АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Локальні і регіональні інформаційні мережі в сучасних організаціях

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. II. Довідково-інформаційні документи
  3. Адміністративний менеджмент в бізнес-організаціях (business administration), некомерційних та громадських організаціях (public administration).
  4. Адресація в мережі Інтернет
  5. Аналіз мережі охорони здоров’я: стан та розвиток, економічна (господарська) діяльність, ефективність та якість медичного обслуговування.
  6. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  7. Бездротові мережі без інфраструктури
  8. В сучасних умовах
  9. В сучасних умовах існує три основних типи соціологічних досліджень: розвідувальне (пілотне), описове та експериментально-аналітичне
  10. Види грошей в сучасній економіці. Природа сучасних кредитно - паперових грошей
  11. Використання сучасних технологій психологічного впливу для нейтралізації негативних психічних станів серед населення
  12. Візуальні та інформаційні мистецтва: гіперреалізм, концептуалізм, бодіарт, лендарт та ін.

Інтранет – є локальною комп'ютерною мережею, у якій у масштабах підприємства використовується WWW-технологія Інтернет, web-документів, що забезпечує необхідний зв'язок і доступ до інформації з будь-якого робочого місця.

Сервер доповнень – це компонент Інтранет, призначений для підтримки бі

знесів-процесів на сервері, що складається з CGI-програм, модулів ISAPI і технології Active Server Pages (ASP), для створення динамічних інтерактивних серверних доповнень.

Напрями використання Інтранет для удосконалювання управління наведені

на рис.4.46.

 

 

Рис.4.46. Напрями використання Інтранет для удосконалювання управління

Інформаційні і технологічні ресурси Інтранет наведені на рис.4.47.

 

 

Рис.4.47. Інформаційні і технологічні ресурси Інтранет

 

Екстранет – є комп'ютерною й інформаційно-комунікаційною системою, що поєднує внутрішню Інтранет-систему підприємства з Інтранет-системами його зовнішніх споживачів, постачальників і бізнеси-партнерів і що забезпечує обмін діловою інформацією за допомогою протоколів ТСР/IP і Web-технологій.

Роль Екстранет у діяльності організацій визначається можливістю різним діловим партнерам, замовникам, постачальникам, консультантам, субпідрядникам і т.д. – звертатися в обрані Web-сайти Інтранета й інші бази даних компаній, що полегшує формування і посилення ділових зв'язків і прискорює бізнесів-операції.

Характеристики Інтранет/Екстранет систем наведені на рис.4.48.

 

Рис.4.48.Характеристики Інтранет/Екстранет систем

 

Архітектура об'єднання Інтранет і Екстранет у середовищі Інтернет наведена на рис.4.49

 

Рис.4.49. Архітектура об'єднання Інтранет і Екстранет

у середовищі Інтернет

 

Маршрутизатор – один з комп'ютерів локальної мережі (або пристрій), що виконує функцію постійного взаємозв'язку із сервіс-провайдером, що забезпечує передачу IP-пакетів для робочих станцій локальної мережі.

Проксі-сервер – проміжний пристрій, що виконує роль фільтра і ретранслятора протоколів внутрішньої Інтранет-мережі в протоколі мережі Інтернет.

Бізнес-портал – це могутній Web-сайт із функціями комплексної системи, що робить повний спектр послуг для ведення бізнесу багатьом клієнтам.

Інструменти електронних комунікацій наведені на рис.4.50

 

 

Рис.4.50. Інструменти електронних комунікацій

 

Електронна пошта – спеціальний пакет програм, що забезпечує збереження і пересилання повідомлень між користувачами ЕОМ. Склад системи електронної пошти наведений на рис.4.51.

 

Рис.4.51. Склад системи електронної пошти

 

Телеконференція – являє собою колективну електронну пошту, що забезпечує тематичні електронні дискусії, призначені для обміну інформації через електронні повідомлення.

Usenet (USEr NETwork) – розподілена в масштабах Інтернет дошка оголошень, використовувана як основа групи новин.

Форми проведення чатів і конференцій наведені на рис.4.52.

 

 

Рис.4.52. Форми проведення чатів і конференцій

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)