АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до змісту та виконання курсової роботи

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  3. III. Самостійне виконання учнями практичних завдань
  4. V. Організація виконання та захисту курсової роботи
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. Автоматизация и роботизация
  9. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  10. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  12. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій

У вступі (1-2 с.), з урахуванням теми курсової роботи, визначається місце та роль сільського господарства, об’єктів обліку, актуальність вибраної теми, вказується цільове призначення і методи її дослідження, а також мета курсової роботи, її об'єкт, предмет та завдання, що будуть виконані під час написання роботи.

Розділ 1 (5-6 с.). У даному розділі визначається організаційно-правовий статус підприємства згідно з його статутом. аналізується виробничо-фінансову діяльність підприємства (дані для теми дослідження взяти за попередні три роки), надається характеристика організації бухгалтерського обліку на підприємстві згідно наказу "Про облікову політику підприємства". При посиланні на додатки необхідно в тексті курсової роботи в круглих дужках писати слово додаток і вказати його номер, наприклад, (додаток 1). Описати документообіг і додати план-графік документообігу.

Розділ 2 (7-8 с.). Теоретичні основи бухгалтерського обліку по конкретній темі. Потрібно висвітлити загальні теоретичні питання, розшифрувати економічний зміст показників, дослідженню присвячена робота, показати його значення і зміну його ролі в різні періоди економічного розвитку.

Нормативно-законодавча база: зробити короткий екскурс щодо висвітлення теми курсової роботи в законах України, постановах Кабінету Міністрів, наказах Міністерства Фінансів, інструкцій, положень, стандартів бухгалтерського обліку з посиланням на джерело в квадратних дужках, де вказується номер літератури за списком через кому - номер сторінки, наприклад. [11, 3].

Огляд літературних джерел: опрацювати літературні джерела, критичні замітки і статті з теми курсової роботи із газет та журналів, розкрити різні точки зору вчених та спеціалістів, оцінити їх стосовно свого об'єкта дослідження і стати на позиції певних авторів або сформулювати свої власні думки щодо тлумачення окремих поглядів і категорій. Опрацювання цих джерел має бути дослідницьким, з наведенням цитат, основної думки автора за таким зразком "...цитата" [1, 15], де 1 - це нумерація літературного джерела за списком літератури, 15 - це номер сторінки цього літературного джерела. звідки була виписана цитата. По даному питанню потрібно опрацювати 10 критичних статей.

Розділ 3. Основна частина. де на підставі літературних джерел та фактичного стану справ у господарстві розкривається зміст питань курсової роботи: економічний зміст об'єктів бухгалтерського обліку згідно з нормативними документами (інструкцій, вказівок, положень). При цьому студент зупиняється на тих недоліках, які мають місце в організації обліково-аналітичної роботи на базовому підприємстві. З найважливіших питань студент повинен провести дослідження. проаналізувати і оцінити отриманий результат. Матеріал цього розділу можна висвітлювати в обсязі 15 -20 сторінок.

Висновки та пропозиції включають викладки чітко сформульовані і обгрунтовані позиції щодо вдосконалення бухгалтерського обліку, які студент буде захищати як результат виконаної ним роботи (короткий виклад результатів досліджень). Обсяг даного розділу повинен становити 4-5 сторінок. надаються рекомендації щодо вдосконалення практики ведення обліку за певним напрямком. Висновки та пропозиції викладаються у вигляді окремих пунктів у межах даного абзацу, формулюються коротко, чітко, конкретно, аргументовано.

У додатки (без обмежень) виносять наказ про облікову політику підприємства, план-графік документообігу, форми звітності, заповнені первинні і зведені документи, синтетичні та аналітичні регістри бухгалтерського обліку за формою обліку базового господарства, про які йде мова у курсовій роботі, схеми, малюнки, графіки, таблиці та інші матеріали, що стосуються роботи. Кількість і якість цих додатків свідчать про те, наскільки глибоко вивчив студент практичний і теоретичний матеріал теми.

Додатки оформлюються як продовження курсової роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи у тексті роботи. Додаток повинен мати заголовок, надрукований у горі малими літерами з першої великої. З правого боку рядка над заголовком малими буквами з першої великої друкується слово «Додаток…» і велика літера української абетки, наприклад «Додаток А», «Додаток Б». Додатки треба позначати послідовно відповідно до букв алфавіту, за винятком букв Г, Ґ, Є, І,Ї,Й,О,Ч,Ь. Один додаток позначається як додаток А. Додатки не включаються до загальної нумерації сторінок курсової роботи. За текстом курсової роботи обов’язково робляться посилання на додатки (дод. А).

Курсова робота виконана без елементів наукового дослідження не може заслуговувати високої оцінки. Конкретні питання дослідження теми та порядок їх висвітлення студент обговорює з викладачем.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)