И РЕГУЛИРОВКА ДАТЧИКА SQ3.

 

При перевірці, налагодженні, ремонті, регулюванні та профілактиці роботи радіоелектронної апаратури необхідно проводити її монтаж та складання.

Основою монтажно-складальних робіт є процеси формування електричних і механічних з'єднань в радіоелектронній апаратурі.

Складання – це сукупність технологічних операцій механічного з'єднання деталей і електрорадіоелементів у виробі або його частині, які виконуються в певній послідовності для забезпечення їх заданого розташування і взаємодії відповідно до конструкторських документів. Вибір послідовності операцій складального процесу залежить від конструкції виробу та організації процесу складання.

Монтажем називається технологічний процес електричного з'єднання електрорадіоелементів виробу відповідно до принципової електричної або електромонтажної схеми. Монтаж проводиться за допомогою друкованих або дротових плат, одиночних провідників, джгутів і кабелів.

У відповідності з послідовністю технологічних операцій процес складання (монтажу) ділиться на складання (монтаж) окремих складальних одиниць (плат, блоків, панелей, рам, стійок) і загальне складання (монтаж) виробу. Організаційно він може бути стаціонарним або рухомим, з концентрацією або диференціацією операцій. Стаціонарним називається складання, при якому об'єкт складання нерухомий, а до нього подаються необхідні складальні елементи. Рухоме складання характеризується тим, що складальна одиниця переміщається по конвеєру вздовж робочих місць, за кожним з яких закріплена певна частина роботи. Переміщення об'єкта складання може бути вільним, по мірі виконання закріпленої операції, або примусовим, відповідно з ритмом процесу.

Складання за принципом концентрації операцій полягає в тому, що на одному робочому місці проводиться весь комплекс робіт з виготовлення виробу або його частини. При цьому підвищується точність складання, спрощується процес нормування. Однак більша тривалість циклу складання, трудомісткість механізації складних складально-монтажних операцій визначають застосування такої форми в умовах одиничного і дрібносерійного виробництва.

Диференційоване складання передбачає розділення складально-монтажних робіт на ряд послідовних простих операцій. Це дозволяє механізувати й автоматизувати роботи, використовувати робітників низької кваліфікації. Складання за принципом диференціації операцій ефективне в умовах серійного і масового виробництва. Однак надмірне дроблення операцій призводить до зростання часу на транспортування, збільшення виробничих площ, підвищення стомлюваності робітників при виконанні одноманітних дій. У кожному конкретному випадку повинна бути визначена техніко-економічна доцільність ступеня диференціації складальних і монтажних робіт.

До монтажно-складальних процесів пред'являються вимоги високої продуктивності, точності та надійності. На підвищення продуктивності праці істотний вплив мають не тільки ступінь деталізації процесу і спеціалізації робочих місць, рівень механізації і автоматизації, а й такі організаційні принципи, як паралельність, прямоточность, безперервність, пропорційність.

Паралельність складання – це одночасне складання декількох частин виробу або виробів у цілому, що скорочує технологічний цикл.

Прямоточність процесу – це найкоротший шлях проходження виробу по всіх фазах і операціях. Будь-які відхилення від прямоточності ускладнюють процес складання. Принцип прямоточності повинен дотримуватися у всіх підрозділах підприємства і поєднуватися з принципом безперервності.

Безперервність технологічного процесу складання передбачає скорочення або повне усунення міжопераційних або внутрішньоопераційних перерв. Досягається безперервність раціональним вибором технологічних процесів, з'єднанням операцій виготовлення деталей з їх складанням, включенням в потік операцій контролю і регулювання.

Під принципом пропорційності розуміється пропорційна продуктивність за одиницю часу на кожному робочому місці, лінії, ділянці, цеху. Це призводить до повного використання наявного обладнання, виробничих площ. Покращує пропорційність раціональний поділ конструкції на складальні одиниці і уніфікованість її елементів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)