АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організацією

Читайте также:
  1. Значення людського фактора в управлінні організацією
  2. У чому полягає сутність проектного підходу до управління організацією?
  3. Уведення до інформаційних систем і технологій в управлінні організацією

Інформаційна система (ІС) – це сукупність інформації, апаратно-програмних, технологічних і телекомунікаційних засобів; баз і банків даних, а також методів і процедур обробки даних і персоналу керування, що організує процес збору, передачі, обробки і нагромадження інформації для підготовки і прийняття управлінських рішень.

Історія створення інформаційних систем включає три основних етапа:

Перший етап 1963-1972 рр. заснован на концепції створення ІСТ на основі позадачного підхода у пакетному режимі;

Другий етап 1972-1985 рр. заснован на концепції створення ІСТ на основі баз даних і рішення задача у режимі реального часу і проведення багатоваріантних розрахунків та елементарного моделювання;

Третій етап 1985-2010 рр. заснован на створенні інтегрованих ІСТ, розрахункових систем і сіток з вирішення задач у режимі реальному часу, а також моделюванні економічних процесів та підтримці управлінських рішень.

Традиційна інформаційна система – орієнтована на умови централізованої обробки даних і спрямована в основному на зниження трудомісткості формування звітності.

Автоматизована інформаційна система заснована на використанні: нових інформаційних технологій, застосуванні децентралізованої розподіленої мережі комп'ютерів, що функціонують у режимі реального часу, що забезпечують на базі інтерфейсу доступ користувачів до вилучених баз даних і програмам.

Автоматизована система управління (АСУ) – являє собою замкнуту людино-машинну систему, що забезпечує автоматизований збір і обробку інформації, необхідної для оптимального керування об'єктів відповідно до прийнятого критерію і реалізації керуючих впливів на об'єкт на основі зворотного зв'язку.

Структура інформаційної системи наведена на рис.4.3.

 

Рис. 4.3. Структура інформаційної системи

 

Основні функції інформаційних систем наведени на рис. 4.4

 

Рис. 4.4. Основні функції інформаційних систем

 

Класифікаційні ознаки ІС наведени на рис.4.5

 

Рис. 4.5. Класифікаційні ознаки ІС

 

Компоненти і ресурси інформаційної системи наведени на рис.4.6

 

 
 

 

 


Рис. 4.6. Компоненти і ресурси інформаційної системи

 

Основні принципи створення інформаційного забезпечення наведени на рис. 4.7.

 

Рис.4.7. Основні принципи створення інформаційного забезпечення

 

Інформаційне забезпечення – це сукупність єдиної системи класифікації і кодування, уніфікованих систем документації, а також масивів інформації, використовуваних у ІС.

Інформаційна база ІС – сукупність упорядкованої інформації, використовуваної при її функціонуванні.

Етапи проектування інформаційного забезпечення включають: створення інформаційної бази; вибір номенклатури; прив'язка системи класифікації і кодування; розробку рішень по забезпеченню обміну інформації в системі.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)