АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анотація

Читайте также:
  1. Компресія наукового тексту
  2. МЕНЕДЖМЕНТ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  3. Особливості наукового тексту і професійного наукового викладу думки. Мовні засоби наукового стилю
  4. Розподіл навчального часу за темами
  5. Форми обміну науковою інформацією

Голова постійної комісії з питань

Депутатської діяльності,

законності та захисту прав громадян О.Є. Мадар

 

 

Секретар міської ради Т.М.Богданова

 

 

 

 

Додаток № 1

до рішення міської ради

від __________________

№ ________________ п.1

 

Міська комплексна програма

Сприяння соціальному розвитку міста

«Захист життя, здоров’я, свободи і добробуту людини

шляхом прозорості, відкритості та публічності»

 

Зміст Програми

 

1. Паспорт Програми. стр. 3

2. Анотація. стр. 4

3. Загальна інформація. стр. 6

3.1. Цільова група, на яку спрямовано проект програми. стр. 6

3.2. Що було зроблено організацією щодо теми

проекту програми? стр. 7

3.3. Чому саме наша організація береться за розв’язання

зазначеної проблеми. стр. 7

3.4. Як ваша організація інформуватиме громадськість

про хід та результати виконання проекту програми. стр. 7

3.5. Які ще організації братимуть участь у реалізації

проекту програми. стр. 7

3.6. Хто з працівників (членів) організації братиме

участь у реалізації проекту програми. стр. 8

4. Мета Програми. стр. 8

5. Завдання Програми, шляхи і способи вирішення проблеми, термін

виконання. стр. 9

6. Фінансове забезпечення. стр. 10

7. Результативні показники. стр. 11

8. Координація, контроль, моніторинг реалізації Програми. стр. 12

9. Напрямки діяльності та заходи Програми. стр. 13

10. Кошторис на реалізацію Програми. стр. 17

11. Пояснювальна записка. стр. 20

 

Паспорт Програми.

 

Міська комплексна програма

Сприяння соціальному розвитку міста

«Захист життя, здоров’я, свободи і добробуту людини

шляхом прозорості, відкритості та публічності»

 

Ініціатор розроблення програми Коаліція громадських організацій м. Єнакієвого (20 організацій)
  Розробник програми   Єнакіївська міська молодіжна громадська організація «Фонд розвитку особистості»   Відділ внутрішньої політики Єнакієвської міської ради
Відповідальні виконавці програми Єнакіївська міська молодіжна громадська організація «Фонд розвитку особистості»
  Основні учасники програми   Коаліція громадських організацій м. Єнакієвого   Єнакіївська міська молодіжна громадська організація «Фонд розвитку особистості»   Персонал міського управління житлово-комунального господарства (підрозділів, КП), працівники РЕМ, медичних установ міста   Єнакіївська міська організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони»
Термін реалізації програми березень – грудень 2013 року
  Перелік джерел фінансування програми     Міський бюджет
Загальний обсяг фінансування програми   48 735,35 гривень – міський бюджет

 

Анотація.

Невід’ємними характеристиками здійснення органами державного управління владно-державних функцій на засадах реальної демократії виступають їх відкритість, прозорість і публічність. На противагу закритості, притаманній тоталітарним формам державного правління, наявність та динамічне підвищення рівнів відкритості, прозорості та публічності державної влади перед громадськістю є якісними ознаками демократичних перетворень суспільства на шляху його еволюційного розвитку.

Відкритість, прозорість і публічність органів державного управління є важливими чинниками демократичного устрою держави, оскільки саме їх реалізація забезпечує реальний, об’єктивний та дієвий вплив суспільства на органи державного управління через громадські об’єднання та організації. Розвиток цих принципів сприяє підвищенню ступеня достовірності, оперативності та повноти інформації щодо управлінських рішень, які зачіпають права та інтереси об’єктів державного управління. Дієва та ефективна реалізація цих принципів органами державного управління здатна не тільки нівелювати напругу в суспільстві, пов’язану з неадекватними діями влади, найбільш повно та якісно враховувати потреби різних соціальних груп, структурованих у громадські угрупування, але й суттєво підвищити ефективність влади та управління за рахунок залучення громадськості до опрацювання управлінських рішень на різних стадіях їх підготовки й прийняття.

В умовах формування громадянського суспільства пріоритетного значення набуває встановлення постійного, ефективного і конструктивного діалогу органів влади з громадськістю.

Складність процесів, що відбуваються в українському суспільстві потребує не лише інформування населення, але й роз’яснення, обґрунтування рішень, що приймаються, залучення людей до обговорення проблем і діяльності органів влади з їх рішення.

Система ЖКГ, РЕМ та медична сфера лише тоді будуть захищені від зловживань та розкрадання, коли їх робота буде повністю прозорою та доступною, зокрема, органам самоорганізації населення, ініціативним групам громадян, громадським організаціям й таке інше. Однією з важливих умов ефективної діяльності цих систем повинна стати відкритість, прозорість і публічність: щомісячні звіти перед громадськістю, інтерв’ю зі ЗМІ, в тому числі й електронні, відкриті майданчики для спілкування з суспільством. Все це дозволить підвищити довіру суспільства до діяльності комунальних підприємств, примусить керівників діяти більш відкрито з повагою до законодавства України.

З метою підвищення прозорості, відкритості та публічності в діяльності ЖКГ, РЕМ та медичній сфери, удосконалення системи надання ними послуг шляхом підвищення навичок ефективного інформування громадськості, співпраці зі ЗМІ та громадськістю, подальшого використання механізму громадського контролю за якістю отриманих послуг, який був успішно апробований та запроваджений у місті Єнакієвому, ЄММГО “Фонд розвитку особистості”, у партнерстві з Коаліцією громадських організації м. Єнакієве, подають програму “Захист життя, здоров’я, свободи і добробуту людини шляхом прозорості, відкритості та публічності ”, функціонування якої заплановано на 10 місяців (березень – грудень 2013 року).

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)