АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік умовних позначень та скорочень

Читайте также:
  1. Види умовних знаків топографічних карт, які видаються в Україні, пояснювальні підписи та цифрові позначення.
  2. ІІІ. ПЕРЕЛІК ДЖЕРЕЛ
  3. Каталоги допоміжний засіб для підбору літератури. Це перелік творів наявних в бібліотеці.
  4. Межова і тренувальна частота серцевих скорочень
  5. Навчально-методичні матеріали для поточного, проміжного контролю та перелік питань підсумкового контролю
  6. Орієнтований перелік тем курсових робіт
  7. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ЗАПИТАНЬ НА ЗАЛІК
  8. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ЗАПИТАНЬ НА ЗАЛІК
  9. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ЗАПИТАНЬ НА ІСПИТ
  10. Орієнтовний перелік тем для публічного вступу як форми пропаганди знань
  11. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ТЕМ КУРСОВИХ РОБІТ
  12. Перелік використаних джерел.

 

ВПЛ - внутрішні повітряні лінії.

МПЛ - міжнародні повітряні лінії.

ВКА - вантажний комплекс аеропорту.

ВКС - вантажний комерційний склад.

АПК - автомобілі з підйомним кузовом.

Приб. –вантажі, що прибули.

Відпр. – вантажі, що відправляються.

Вант. - вантажі.

СОПВП - служба організації поштово-вантажних перевезень.

А/п - аеропорт.

ТЗ - транспортний засіб.

ПС - повітряне судно.

Рис.- рисунок.

Од.-одиниць.


Вступ

 

Вантажний комплекс аеропорту(ВКА) - це сукупність будівель та споруд, які призначені для прийому, тимчасового зберігання, обробки та видачі вантажу, а також для розміщення обслуговуючого персоналу, автомобільного транспорту, засобів механізації та обладнання.

В склад ВКА входять:

· вантажні комерційні склади(ВКС);

· вантажний двір;

· вантажний перон;

· службово-адміністративні будівлі;

· підсобні приміщення.

Склад будівель та споруд ВКА залежить від об’єму перевезень через даний аеропорт та від конкретних умов його функціонування.

Залежності від добового вантажообороту вантажні комплекси поділяються на 4 групи:

1. Малі - з вантажооборотом до 70 т/добу.Вони будуються в аеропортах IV і V класів. В цих аеропортах вантажний комплекс складається з комерційного складу,вантажногодворутаадміністративноїбудівлі.Якщо вантажооборотнезначний,тоокреміадміністративнібудівліне будуються,адляпрацівниківвантажноїслужби,обслуговування відправників і одержувачів виділяють відповідне приміщення, ізольоване від вантажів в самій будівлі комерційного складу.

2. Середні -звантажооборотомвід70до300т/добу.

3. Великі - з вантажооборотомвід 300 до 1000 т/добу

4. Крупні - з вантажооборотомбільше 1000т/добу.

В складі середніх і великих та крупних вантажних комплексів повинні передбачатися наступні будівлі і споруди:

- вантажні комерційні склади, що призначені для короткострокового збереження вантажів після прийманні від вантажовідправника, перед комплектуванням на рейс та до видачі вантажів вантажоодержувачам;

- вантажний двір, що призначений для навантаження і розвантаження автомашин з вантажами, які доставляються до аеропорт для відправлення, чи для вивозу вантажів, що отримані наскладі адресатом;

- вантажний перон, на якому виконуються навантажувально-розвантажувальні роботи вантажнихлітаків.

Крім цих основних споруд, до складу вантажних комплексів аеропортів звичайно входять спеціалізовані склади для радіоактивнихта небезпечних вантажів, навіси-майданчики для збереження довгомірних і важковагових вантажів, а також службово-адміністративне приміщення і майданчик для стоянки засобів механізації.

Звичайна технологічна схема розміщення споруджень вантажного комплексу на службово-технічній території аеропорту наведена на рис. 1.(Додаток Г).

Вантажний комерційний склад (ВКС) - один з головних елементів ВКА. Він призначений для проведення всіх операцій, пов'язаних з прийомом, видачею, відправкою і обробкою вантажів на ВПЛ і МПЛ. У ВКС оглядають стан упаковки, маркують, зважують і комплектують вантажі на ПС, що відправляються, та ін., а також оформлюють необхідну документацію.

Конструкція, обладнання та облаштування комерційного складу повинно мати достатні площі для розміщення в ньому вантажів. Склад повинен бути облаштований ізольованими приміщеннямита приміщеннями, що замикаються на замки, для зберігання найбільш цінних вантажів, а також приміщеннями з регуляцією температури для короткотермінового зберігання спеціальних вантажів, котрі потребують певних визначених температурних умов. Крім того, на складі повинні бути передбачені приміщення, що опалюються, для робочого персоналу. Обладнання та облаштування комерційного складу повинно забезпечувати повну збереженість в ньому вантажів, також забезпечувати механізацію працеємних операцій і потрібні санітарно-гігієнічні умови, а також має відповідати всім нормам охоронипраці обслуговуючого персоналу.

ВКС будуються з урахуванням раціональної технології проведення в них операцій по обробці вантажів. Один склад або декілька секцій в ньому мають бути призначені для прийому та відправлення вантажів, інший склад або декілька секцій в ньому - для прибуття та видачі вантажів, для обробки транзитних вантажів та ін. І для кожної з вказаних операцій повинен бути передбачений достатній за площею фронт робіт.

Отже, ми на основі даних про структуру вантажопотоків зробимо розрахунки технологічних параметрів вантажного комплексу, кількості засобів механізації, розробимо планування складів та технологію обробки різних категорій вантажів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)