АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповіді до ситуаційних задач. 1. Провести термінову специфічну профілактику правця з використанням АП-анатоксину

Читайте также:
  1. I Психологические принципы, задачи и функции социальной работы
  2. I. 1.1. Пример разработки модели задачи технического контроля
  3. I. 1.2. Общая постановка задачи линейного программирования
  4. I. 2.1. Графический метод решения задачи ЛП
  5. I. 3.1. Двойственная задача линейного программирования
  6. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  7. I. ЗАДАЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ ПРАКТИКИ
  8. I. Значение и задачи учета. Основные документы от реализации продукции, работ, услуг.
  9. I. Решение логических задач средствами алгебры логики
  10. I. Розв’язати задачі
  11. I. Ситуационные задачи и тестовые задания.
  12. I. Цель и задачи дисциплины

 

Задача 1.

1. Провести термінову специфічну профілактику правця з використанням АП-анатоксину. Препарат ввести глибоко підшкірно у підлопаткову ділянку в дозі 0,5 мл.

2. Інформацію про проведене щеплення вносять у «Журнал обліку профілактичних щеплень» (ф. 064/о).

3. Первинне хірургічне оброблення рани.

Задача 2.

1. При контакті чи укусах людей скаженими, підозрілими на сказ, або невідомими дикими тваринами протипоказання до проведення термінової лікувально-профілактичної імунізації проти сказу відсутні.

2. Категорія ушкодження – 3б. Комбіноване лікування негайно: антирабічний імуноглобулін у 0-й день і антирабічна вакцина по 1 мл на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й, 90-й дні.

3. Негайно або якомога раніше після укусу рану інтенсивно промити водою з милом, краї рани обробити 70 % розчином етилового спирту або 5 % настоянкою йоду.

Задача 3.

1. Тяжкі ускладнення від попередньої дози у вигляді анафілактичної реакції або токсичної еритеми; алергічна реакція на будь-який компонент вакцини; органічні прогресуючі захворювання нервової системи, гідроцефалія та гідроцефальний синдром у ступені декомпенсації, епілепсія, епілептичний синдром із судомами не рідше ніж 2 рази на місяць; гостре захворювання або загострення хронічного захворювання; вроджені комбіновані імунодефіцити, первинна гіпогаммаглобулінемія; імуносупресивна терапія, транзиторна гіпогаммаглобулінемія та злоякісні новоутворення, вагітність, ВІЛ-інфекція, алергічні реакції на аміноглікозиди; анафілактичні реакції на яєчний білок; введення препаратів крові.

2. За згодою студентів в організованих пунктах щеплення або у кабінетах щеплень поліклінік за місцем навчання.

3. Відбір контингенту проводиться згідно з Наказами МОЗ України № 595 від 16.09.2011 р. «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів», № 188 від 17.05.2005 р. «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором», «Плану з елімінації кору, контролю за краснухою та епідемічним паротитом і попередженню синдрому вродженої краснухи в Україні на 2005-2010 роки», наказу МОЗ України № 631 від 17.05.2005 р. «Про створення лабораторної мережі і діагностики кору, краснухи та епідемічного паротиту» шляхом вивчення імунного статусу населення - серологічні дослідження (ІФА) з метою виявлення IgG (без чотирикратного наростання титру антитіл) до вірусу кору.

Задача 4.

1. Тільки поліомієлітна вакцина.

2. Створюється комісія в складі 3-ох осіб, яка складає акт списання та знищення вакцин.

3. Знищення вакцин проводиться у тому приміщенні, де вони зберігаються. Ампули і флакони з інактивованими та рекомбінантними вакцинами розкривають, виливають в раковини, скло викидають в ємність для сміття без додаткового знезаражування. Ампули і флакони з живими вакцинами після розкриття вкладають у дезінфекційний розчин на одну годину або на інший термін, визначений в інструкції про застосування дезінфекційних засобів, потім виливають у раковину, скло викидають у ємність для сміття.

Задача 5.

1. Два окремих приміщення: одне – для ведення документації, друге – для проведення щеплень.

2. Холодильник або термоконтейнер (якщо вакцина зберігається в іншому приміщенні, для тимчасових пунктів щеплення), шафа для інструментарію, медикаментів, бікси зі стерильним матеріалом, повивальний столик і медична кушетка, столи для підготовки препаратів до застосування, стіл (шафа для збереження документації), голковідсікач, ємність з дезінфекційним розчином.

3. Керівник ЛПЗ та особа, яка призначена його наказом як відповідальна; а також особи, що здійснюють медичну практику як суб’єкти підприємницької діяльності, у статуті яких передбачено проведення вакцинопрофілактики.


    Додаток 2
Назва міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування, у сфері управління якого перебуває заклад ______________________________________________________ ____________________________________________________________ Найменування та місцезнаходження (повна поштова адреса) закладу, відповідальні особи якого заповнили карту профілактичних щеплень____________________________________________________ ____________________________________________________________   МЕДИЧНА ДОКУМЕНТАЦІЯ Форма первинної облікової документації № 063/o ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МОЗ України  
                     

 

Ідентифікаційний код ЄДРПОУ  

 

               

 

КАРТА ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЩЕПЛЕНЬ
Взятий(а) на облік             Дата заповнення            

(число, місяць, рік) (число, місяць, рік)

Найменування дитячої установи (для організованих дітей) ___________________________________ Дільниця номер_____________ 1. Прізвище, ім’я, по батькові _______________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________________________________  
2. Дата народження             3. Стать: чоловіча – 1, жіноча – 2  

(число, місяць, рік)

4. Поштова адреса місця проживання: область ________________________________________________________________________,

район __________________________________________________, населений пункт_________________________________________,

вулиця___________________________________________________________________, буд. №_________, корп. №_______, кв. ___

 

5. Мешкає у: місті – 1, селі – 2  

Відмітки про зміну адреси

Продовження ф. № 063/о
6. Щеплення проти туберкульозу
Вид щеплення Вік Дата Доза Серія Реакція на щеплення (місцева) Медичні протипоказання (дата, причина)
Вакцинація            
Ревакцинація            
             
             
7. Щеплення проти поліомієліту
Вакцинація Ревакцинація Медичні протипоказання (дата, причина)
Вік Дата Доза Серія Вік Дата Доза Серія Вік Дата Доза Серія  
                         
                         
                         
                         
8. Щеплення проти дифтерії, кашлюку, правця
Вид щеплення Назва препарату Вік Дата Доза Серія Реакція на щеплення Медичні протипоказання (дата, причина)
загальна місцева
Вакцинація                
                 
                 
Ревакцинація                
                 
                 
                 
                                                     

Додаток 3


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)