АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Є) Записати відповідь

Читайте также:
  1. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  2. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.

Методи розв’язування ірраціональних рівнянь.

Метод пильного погляду

Цей метод заснований на наступному теоретичному положенні: “Якщо функція зростає в області визначення і число входить в множину значень, то рівняння має єдиний корінь.”

Для реалізації методу, заснованого на цьому твердженні потрібно:

А) Виділити функцію, яка фігурує в рівнянні.

Б) Записати область визначення даної функції.

В) Довести її монотонність в області визначення.

Г) Вгадати корінь рівняння.

Д) Обгрунтувати, що іншого коріння немає.

є) Записати відповідь.

 

 

1.

 

Наявність радикалів парного степеня говорить про те, що підкорінні вирази мають бути невід’ємними. Тому спочатку знайдемо область допустимих значення змінної.

 

 

 

Очевидно, що ліва частина рівняння не існує ні при одному значенні невідомого. Таким чином, питання про розв’язок рівняння знімається – адже не можна ж здійснити операцію додавання в лівій частині рівняння, оскільки не існує сама сума. Який же висновок? Рівняння не може мати розв’язку, оскільки ліва частина не існує ні при одному значенні невідомого.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)