АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Індивідуальні завдання. Ремонтно-механічні майстерні для проведення двох видів ремонту на цукровому заводі використовують 4 види обладнання

Читайте также:
  1. II. Перевірка домашнього завдання
  2. II. Перевірка домашнього завдання
  3. III. Домашнє завдання
  4. IV. Домашнє завдання
  5. J Додаткові завдання
  6. V. Домашнє завдання.
  7. VI. Домашнє завдання
  8. VII.Домашнє завдання
  9. VIII. Домашнє завдання
  10. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  11. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  12. Варіанти завдання

 

 

Варіант 1.

Ремонтно-механічні майстерні для проведення двох видів ремонту на цукровому заводі використовують 4 види обладнання. Норми затрат по кожному виду ремонту, фонд часу роботи обладнання та прибуток підприємству від проведення ремонту кожного виду приведеній таблиці.

Вибрати оптимальний варіант загрузки обладнання, який забезпечує максимальний прибуток.

 

  Вид обладнання   Фонд часу обладнання Норми затрат часу по групам обладнання  
Ремонт 1 Ремонт 2
А      
Б      
В      
Г     2.5
Прибуток від ремонту, грн.    

 

Варіант 2.

Для випуску морозива на заводі використовується певна сировина. Запаси якої і витрати на 1 кг продукції двох сортів морозива, а також прибуток від продажу

 

Назва сировини Запаси, кг Види морозива
І ІІ
Молоко      
Масло      
Молоко сухе      
Цукор      
Молоко згущене   -  
Прибуток за 1 т.    

тони виробу приведені у таблиці. Визначити план випуску морозива «Вершкового»(І) і «Пломбір»(ІІ) при отриманні максимального прибутку.

 

Варіант 3.

На консервний завод додатково поступило 560 тон вишні 540тон абрикосів і 600 тон яблук які можуть бути використані для виготовлення компоту "Асорті" двох видів А і В. Використання фруктів по рецептурі для випуску 1 тис. умовних банок для компоту обох сортів, а також прибуток від їх реалізації приведено в таблиці. Визначте план випуску обох сортів компоту з врахуванням рецептури і наявних фруктів, при отриманні максимального прибутку.

 

  Вид фруктів   Поставлено додатково, т     На 1 тис умовних банок витрачено, т
А В
Вишні   0.08 0.05
Абрикоси   0.09 0.07
Яблука   0.05 0.03
Прибуток від реалізації 1 тис умовних банок    

 

Варіант 4.

Фірма випускає три продукти Р1, Р2, Р3, кожен з яких отримується з однієї сировини. Вона може закупити цю сировину у двох постачальників. Вихід продукції на одиницю ваги необробленої сировини та відносний прибуток подані у таблиці. Яку кількість сировини слід закупити у кожного постачальника, щоб максимізувати прибуток?

 

  Продукт     Постачальник Обмеження на обсяг продукції, що випускається  
   
Р1 0.2 0.3 1.8
Р2 0.2 0.1 1.2
Р3 0.3 0.3 2.4
Відносний прибуток      

 

Варіант 5.

Кондитерська фабрика для виробництва трьох видів цукерок К1, К2 і К3 використовує три види сировини S1, S2 і S3. Норми витрат сировини кожного виду на виробництво 1 т цукерок даного виду наведені у таблиці:

 

Вид сировини Норми витрат сировини на 1 т цукерок Загальна кількість сировини, т
К1 К2 К3
S1 0.8 0.5 0.6  
S2 0.4 0.4 0.3  
S3 - 0.1 0.1  
прибуток від реалізації 1т        

Знайти план виробництва цукерок, максимізуючи й прибуток.

Варіант 6.

При відгодівлі тварин кожна щоденно повинна одержати не менш 60 од. поживної речовини А1, не менш 50 од. поживної речовини А2 і не менш 12 од. речовини А3. Ці речовини містять три види корма у таких кількостях:

 

Поживні речовини Кількість поживних речовин у 1 кг корму виду:
  І II III
А1      
А2      
А3      

 

Скласти денний раціон, який забезпечує одержання необхідної кількості поживних речовин за мінімальних грошових затрат, якщо ціна 1 кг 1-го виду складає 9 грн., корма 2-го виду – 12 грн. та корма 3-го виду – 10 грн.

 

Варіант 7.

Економічно корисна відгодівля тварин припускає, що у їх денному раціоні буде кормових одиниць не менш за 100, білку не менш 2 кг, кальцію не менш 300 г та фосфору не менш 150 г. Раціон складається з трьох виді кормів, позначених А, В, С. У таблиці наведені дані про концентрацію необхідних речовин у кормах, а також ціна кормів:

Вид корму   Кількість кормових одиниць, кг   Концентрація поживних речовин у кормах, т/кг   Ціна кормів, грн../кг
білку кальцію фосфору
А 0.9   1.4    
В 0.8   1.8    
С 0.6   1.2      

Яку кількість кожного виду кормів необхідно витрачати, щоб загальні витрати на відгодівлю були мінімальні?

 

 

Варіант 8.

 

 

Кондитерська фабрика випускає два види виробів М1 і М2, причому у виготовленні кожного зайнято два види устаткування О1 і О2. На кожну одиницю виробу М1 необхідно 3 години витрат устаткуванні О1 та 2 години устаткування О2; на кожну одиницю виробу М2 необхідно 2 години витрат устаткування О1 та 3 години О2 Устаткування О1 можна використовувати тільки 8 годин на добу, а О2 – 7 годин. Прибуток від реалізації М1 і М2 складає по 20 гривень, кількість реалізованих виробів не обмежена. Визначити добову програму роботи фабрики, максимізуючи її прибуток.

 

 

Варіант 9.

 

Цех для проведення двох видів ремонтів використовує чотири групи обладнання. Норми витрат по кожному виду ремонту, фонд часу роботи обладнання та прибуток підприємства від проведення ремонту кожного виду наведені у таблиці. Обрати оптимальний варіант, який забезпечує максимальний прибуток..

 

  Група обладнання Норма витрат по групах обладнання, станко-годин
Ремонт І Ремонт II Фонд часу
       
       
       
       
    2.5  
Прибуток      

 

Варіант 10.

Планові фонди ресурсів та нормативи їх витрат на виготовлення продукції чотирьох видів, а також одержуваний від їх продажу прибуток наведені у таблиці. Визначити таку структуру виробничої програми, яка максимізує прибуток.

  Ресурси Нормативи витрат на виготовлення виробів виду   Плановий фонд ресурсу
       
      - -  
    -   -  
    - -    
           
        -  
Прибуток від продажу          

 

Варіант 11.

 

Підприємство має три види устаткування А1, А2, А3, на якому можна виробляти вироби чотирьох видів: В1, В2, В3, В4. Збут виробів необмежений – підприємство само планує асортимент та величину випуску продукції; сировину також можна придбати у потрібній кількості. Можливості виробництва обмежує лише час використання устаткування (див. таблицю). Визначити, скільки треба випускати щомісяця виробів кожного виду, щоб мати максимальний прибуток від виробництва.

    Назва устаткування   Витрати часу на одиницю виробу   Місячний фонд часу використання устаткування, хв.
В1 В2 В3 В4
А1          
А2          
А3          
Прибуток на одиницю виробу, грн. 0.45 0.5 0.2 0.6  

Варіант 12.

Завод випускає продукцію чотирьох асортиментів В1, В2, В3, В4. Для цього потрібна сировина чотирьох видів А1, А2, А3, А4, яку завод може щомісяця виділяти в обмеженій кількості. Щомісячне надходження потрібної сировини, витрати її на одиницю кожного виробу, а також прибуток від реалізації одиниці виробу подано у таблиці.

 

  Вид сировини   Витрати сировини на одиницю продукції   Щомісячне надходження сировини, кг
В1 В2 В3 В4
А1          
А2          
А3          
А4          
Прибуток від реалізації одиниці виробу, грн.          

Визначить, яку кількість кожного з видів продукції має випускати завод, щоб прибуток від її реалізації був максимальним.

Варіант 13.

Підприємство однорідну продукцію може випускати за трьома технологіями. Витрати трьох ресурсів за одиницю часу при відповідні технології у гривнях за одиницю часу наведені у таблиці. Визначити план завантаження у часі кожної технології з метою максимізації продуктивності.

 

Ресурси Технологічні способи Обсяг ресурсу
     
         
      2.5  
         
Продуктивність технологічного способу        

Варіант 14.

Свиноферма має можливість купувати до трьох видів зерна та готувати різні види комбікормів. Різні зернові культури містять різну кількість чотирьох поживних компонентів, яких повинно бути не менше
встановлених норм (таблиця). Перед головою стоїть задача знаходження самої дешевої з можливих сумішей.

 

  Поживні компоненти   Кількість поживних компонент   Потреби у поживних речовинах
зерно 1 зерно 2 зерно 3
А        
В        
С        
Д 0.6 0.25   232.5
Ціна        

Варіант 15.

Для відгодівлі групи тварин використовують чотири види кормів К1, К2, К3, К4. Кількість поживних речовин Р1, Р2, Р3 в одному кілограмі кожного виду кормів, добову потребу групи тварин у цих поживних речовинах, а також вартість одного кілограма кожного з кормів подано у таблиці. Визначити, скільки треба купувати щодоби кожного виду кормів, щоб задовольнити потребу худоби в поживних речовинах і щоб витрати на корми були мінімальними.

 

  Поживні речовини   Види кормів   Добова потреба в поживних речовинах
К1 К2 К3 К4
Р1          
Р2          
Р3          
Вартість 1 кг кормів, грн.          

Варіант 16.

 

Для виробництва трьох видів виробів А, В і С підприємство використовує чотири види сировини. Норми витрат сировини кожного виду на виробництво одиниці продукції даного виду приведені в таблиці. У ній же вказаний прибуток від реалізації одного виробу кожного виду.

 

Вид сировини Норми витрат сировини (кг) на одиницю продукції
    А В С
I    
II –      
III      
IV    
Прибуток від реалізації одного виробу        

 

Вироби А, В і С можуть вироблятися в будь-яких співвідношеннях (збут забезпечений), але для їх виробництва підприємство може використовувати сировини I виду не більше 2000 кг, II виду — не більше 1200 кг, III виду — не більше 1800 кг, IV виду — не більше 1380 кг

Визначте план виробництва продукції, при якому загальний прибуток підприємства від реалізації всієї продукції був би найбільшим.

Варіант 17.

 

Для виготовленні різних виробів А, В і С підприємство використовує три різні види сировини. Норми витрати сировини на виробництво одного виробу кожного вила, ціна одного виробу А, В і С, а також загальна кількість сировини кожного виду, яка може бути використане підприємством, приведені в таблиці

 

Вид сировини Норми витрат сировини (кг) на один виріб   Загальна кількість сировини (кг)    
А В С
I        
II        
III        
Ціна одного виробу (грн.)        

Вироби А, В і С можуть вироблятися в будь-яких співвідношеннях (збут забезпечений), але виробництво обмежене виділеною підприємству сировиною кожного виду. Скласти план виробництва виробів, при якому загальна вартість всієї виробленої підприємством продукції є максимальною.

Варіант 18.

Підприємство випускає чотири види продукції і використовує три типи основного устаткування: токарне, фрезерне і шліфувальне. Витрати часу на виготовлення одиниці продукції для кожного з типів устаткуванні приведені в таблиці. У ній же вказані загальний фонд робочого часу кожного з типів устаткування, а також прибуток від реалізації одного виробу даного виду. Визначити такий об'єм випуску кожного з виробів, при якому загальний прибуток від їх реалізації є максимальним.

 

Тип устаткування     Витрати часу (станко-год) на одиницю продукції вигляду Загальний фонд робочого часу
       
Токарне             -  
Фрезерне     -            
Шліфувальне       -  
Прибуток від реалізації одиниці продукції (грн.)          

 

Варіант 19.

 

Для виробництва двох видів виробів А і В використовується токарне, фрезерне і шліфувальне устаткування. Норми витрат часу для кожного з типів устаткування на один виріб даного виду приведені в таблиці. У ній же вказаний загальний фонд робочого часу кожного з типів устаткування, а також прибуток від реалізації одного виробу.

 

Тип устаткування Витрати часу (станко-год) на обробку одного виробу Загальний фонд корисного робочого часу устаткування (год)
А В
Фрезерне      
Токарне      
Шліфувальне      
Прибуток від реалізації одного виробу      

 

Знайти план випуску виробів А і В, що забезпечує максимальний прибуток від їх реалізації.

 

Варіант 20.

Для виготовлення трьох видів виробів А, В і С використовується токарне, фрезерне, зварювальне і шліфувальне устаткування. Витрати часу на обробку одного виробу для кожного з типів устаткування вказані у табл. У ній же вказаний загальний фонд робочого часу кожного з типів використовуваного устаткування, а також прибуток від реалізації одного виробу кожного виду.

 

    Тип устаткування       Витрати часу (станко-год) на обробку одного виробу вигляду   Загальний фонд робочого часу устаткування
А В С
Фрезерне        
Токарне        
Зварювальне          
Шліфувальне        
Прибуток (грн.)        

 

Потрібно визначити, скільки виробів і якого вигляду слід виготовити підприємству, щоб прибуток від їх реалізації був максимальним.

 

Варіант 21.

 

 

Для виробництва продукції трьох видів А, В і С використовується три різних види сировини. Кожний з видів сировини може бути використаний в обсязі, відповідно не більшим, ніж 180, 210 і 236 кг. Норми витрат кожного з видів сировини на одиницю продукції даного виду і ціна одиниці продукції кожного виду наведені в таблиці.

 

Вид сировини Норми витрат сировини
А В С
I      
       
       
II      
III      
Ціна одиниці продукції      

 

Потрібно визначити план випуску продукції, що забезпечує максимальний прибуток.

 

Варіант 22.

При виготовленні коробок для пакування рафінаду в цеху роблять заготовки з картону З-х видів М1, М2, МЗ. Картон отримують двох розмірів К1 і К2. Ціна одного листка картону КІ і К2, а також кількість заготовок, які можна вирізати з кожного типорозміру картону і їх потреба на день роботи цеху, приведені в таблиці.

Скласти план забезпечення цеху картоном обох розмірів, щоб затрати на них були мінімальними.

 

 

  Вид заготовки   Потреба в коробках на день, шт Кількість заготовок, які можна вирізати з кожного типорозміру
К1 К2
М1      
М2      
МЗ      
Ціна одного листа картону    

Варіант 23.

Кожного дня з вокзалу відправляються швидкі та кур'єрські потяги. Місткість вагонів та наявний парк вагонів на станції вказані в таблиці. Також там вказана кількість вагонів в потязі кожного типу. Знайти кількість кур'єрських та швидких потягів, щоб при цьому кількість відправлених пасажирів була максимальною.

Тип вагону   Місткість вагонів Наявний парк вагонів Вид потягу
Кур’єрський Швидкий
Жорсткий        
Купейний     б  
М'який        
Почтовий    
Багажний      

 

Варіант 24.

На 3 верстатах 1,2,3 виготовляють продукцію двох видів X і У. Відомий час виготовлення 1 тони продукції на кожному з верстатів, час роботи верстатів при виготовленні продукції і прибуток, одержаний від реалізації 1 тони продукції кожного виду.

Скільки потрібно виготовити тон продукції кожного виду, щоб прибуток від її реалізації був максимальний?

 

    Верстати   Час роботи верстатів, хв.   Час виготовлення 1т. продукції, хв.
Х У
       
       
З      
Прибуток від реалізації 1т. продукції, грн.      

 

Варіант 25.

На 4 верстатах 1, 2, 3, 4 виготовляютьдеталі двох видів – А і В. Відомий час обробки кожної деталі, на кожному з верстатів, час роботи верстатів протягом одного циклу вироб­ниц­тва та прибуток, одержаний від реалізації однієї деталі кожного виду. Скільки потрібно виробляти деталей кожного виду, щоб прибуток від їх реалізації був максимальним?

 

    Верстати Час роботи верстатів протягом одного циклу виробництва, хв. Час обробки деталі на верстатах
  А   В
       
       
       
       
Прибуток від реалізації однієї деталі, грн.    

 

Варіант 26.

 

Для виробництва 2-хвидів продукції А і В використовують 4 види груп обладнання. Протягом зміни використовують відповідну кількість обладнання для виробництва виробів А і В. Їх значення, також кількість одиниць обладнання та прибуток від реалізації кожного виду виробу приведені в таблиці. Знайти оптимальний план випуску продукції, щоб прибуток був максимальний

 

Вид обладнання Кількість одиниць Вид продукції
А В
Група 1      
Група 2    
Група 3    
Група 4      
Прибутки від реалізації 1 шт. продукції    

 

Варіант 27.

В пакувальному цеху працюють пакувальниці цукру в мішки 1-го та 2-го розрядів. Норма виробітку,зарплата за годину роботи процент браку робітниць кожного розряду приведені в таблиці. За кожний бракований мішок завод виплачує 2 крб. штрафу. В цеху можна використовувати до 8 пакувальниць 1-го і 10 пакувальниць 2-го розряду. Знайти оптимальний склад цеху при мінімальних затратах. Затрати цеху вважати затратами на зарплату і затратами на виплату штрафу за брак.

 

Вид обладнання Кількість одиниць Вид продукції
А В
Група 1      
Група 2    
Група 3    
Група 4      
Прибутки від реалізації одиниці продукції    

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.019 сек.)