АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір шин

Читайте также:
  1. Алгоритм вибіркового методу
  2. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  3. Вибір варіанту машин і устаткування
  4. ВИБІР ВИДУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
  5. Вибір електродвигуна та редуктора
  6. Вибір і обгрунтування конструкції свердловини ударно-канатного буріння
  7. ВИБІР І ОБҐРУНТУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ
  8. Вибір і опис будівельних конструкцій, будівель і споруджень.
  9. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  10. Вибір методів навчання
  11. Вибір методу (методики) проведення дослідження
  12. Вибір монополістом ціни й обсягу виробництва

 

Вибір шин проводиться за максимальним навантаженням на колесо. Навантаження на колесо передньої осі Gк1 для всіх автомобілів визначають за формулою

Н. (1.9)

Навантаження на одне заднє колесо вантажного автомобіля залежить від колісної формули автомобіля. Прийнявши за прототипом колісну формулу 6х4 (автомобіль тривісний), визначаю навантаження на одне заднє колесо:

Н.(1.10)

Шини вибираємо згідно з Держстандартом 4754–80 "Шины пневматические для легковых автомобилей, із Держстандартом 5513–75

"Шины пневматические для грузовых автомобилей, автоприцепов, автобусов и троллейбусов", із Держстандартом 8430–76 "Шины пневматические для большегрузных автомобилей» строительных, дорожных и подъемно–транспортных машин"; із Держстандартом 13298–78 "Шины пневматические с регулируемым давлением".

Зі стандарту вибираю шини з наступними параметрами:

- позначення шини 280-508 (10,00 R2Q)

- зовнішній діаметр шини без навантаження D=1045мм

- статичний радіус rc m=488мм

- допустима швидкість руху Vmax. =27,8м/с

- максимальне навантаження на шину G=26,49 кН

Динамічний радіус rd та радіус кочення колеса rк іздостатньою точністю приймають рівним статичному радіусові rст, наведеному в стандарті, тобто вважають, що rd ≈ rк ≈ rст .

У подальших розрахунках будемо користуватись поняттям радіус колеса rк, вважаючи, що для визначення параметрів динаміки автомобіля – це динамічний радіус rd,а параметрів кінематики – це радіус кочення колеса rк..

Із достатньою точністю радіус колеса r к можливо визначити за виразом:

, (1.11)

де d – діаметр обода;

D – зовнішній діаметр колеса без навантаження;

λz – коефіцієнт вертикальної деформації.

Для шин тороїдних – λz, = 0,85...0.87; для шин із регульованим тиском – λz = 0,8... 0,85. Приймаю для розрахунку λz =0,8.

 

2 Тяговий розрахунок автомобіля


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)