АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Самостійна робота студентів

Читайте также:
  1. Бюджет часу викладачів, учнів та студентів
  2. Ветеринарно-просвітницька робота
  3. Виділення, копіювання, переміщення, вставка, видалення об’єктів та робота з буфером обміну Windows
  4. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  5. Вимоги до знань та умінь студентів
  6. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  7. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  8. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  9. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ
  10. Виховна робота з педагогічно занедбаними дітьми. Принципи, шляхи і етапи перевиховання важковиховуваних дітей.
  11. Військово-соціальна робота у ЗС України
  12. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.

Вирішіть наступні ситуаційні задачі у зошиті:

Задача 1. Відомо, що з 419 осіб вікової групи 20-29 років з повним вакцинальним комплексом щодо кору (відповідно до Календаря щеплень) на кір захворіло 7 осіб, а серед 450 нещеплених тої ж вікової когорти зареєстровано 62 випадки цього захворювання.

1. Розрахуйте додатковий ризик виникнення захворювання на кір у цій віковій групі із врахуванням вакцинального статусу. 2. Розрахуйте відносний ризик виникнення захворювання на кір у групі. 3. Проведіть якісне оцінювання отриманих результатів.

Задача 2. Під час проведення дослідження сироваток крові жителів області З. на наявність антитіл до вірусу кліщового енцефаліту анамнестичні антитіла виявлено у 26 осіб із 2000 обстежених, які проживають на рівнинній місцевості, та 286 із 2000 обстежених у гірській місцевості.

1. Охарактеризуйте дослідження за типом, часом проведення та наявністю втручання в природний перебіг процесу. 2. Визначіть додатковий (атрибутивний) ризик кліщового енцефаліту для зазначених когорт в залежності від місця проживання.

Задача 3. Під час проведення тривалих досліджень встановлено, що показник захворюваності на ішемічну хворобу серця чоловіків віком 40-50 років становить 445,1 на 100 тис. У групі, що не курять, такий показник становить 110,7 на 100 тис. цієї вікової групи.

1. Розрахуйте абсолютний ризик виникнення захворювання на ішемічну хворобу серця у чоловіків цієї вікової категорії. 2. Дайте інтерпретацію отриманих результатів.

Задача 4. Під проведення досліджень з вивчення природно-осередкових захворювань встановлено, що додатковий ризик інфікування населення лептоспірами в сільській місцевості у порівнянні з міським населенням становить 2,7. За даними СЕС, показник поширеності гризунів у сільській місцевості становить 0,82 тварини на 1000 м2.

1. Охарактеризуйте дослідження за типом і наявністю втручання в природний перебіг процесу. 2. Визначіть популяційний додатковий ризик ураження лептоспірами, для яких резервуарами є гризуни. 3. Які протиепідемічні заходи доцільно організувати?

Задача 5. За результатами ретроспективного епідеміологічного аналізу за 2009 р. виявлено, що 67 випадків інфікування вірусом гепатиту В епідеміологічно пов’язані з лікуванням пацієнтів в онкоцентрі; серед пацієнтів пульмонологічного центру – 12 випадків. Усього за цей період в онкоцентрі на лікуванні перебували 815 пацієнтів, у пульмонологічному – 1067.

1. Оцініть кількісно додатковий та відносний ризик інфікування вірусом гепатиту В під час лікування в цих стаціонарах. 2. Які основні напрямки профілактики можуть бути запропоновані за результатами Ваших розрахунків?

 

Підсумковий контроль. Пропонується дати письмові відповіді на запитання по вивченій темі.

Заключення. Дається оцінка проведеного заняття з аналізом якості опрацювання всіх питань.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)