АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Схема лікувально-профілактичних щеплень концентрованою очищеною культуральною антирабічною вакциною і

Читайте также:
  1. I. Схема характеристики.
  2. II. Схема оценки физического развития детей. Сестринский процесс по оценке физического развития.
  3. IV. СХЕМА ПОСТРОЕНИЯ КОМПЛЕКСА ОБЩЕРАЗВИВАЮЩИХ УПРАЖНЕНИЙ
  4. IV. Технологическая схема
  5. SADT схема функционирования СПЭ (IDEF0)
  6. Анализ конкурентов (схема 24)
  7. Анализ основных конкурентов (схема и описание)
  8. АППАРАТ ТИПА ЭЛЕКТРОФАКС ЭМА-1 ДЛЯ КОПИРОВАНИЯ НА ФОТОПРОВОДЯЩУК) БУМАГУ (схема)
  9. Архетипическая схема сказки
  10. Блок схема устройства компьютера
  11. Блок-схема
  12. блок-схема

імуноглобуліном

Категорія ушкодження Характер контакту Дані про тварину Лікування, що рекомендується
у момент укусу протягом 10 діб спостереження
         
  Немає пошкоджень або непрямий контакт. Ослизнення не пошкоджених шкірних покривів. Здорова, хвора на сказ Не призначається
  Ослизнення пошкоджених шкірних покривів і непошкоджених слизових оболонок. Поодинокий поверхневий укус плеча, або передпліччя, нижніх кінцівок або тулуба нанесений домашньою твариною. а) здорова здорова   Не призначається
б) здорова захворіла, загинула, зникла Розпочати лікування з появи ознак захворювання тварини або зникнення тварини по 1,0 мл вакцини на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.  
в) хвора на сказ, втекла, вбита, діагноз невідомий Почати лікування негайно по 1,0 мл вакцини на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.    
         
Ослизнення пошкоджених слизових оболонок, будь-який укус голови або обличчя, шиї, пальців, кисті рук, промежини, геніталій, широкий або глибокий укус будь-якої локалізації, множинні (2 і більше) укуси, нанесені домашніми тваринами а) здорова здорова Не призначається
б) здорова захворіла, загинула, зникла Розпочати комбіноване лікування з появи ознак захворювання тварини або її зникнення. Антирабічний імуноглобулін5 в 0-й день + вакцина по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.
в) хвора на сказ, втекла, загинула, діагноз невідомий Розпочати комбіноване лікування негайно. Антирабічний імуноглобулін5 в 0-й день + вакцина по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.
Будь-який укус або ослизнення будь-якої локалізації, нанесено будь-якою дикою м’ясоїдною твариною або кажаном     Розпочати комбіноване лікування негайно. Антирабічний імуноглобулін5 в 0-й день + вакцина по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.

ПРИМІТКА:

1. Місцева обробка рани надзвичайно важлива і її необхідно проводити негайно або якомога раніше після укусу, рани рясно промивають водою з милом, краї рани обробляють 70° спиртом або 5 % настоянкою йоду.

2. Дози і схеми імунізації однакові для дітей та дорослих. Курс лікування призначають незалежно від терміну звернення постраждалого за допомогою, навіть через декілька місяців після контакту з хворим, підозрілим на сказ або невідомою твариною.

3. Спостереження на протязі 10 діб встановлюють тільки за собаками і кішками.

4. Для осіб, які раніше отримали повний курс лікувально-профілактичних або профілактичних щеплень, і від закінчення якого пройшло не більше 1 року, призначають 3 ін’єкції вакцини по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й день, коли пройшов 1 рік і більше або був проведений неповний курс імунізації, то по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й 14-й, 30-й і 90-й дні. За показами – комбіноване застосування антирабічного імуноглобуліну і вакцини.

5. Гомологічний антирабічний імуноглобулін призначають в дозі 20 МО на 1 кг маси тіла і застосовується по тій самій схемі, що й гетерологічний, який вводиться в дозі 40 МО на 1 кг маси тіла.

6. У випадку проведення вакцинації на фоні застосування кортикостероїдів та імунодепресантів, визначення рівня антитіл є обов’язковим. При відсутності антитіл проводиться додатковий курс лікування.

7. Особам, яким проводиться термінова профілактика забороняється вживати спиртні напої протягом курсу та 6 місяців по тому, необхідно уникати перевтомлення, переохолодження, перегріву.

8. При укусах, нанесених невідомими польовими гризунами в місцевостях, неблагополучних щодо сказу, призначається курс вакцинації по 1,0 мл на 0-й, 3-й, 7-й 14-й, 30-й і 90-й дні.

 

Таблиця 2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)