АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЯСНЕННЯ ДО ВIРНИХ ВIДПОВIДЕЙ (ВИБIРКОВЕ)

Читайте также:
  1. Загальні пояснення до виконання реферату
  2. Ілюстрації. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для пояснення тексту, що викладається.
  3. На відміну від прогнозу і гіпотеза і версія можуть бути націлені (і в більшості випадків націлюються) не на повідомлення про якесь явище, а на його пояснення, хоча і можливе.
  4. Пояснення вчителя.
  5. Пояснення гри. Вибір способу шикування гравців для пояснення гри і місце керівника.
  6. Пояснення до алгоритму
  7. Пояснення до алгоритму
  8. Пояснення до алгоритму
  9. Пояснення до алгоритму
  10. Пояснення до алгоритму
  11. Пояснення до алгоритму
  12. Пояснення до алгоритму

Розділ 1. ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ФАРМАКОГНОЗІЇ

1. Вiрна вiдповiдь В, тому що з усіх запропонованих предметiв, здiйснити відокремлення подрібнених часток можна лише за допомогою сита.

2. Вiрна вiдповiдь А, тому що неприпустимим є наявність як живих, так i мертвих шкідників.

3. Вiрна вiдповiдь С, тому що підвищена вологість не єприводом для забракування сировини та їїповернення поставнику. Підвищена вологість може виникнути під час транспортування.

6. Вiрна вiдповiдь В, тому що затхлий запах лікарської рослинної сировини, не зникаючий при провітрюванні – це привод для того, щоб забракувати сировину, так як це свідчить про її недоброякісність.

7. Вiрна вiдповiдь D, тому що III ступень – це найвищий ступень ураження амбарними шкiдниками i сировину треба забракувати. Знищити сировину не можна, так як її треба обов’язково постачальнику.

8. Вiрна вiдповiдь А, тому що визначення числових показників доброякісності сировини проводять в аналітичних пробах.

9. Вiрна вiдповiдь А, тому що сировина не може бути тотожною та доброякісною у разі невiдповiдностi органів лікарської рослини, визначуваній лікарській рослинній сировині.

10. Вiрна вiдповiдь Е, тому що визначати смак лікарської рослинної сировини можна лише коли доведено, що сировина не отруйна, тобто по закінченню аналізу.

13. Вiрна вiдповiдь D, тому що при ураженні лікарської рослинної сировині амбарними шкідниками II ступеня можлива заводська переробка лікарської рослинної сировини з метою отримування індивідуальних БАР тільки після дезинсекції.

16. Вiрна вiдповiдь D, тому що в свiжезiбранiй сировині ще деякий час йдуть бiохiмiчнi процеси, для яких необхідна вода. Тому, щоб уникнути негативної дії ферментів та зупинити бiохiмiчнi процеси треба змінити кількість води в тканинах рослини за допомогою сушіння.

18. Вiрна вiдповiдь А, тому що після заготівлі сировини до її сушіння необхідно очистити лікарську рослинну сировину від часток грунту, пошкоджених екземплярів лікарської рослинної сировини, інших рослин, якi були випадково зiбранi, тобто провести первинну обробку.

20. Вiрна вiдповiдь С, тому що під час сокоруху саме в корі накопичується найбільша кількість БАР, а також в цей період кору легше збирати.

21. Вiрна вiдповiдь Е, тому що після дозрівання насіння та відмирання підземної частини (тобто восени), підземні органи рослини містять більшу кількість БАР, також вони мають більшу масу, ніж навесні. До того ж рослина відплодоносила, й таким чином ми запобігаємо її знищенню.

22. Вірна відповідь Е, тому що Herba Belladonnae (трава беладони) мiстить алкалоїди – отруйні речовини, до заготівлі яких не допускаються діти та школячи.

23. Вiрна вiдповiдь Е, тому що в свiжезiбранiй сировині ще деякий час йдуть бiохiмiчнi процеси, для яких необхідна вода. Тому, щоб уникнути негативної дії ферментів та зупинити бiохiмiчнi процеси треба змінити кількість води в тканинах рослини за допомогою сушіння.

25. Вiрна вiдповiдь Е, тому що до мінеральних домішок відносяться - камінці, грунт, пісок, а до органічних – сіно, солома, iншi органи лікарської рослини, котрі не є сировиною або іншої рослини.

28. Вiрна вiдповiдь С, тому що ЛРС, як й iншi лiкарськi препарати мають термін придатності, який визначається АНД.

29. Вiрна вiдповiдь А, тому що згідно наказу МОЗ України № 44, лікарська рослинна сировина, що мiстить поживні речовини має зберігатися в парах хлороформу, який відлякує амбарних шкідників.

30. Вiрна вiдповiдь D, тому що згідно наказу МОЗ України № 44, ЛРС треба зберігати за чотирма групами: 1) ЛРС, що містить отруйні речовини, 2) ЛРС, що мiстить ефірну олію, 3) ЛРС, що містить поживні речовини, 4) загальна група збереження. З запропонованих ЛРС до четвертої групи можна віднести кору дуба, так як насіння строфанту та корені красавки – це отруйна сировина, а кореневища валеріани мiстить ефірні олії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)