АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Крива ринкового попиту. Крива попиту (О) - це крива, яка при інших незмінних умовах показує взаємозв'язок між ціною і кількістю купленого товару

Читайте также:
  1. D- кривая спроса.
  2. S-образная логистическая кривая
  3. V2: Проблема выбора и кривая производственных возможностей.
  4. Ависимость между инфляцией и безработицей. Кривая Филипса.
  5. Але монетарне правило не враховує мінливості швидкості обігу грошей та чутливості попиту до зміни процентної ставки.
  6. Альтернативная стоимость и кривая производственных возможностей
  7. Альтернативные издержки и кривая производственных возможностей.
  8. Альтернативные издержки и проблема экономического выбора. Кривая производственных возможностей.
  9. Альтернативные издержки, кривая производственных возможностей
  10. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  11. Безработицы и инфляции. Кривая Филлипса и адаптивные ожидания.
  12. Билет№16(Кривая краткосрочного предложения в условиях совершенной конкуренции)

Крива попиту (О) - це крива, яка при інших незмінних умовах показує взаємозв'язок між ціною і кількістю купленого товару. Крива попиту показує, яку кількість товару готові придбати покупці за різними цінами в даний час.

 

Крива ринкового попиту показує загальний обсяг опиту всіх споживачів при будь-якій ціні.

Вона виникає шляхом складання індивідуальних попитів. Оскільки криві індивідуальних попитів мають від'ємний нахил, то і крива ринкового попиту також матиме відповідний нахил.

Ринковий попит, з одного боку, залежить від тих Факторів, що впливають на індивідуальний попит, а з іншого — від самої кількості носіїв цього попиту, тобто від кількості споживачів

На величину попиту, тобто на пересування точки по незмінній кривій попиту, впливає виключно ціна товару- Всі інші фактори, від яких залежить кіль­кість товару, що споживачі готові придбати, належать до нецінових. їхня дія призводить до пересування са­мої кривої попиту на графіку вправо (збільшення по­питу) чи вліво (зменшення попиту).

 

де QD - обсяг попиту на товар;

P - ціна товару;

I - доход;

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)