АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КУКУРУДЗОЗБИРАЛЬНІ КОМБАЙНИ

Читайте также:
  1. КОРМО ТА СИЛОСОЗБИРАЛЬНІ КОМБАЙНИ

1. Мета роботи: Вивчити будову, процес роботи та регулювання кукурудзозбирального комбайна і а приставки до зернозбирального комбайна для збирання кукурудзи на зерно. Ознайомитись з підготовкою машини до роботи.

2. Тривалість заняття –2 академічні години.

3. Обладнання робочого місця: кукурудзозбиральний комбайн КОП-І.4В "Херсонець-7", пристосування до зернозбирального комбайна СК-5 "Нива" для збирання кукурудзи на зерно ППК-4, плакати.

4. Місце проведення заняття: лабораторія № 5

5. Загальні відомості

Для збирання кукурудзи на зерно використовують: кукурудзозбиральні комбайни; зернозбиральні комбайни, обладнані пристроями для збирання кукурудзи на зерно; очисники качанів кукурудзи від обгорток; молотарки качанів кукурудзи та навантажувачі.

В Україні випускають кукурудзозбиральні комбайни руслового типу дво-, трирядні причіпні та шестирядні самохідні, а також пристрої до зернозбиральних комбайнів також руслового типу чотири- та шестирядні. За технологічним обладнанням кукурудзозбиральні комбайни поділяють на такі, що збирають качани кукурудзи без очищення від обгорток, з очищенням, а також з обмолотом качанів.

Доочищують качани кукурудзи від обгорток пересувними причіпними або напівначіпними очисниками з роторними або конвеєрними підбирачами качанів. Застосовують також стаціонарні очисники і молотарки качанів кукурудзи.

Кукурудзозбиральні комбайни

Промисловість випускає такі кукурудзозбиральні комбайни: причіпні — трирядний ККП-3 «Херсонець-9», дворядний ККП-2С, а також самохідний КСКУ-6АС «Херсонець-200». Призначення і технологічний процес роботи комбайнів подібні, тільки комбайн ККП-2С розкидає подрібнену листостеблову масу по полю під наступне приорювання. Технічну характеристику кукурудзозбиральних комбайнів подано в табл. 27.1.

Таблиця 27.1.

Технічна характеристика кукурудзозбиральних комбайнів

Комбайн кукурудзозбиральний причіпний трирядний ККП-3 «Херсонець-

9». Комбайн руслового типу, призначений для збирання біологічного врожаю кукурудзи врожайністю до 20 т/га, щільністю стеблостою 20...65 тис. штук на гектар, при співвідношенні маси качанів і стебел 1: 1,5, з міжряддям 70 см, на схилах не більше ніж 8°, у фазі повної стиглості (вологості зерна не більше ніж 30 % і вологості листостеблової маси до 60 %), при висоті розміщення нижнього качана від поверхні ґрунту не менше ніж 50 см, з очищенням качанів від обгорток чи без очищення з одночасним подрібненням листостеблової маси і обгорток.

Загальна будова і процес роботи. Комбайн складається з жатної і качаноочисної частин, ходової частини, механізму піднімання, буксирного пристрою, механізму приводу робочих органів, гідравлічної системи та системи сигналізації.

Жатна частина (рис. 27.1) складається з різального 17 та качановідокремлювального апаратів, шнеків стебел 16 і качанів 6, подрібнювача 14 з

приймальним бітером 15 і трубою 8, конвеєра неочищених качанів 7, у верхній головці якого встановлений стебловловлювач 9, який має два вальці із спеціальними ребрами. Качановідокремлювальний апарат має два протягувальні вальці 3, дві відривні пластини 4 і два контури подавальних ланцюгів 5.

К а ч а н о о ч и с н а ч а с т и н а складається з очисника качанів 10 притискного пристрою 21, лопатевого бітера 19, вентилятора 20, конвеєра обгорток 22, шнека обгорток 13, скатної дошки і вивантажувального конвеєра 11.

М е х а н і з м п і д н і м а н н я призначений для переведення комбайна із транспортного положення в робоче і навпаки, а також регулювання висоти зрізу стебел. Складається з тяги, гідроциліндра, механізму фіксації, двоплечого важеля балки моста. Механізмом фіксації регулюється висота зрізу і фіксується транспортне положення робочих органів. Виконуючи будь-які роботи з піднятими робочими органами, його потрібно обов’язково зафіксувати.

Рис. 27.1. Функціональна схема кукурудзозбирального комбайна

ККП-3 «Херсонец-9»:

1 — причіп комбайна; 2 — мис; 3 — протягувальні вальці; 4 — відривна пластина; 5 — подавальний ланцюг; 6 — шнек качанів; 7 – конвеєр неочищених качанів; 8 — труба подрібнювача; 9 — стебловловлювач; 10 — очисник качанів; 11 — вивантажувальний конвеєр очищених качанів; 12 — тракторний причіп; 13 — шнек обгорток; 14 — подрібнювач; 15 — приймальний бітер; 16 — шнек листостеблової маси; 17 — різальний апарат; 18 — вальці очисника качанів; 19 — лопатевий бітер; 20 — вентилятор; 21 — притискний пристрій; 22 — конвеєр обгорток

Б у к с и р н и й п р и с т р і й призначений для підтягування і автоматичної

фіксації з комбайном візка для збирання качанів. Основні складові — гідромотор, лебідка, уловлювач, причіп, гідроциліндр і гальма. Забороняється підтягувати візок на схилах і перебувати між візком і комбайном, слід остерігатися накочування, а у разі його виникнення — гальмувати візок гальмом.

Г і д р а в л і ч н а с и с т е м а комбайна здійснює піднімання і опускання робочих органів під тиском 13,5...20,0 МПа в робоче і транспортне положення, поворот дефлектора труби подрібнювача і привід буксирного пристрою під тиском

8 МПа, а також керування механізмом розфіксації візка під тиском 6,3 МПа. Гідросистема комбайна живиться від гідросистеми трактора.

С и с т е м а с и г н а л і з а ц і ї забезпечує дублюючу світлову і звукову сигналізацію контролю технологічного процесу роботи комбайна. Датчики сигналізації встановлені на запобіжній муфті приводу шнека качанів (контроль роботи шнеків качанів і стебел), на запобіжній муфті очисного апарату і муфті проміжного вала. Робочі органи приводяться в дію від ВВП трактора тягового класу 3 через карданну передачу.

Технологічний процес роботи. При збиранні кукурудзи з очищенням качанів і подрібненням листостеблової маси комбайн ККП-3 працює так. Під час руху комбайна вздовж рядків стебла кукурудзи спрямовуються мисами 2 в русла жатки, захоплюються ланцюгами 5 і вводяться в качановідривний апарат, де вальцями 3 протягуються через щілину між відривними пластинами 4, відстань між якими менша, ніж діаметр качана, і качани відриваються. В основі роботи качановідривного апарата використані агробіологічні ознаки відмінності розмірів діаметра качана і стебла в місці його розміщення, а також те, що сила відривання качана від стебла менша, ніж сила розривання стебла кукурудзи. Стебла зрізуються різальним апаратом 17, частково подрібнюються і спрямовуються на шнек листостеблової маси 16. Качани подаються ланцюгами з лапками у шнек качанів 6, з якого конвеєром 7 — до очисника 10, звідки вентилятором 20 видуваються легкі домішки (листя, обгортки, верхівки стебел), а потім притискним пристроєм 21 притискуються до вальців 18, які попарно обертаються назустріч один одному, захоплюють обгортки і відривають їх від качанів. Очищені качани скочуються у приймальну камеру конвеєра 11, який завантажує їх у причіп 12, приєднаний до комбайна за допомогою буксирного пристрою. Обгортки шнеком 13 спрямовуються у шнек листостеблової маси 16, потім разом із зрізаними і частково подрібненими стеблами, шнеком 16 подаються до приймального бітера 15, яким ущільнюються і направляються в подрібнювач 14, звідки подрібнена маса потрапляє у транспортний засіб, що рухається поряд. При збиранні кукурудзи в молочно-восковій стиглості в очиснику качанів знімають притискні барабани і замість них над очисними вальцями встановлюють скатну дошку, тоді качани скочуються у приймальну камеру конвеєра і вивантажуються у візок неочищеними.

Будова основних робочих органів комбайна. Основними робочими органами комбайна є качановідокремлювальний, різальний, подрібнювальний та очисний апарати і притискний пристрій.

К а ч а н о в і д о к р е м л ю в а л ь н и й а п а р а т (рис. 27.2) cкладається з двох стеблопротягувальних вальців 8, розміщених під кутом 33° до горизонту; двох

відривних пластин 6, установлених над вальцями; двох контурів подавальних ланцюгів 9; рами 11 і роздавальної коробки 4. Вздовж кожного вальця закріплений чистик 7. Протягувальні вальці мають напрямні конуси з гвинтовими ребрами на

поверхні, робочу частину діаметром 95 мм з поздовжніми рифами і з’єднувальну чашку з пазами. Передня частина вальця спирається на спарені підшипники, вмонтовані в рухомій передній опорі, а задня — з’єднана з валом-шестірнею роздавальної коробки. Обертаються вальці назустріч один одному з частотою 932 об/хв. Відривні пластини 6 — це металеві смуги з плавно відігнутим переднім кінцем. До тильних кромок пластини приварені дві планки з овальними отворами для кріплення до рами апарата і корпусу рухомої опори вальця, що дає змогу переміщувати важелем 10 пластини і змінювати зазор між ними. Подавальні ланцюги 9 мають вигляд замкненого втулково-роликового ланцюгового контуру без з’єднувальної ланки із спеціальними лапками. Вони мають ведучі зірочки роздавальної коробки 4 і ведені натяжні зірочки 1, які змонтовані на рухомих опорах, що перебувають під постійним тиском пружин 2 натяжного пристрою 3. Робоча стрічка кожного ланцюга рухається з лінійною швидкістю 1,78 м/с по спеціальних напрямних полозках 5, які кріпляться до кронштейнів. Полозки і кронштейни разом з відривними пластинами утворюють жолоб, який зменшує вібрацію ланцюгів у процесі роботи. Кронштейни можна переміщувати в поперечному напрямку по овальних пазах, а перестановкою шайб — змінювати положення кронштейна з полозками відносно ланцюга по висоті. Подавальні ланцюги зміщені один відносно одного на половину кроку планок. Від роздавальної коробки приводяться в дію подавальні ланцюги і вальці. Зварна П-подібна рама складається з двох поздовжніх балок коробчастого перерізу і задньої площадки, за допомогою якої кріпиться до балки рами жатної частини і на якій встановлена роздавальна коробка.

Рис. 27.2. Качановідокремлювальний апарат:

1 — натяжна зірочка; 2 — пружина; 3 — натяжний пристрій; 4 — роздавальна коробка; 5 —полозок; 6 — відривні пластини; 7 — чистик; 8 — вальці; 9 — подавальний ланцюг; 10 — ва-жіль для регулювання зазору між вальцями; 11 — рама

 

Р і з а л ь н и й а п а р а т (рис. 27.3, а) роторного типу діаметром 172 мм і частотою обертання 2175 об/хв, що забезпечує колову швидкість леза ножів 20 м/c, працює за принципом безпідпірного різання. Складається з горизонтального трубчастого вала 1, який спирається на дві підшипникові опори 6. На ньому попарно закріплені шість ножів 2 і кожна пара взаємно зміщена на 90°. Вал розміщений під протягувальними вальцями так, щоб зазор між лезом ножів і кромкою протирізальної пластини піддона шнека листостеблової маси був мінімальним, щоб ніж не торкався пластини. Вал різального апарата разом з ножами перед встановленням на машину динамічно балансується за допомогою балансуючих планок 3 і болтів 4.

П о д р і б н ю в а л ь н и й а п а р а т складається з барабана подрібнювача (рис. 27.3, б) і приймального бітера. Двосекційний барабан діаметром 600 мм, частотою обертання 1337 об/хв складається з трубчастого вала 1, на якому на шпонках 8 встановлені три диски 3, до овальних отворів яких спеціальними болтами 7, косими шайбами і упорними гвинтами 6 кріпляться ножі 4, по чотири в кожній секції. Для забезпечення самозаточування і зменшення спрацювання різальні кромки ножів наплавлені твердим сплавом, до кожного ножа двома болтами кріпиться лопатка 5. На ведучій цапфі змонтований шків 10 з обгінною муфтою, яка складається з маточини 17, обойми 16, пружини 21 і сухариків 19. За допомогою тягарців 2 барабан балансують.

Рис. 27.3. Різальний апарат та барабан подрібнювача:

а — різальний апарат: 1 — вал; 2 — ніж; 3 — балансуюча планка; 4 — болт; 5 — шайба; 6 — підшипникова опора; 7 — кільце; 8 — шків; б — барабан подрібнювача: 1 — трубчастий вал; 2 — тягарець; 3 — диск; 4 — ніж; 5 — лопатка; 6 — упорний гвинт; 7 — спеціальний болт; 8 — шпонка; 9 і 10 — шківи; 11 і 12 — підшипники; 13 — розпірна втулка; 14 — кільце; 15 — кришка; 16 — обойма; 17 — маточина; 18 — шпонка; 19 — сухарик; 20 — кулька; 21 — пружина

 

Приймальний бітер (рис. 27.4) призначений для ущільнення і подачі зрізаних стебел і обгорток в подрібнювач. Його діаметр 320 мм і частота обертання 213 об/хв. Барабан приймального бітера — це зварна конструкція труби, двох дисків 2, у пазах яких розміщені вісім ребер 4, а в кінцях труби — втулки 3. Через трубу проходить вал 7, з’єднаний шпонкою з однією із втулок. Вал встановлений у поворотних важелях-підвісках 1 і за допомогою тяг 8 з’єднаний із важелем повороту 5. Бітер двома пружинами 9 підтягується в нижнє положення, яке обмежується упорами, встановленими на бокових стінках кожуха подрібнювача і приводиться в дію ланцюговою передачею від проміжного вала приводу конвеєрів через блок зірочок 11 і зірочку 6.

Рис. 7.4. Приймальний бітер: 1 — важіль-підвіска; 2 — диск; 3 — втулка; 4 — ребро; 5 — важіль повороту; 6 — зірочка; 7 — вал; 8 — тяга; 9 — пружина; 10 — гвинт; 11 — блок зірочок

 

О ч и с н и й а п а р а т (рис. 27.5, а) складається з восьми пар металевих 3 і гумових 4 очисних вальців діаметром 71 мм, розміщених під кутом 12° до горизонту, які обертаються з частотою 304 об/хв. Верхній валець закріплений на рухомій опорі і притискується до нижнього дією пружини 8. Кінці вальців закриті щитками 1. Над верхніми вальцями встановлені подільники 2, які закріплені одним кінцем до щитків, а іншим — до кронштейна скатного лотока. Привід здійснюється конічними 7 і циліндричними 5 шестернями. На кінці привідного вала встановлена зірочка 6 із запобіжною муфтою.

П р и т и с к н и й п р и с т р і й (рис. 27.5, б) роторно-лопатевого типу призначений для притискання качанів, покращення розподілу і переміщення качанів по робочій поверхні очисника. Складається з двох рядів притискних барабанів 6 і 12, лопаті яких обертаються з частотою 1521 об/хв, двох бітерів — приймального 7 і обмежувального 13. Притискні барабани шарнірно підвішені на важелях 10 та 11 і утримуються тягами 5 з пружинами 4 над очисними вальцями. Бітери приводяться в рух ланцюговою передачею від вала очисного апарата, а притискні барабани — від вала бітерів.

 

Рис. 7.5. Очисний апарат і притискний пристрій:

а — очисний апарат: 1 — щиток; 2 — подільник; 3 — металевий валець; 4 — гумовий валець; 5 — циліндрична шестірня; 6 — привідна зірочка із запобіжною муфтою; 7 — конічна шестірня; 8 — пружина; б — притискний пристрій: 1 — опора; 2 — площадка проміжного вала; 3 — регулювальні шайби; 4 — пружина; 5 — тяга; 6 — перший ряд притискних барабанів; 7 — приймальний бітер; 8 — опора; 9 — боковина; 10 і 11 — важелі; 12 — другий ряд притискних барабанів; 13 — обмежувальний бітер

 

 

Машини для збирання кукурудзи на зерно та післязбиральної обробки качанів

Технологічні регулювання.

1. Ефективність протягування стебел залежить від величини зазору між стеблопротягувальними вальцями, який регулюють гвинтовим механізмом візуально, переміщуючи при цьому передню опору вальця.

2. Якість відривання качанів залежить від ширини робочої щілини між відривними пластинами, яку регулюють переміщенням пластин по овальних отворах. У задній частині пластин зазор має бути на 3...6 мм менший, ніж діаметр качана, а в передній — на 3 мм менший, ніж у задній. Це регулювання виконують після встановлення потрібного зазору між стеблопротягувальними вальцями.

3. Ефективність транспортування відірваних від стебел качанів змінюється довжиною пружини (118...120 мм) натяжної зірочки подавального ланцюга, яку регулюють натяжним пристроєм.

4. Для нормальної роботи подавальних ланцюгів установлюють зазор 1...4 мм між напрямними полозками і подавальними ланцюгами, який регулюють шайбами під болтами кріплення кронштейнів.

5. Для того щоб не намотувалася рослинна маса на стеблопротягувальні вальці встановлюють зазор 1,5...2,0 мм між чистиком і найвищим рифом вальця. Зазор регулюють переміщенням чистика.

6. Висота зрізу стебел залежить від положення різального апарата по висоті, яке змінюють механізмом піднімання робочих органів.

7. Якість зрізування стебел залежить від зазору 4...5 мм між ножами і протирізальними пластинами різального апарата, який регулюють переміщенням протирізальних пластин.

8. Величину ущільнення листостеблової маси, що подається в подрібнювальний апарат, установлюють довжиною пружини 195...205 мм приймального бітера, яку регулюють тягами.

9. Якість роботи подрібнювального апарата залежить від зазору між кромками ножів і кожухом подрібнювача, який має бути 3...7 мм, і зазору між ножами і протирізальними пластинами (3...4 мм), які регулюють відповідно прокладками під корпусами підшипників і переміщенням самих корпусів.

10. Активність вальців стебловловлювача регулюють зміщенням вальців у напрямку їх обертання.

11. Рівномірність розподілу качанів по ширині очисних вальців регулюють зміною положення поздовжнього і поперечного щитків.

12. Ефективність захоплення і зривання обгорток з качанів залежить від зазору 2...3 мм між обмежувальними втулками і упорними шайбами натискних пружин качаноочисних вальців, який регулюють регулювальною гайкою.

13. Щоб не намотувалися рослинні рештки на качаноочисні вальці, встановлюють зазор не більше ніж 2,5 мм між щитками і вальцями, підкладанням шайб під щитки та їх рихтуванням.

14. Ефективність роботи притискних барабанів залежить від висоти розміщення його зовнішніх кромок над качаноочисними вальцями (5...10 мм нижче від зовнішньої поверхні середнього за розмірами качана) і сили притискання качанів до вальців. Ці параметри регулюють відповідно гайками тяг і зміною кількості шайб.

Комбайн самохідний кукурудзозбиральний КСКУ-6 «Херсонець-200». Шестирядний комбайн КСКУ-6 збирає кукурудзу на зерно (посіяну з міжряддям 70 см) з очищенням і завантаженням качанів у причіп або з обмолотом і збиранням зерна.

Загальна будова і процес роботи. Комбайн КСКУ-6 (рис. 7.6) має шасі з дизельним двигуном і шестирусловою жаткою. На шасі змонтовані подрібнювач, два очисники качанів, конвеєри і автоматична зчіпка для приєднання причепа. Основні робочі органи: подавальні ланцюги 1, качановідривні пластини 2, стеблопротягувальні вальці 3, різальний апарат 4, подрібнювальний барабан 10, стебловловлювальні вальці 11, вентилятор 18, притискний 17 і розподільний бітери 19, притискний барабан 16, качаноочисний пристрій 12.

Вони уніфіковані з робочими органами кукурудзозбирального комбайна ККП-3 «Херсонець-9».

Різальний апарат має дві секції. Комбайн обладнаний гідроприводами ходових коліс, рульового керування, керування робочими органами (піднімання і опускання жатки, конвеєрів) і лебідкою підтягування причепа.

Основною відмінністю є те, що на комбайні КСКУ-6 передбачена можливість заміни очисника качанів молотаркою (рис. 7.6, а), що дає змогу збирати кукурудзу з обмолотом качанів. Відрізняється також живильний апарат, який має чотири бітери і не має шнека обгорток качанів.

Комбайн обладнаний системою автоматичного водіння по рядках без участі водія та системою сигналізації.

При переобладнанні комбайна для збирання кукурудзи без очищення качанів потрібно від’єднати розподільні камери обох бокових конвеєрів неочищених качанів, вентилятори з механізмами їх приводу, тяги, підвіски та опори притискних барабанів, паси приводу проміжного вала качаноочисника і встановити скатні дошки.

М о л о т а р к а складається з двох молотильних барабанів з деками 29, решіт 26, 27 і 28, скатної дошки 25, вентилятора 32, шнека необмолочених і обмолочених качанів (стрижнів) і вивантажувальних конвеєрів 13 і 14.

Рис. 7.6. Функціональна схема кукурудзозбирального комбайна КСКУ-6 «Херсонець-200»:

а — з обмолочуванням качанів; б — без обмолочування качанів; 1 — подавальний ланцюг; 2 — качановідривна пластина; 3 — стеблопротягувальні вальці; 4 — роторний різальний апарат; 5, 7, 24, 30 і 31 — шнеки; 6, 13 і 14 — конвеєри; 8 — бітер; 9 — пневмотранспортувальний канал; 10 — подрібнювальний барабан; 11 —

стебловловлювальні вальці; 12 — качаноочисний пристрій; 15 — тракторний причіп; 16 — притискний барабан; 17 — притискний бітер; 18 і 32 — вентилятори; 19 — розподільний бітер; 20 і 25 — скатні дошки; 21 — конвеєр обгорток; 22, 26, 27 і 28 — решета; 23 — днище; 29 — дека

 

С и с т е м а а в т о м а т и ч н о г о в о д і н н я п о р я д к а х забезпечує рух комбайна по рядках без участі комбайнера. Вона складається з: двох копіювальних пристроїв, на яких розміщено по одному індукційному датчику кута повороту; індукційного датчика зворотного зв’язку; електронного блока; двох електрогідророзподільників (один — для керування автоматичним спрямуванням комбайна по рядках, другий — для відімкнення ручного керування при автоматичному водінні). Копіювальні пристрої встановлені на рамах русел під третім і п’ятим мисами. Копіри копіювальних пристроїв виступають із прорізів мису, розміщуючись близько до рядка, і тросом зв’язані з роторами датчика кута повороту. При повороті копірів індукційними датчиками створюється електричний сигнал. Цей сигнал підсилюється, обробляється і подається на відповідний електромагніт електрогідророзподільника. Через електрогідророзподільник робоча рідина надходить в одну із порожнин гідроциліндра керованих коліс і вони повертаються в потрібному напрямку.

С и с т е м а с и г н а л і з а ц і ї контролює зупинку або зменшення швидкості обертання різального апарата, шнека стебел, подрібнювача, горизонтального конвеєра і качаноочисника. У разі порушення режиму роботи цих органів на пульті керування з’являються світлові та звукові сигнали.

Технологічний процес роботи. Процес збирання кукурудзи на зерно комбайном КСКУ-6 без обмолочування качанів аналогічний процесу роботи кукурудзозбирального комбайна ККП-3. Відмінність полягає в тому, що обгортки качанів конвеєром обгорток вивантажуються на поверхню поля. Очищені качани по очисних вальцях обох качаноочисних апаратів потрапляють на горизонтальний конвеєр 13. Сюди ж потрапляє і вибите з качанів зерно, що переміщується нижніми стрічками конвеєрів обгорток качанів. Потім качани і частково вибите зерно потрапляють на горизонтальний 13 і вивантажувальний 14 конвеєри, а звідти — у причіп 15.

При збиранні кукурудзи на зерно з обмолочуванням качанів відокремлення качанів від стебел, їх транспортування, вловлювання стебел з відокремленням частково залишених качанів, а також зрізування, подрібнення і вивантаження подрібненої маси відбуваються аналогічно. Далі шнеками 31 з правим і лівим навиваннями качани зводяться до центра машини і подаються в приймальні вікна молотильних апаратів. Молотильні барабани переміщують качани вздовж охоплювальних пруткових дек 29, обмолочують їх, а стрижні качанів через задні вихідні вікна дек потрапляють по решету 26 у шнек стрижнів 24.

Звідти разом з рештками, що надійшли з решітного стану очисника, викидаються на землю, за межі машини. Обмолочене зерно з-під обох дек молотильних барабанів надходить на решітний стан очисника і за допомогою коливальних решіт 27, 28 і вентилятора 32 очищається від домішок і надходить на конвеєр 13, звідки вивантажувальним конвеєром 14 у причіп 15.

Технологічні регулювання.

1. Нейтральне положення копіювальних пристроїв системи автоматичного керування встановлюють регулювальними гайками тросиків датчика кута повороту так, щоб мітка на диску збігалася з міткою на нижній кришці датчика при розміщенні напрямних коліс паралельно поздовжній осі комбайна, а мітка на кришці датчика зворотного зв’язку збігалася з міткою на тязі, що з’єднує ротор з поворотними кулачками напрямних коліс.

2. Висоту зрізу 100 мм установлюють гідроприводом піднімання жатної частини комбайна.

3. Ефективне переміщення стебел кукурудзи живильними бітерами забезпечується при зазорі 20...30 мм між кромками лопатей другого і третього бітерів і днищем похилої камери, а при високій урожайності — 30...45 мм, який регулюють.

4. Довжину подрібнених стебел регулюють заміною зірочки (36 зубів на 50) на валу другого бітера живильного апарата.

Решта регулювань подібні до регулювань кукурудзозбирального комбайна ККП-3.

Пристрої для збирання кукурудзи на зерно до зернозбиральних комбайнів

Вітчизняна промисловість випускає такі пристрої для збирання кукурудзи на зерно до зернозбиральних комбайнів: ППК-4 — до комбайнів СК-5М «Нива» і «Енисей-1200»; ПЗКС-6 — до КЗС-9 «Славутич»; КМД-6 — до РСМ-10 «Дон-1500»; КМС-6 — до комбайнів «Славутич», «Дон-1500» і «CLAAS Mega-204».

Технічну характеристику пристроїв наведено в табл. 7.2.

Таблиця 27.2.

Технічна характеристика пристроїв

Пристрій ППК-4 до зернозбиральних комбайнів «Нива» і «Енисей» призначений для збирання чотирьох рядків кукурудзи повної стиглості, посіяної восьмирядними сівалками з міжряддям 70 см, з обмолотом качанів у полі й одночасним подрібненням листостеблової маси та завантаженням її в транспортні засоби.

Загальна будова. Чотирирусловий пристрій начіплюється на комбайн замість жатки. За будовою та принципом роботи (рис. 27.7) подібний до жатки комбайна КСКУ-6. Відрізняється тим, що подрібнювач 18 листостеблової маси встановлений за шнеком стебел 20, а за шнеком качанів 5 є похила камера 6 з розміщеними в ній бітерами 8. Оскільки маса пристрою більша за масу зернової жатки комбайна, для її піднімання встановлюють додатковий гідроциліндр, а для зрівноваження комбайна — баластний ящик з піском масою 600 кг на корпусі молотарки.

Машини для збирання кукурудзи на зерно та післязбиральної качанів кукурудзи

Молотильний апарат зернозбирального комбайна обладнують так: перекривають щитками (додаються в комплекті) простір між билами барабана, не порушуючи його балансування; замість решітки підбарабання встановлюють суцільний щиток; міняють місцями шківи варіатора приводу молотильного барабана. Робочі органи приводяться в рух від головного контрприводу комбайна після його переобладнання.

Технологічний процес роботи. Пристрій ППК-4 в агрегаті з зернозбиральним комбайном СК-5 «Нива» працює так (див. рис. 27.7). Відокремлення качанів і зрізування стебел відбуваються аналогічно, як і жатною частиною кукурудзозбиральних комбайнів.

Рис. 7.7. Функціональна схема роботи пристрою ППК-4

в агрегаті з комбайном СК-5 «Нива»:

1 — мис; 2 — протягувальні вальці; 3 — відривні пластини; 4 — подавальні ланцюги; 5 — шнек качанів; 6 — похила камера; 7 — труба подрібнювача; 8 — бітер; 9 — бункер; 10 — відбійний бітер; 11 — соломотряс; 12 — копнувач; 13 — колосовий шнек; 14 — решета; 15 — вентилятор; 16 — молотильний барабан; 17 — дека; 18 — подрібнювач; 19 — приймальний бітер; 20 — шнек стебел; 21 — роторний різальний апарат

 

Зрізані стебла приймальним бітером 19 спрямовуються в подрібнювач 18, де подрібнюються і вивантажуються в транспортний засіб. Качани шнеком 5 і бітерами 8 похилої камери 6 подаються в переобладнаний молотильний апарат (рис. 27.8), одночасно розподіляються по ширині і обмолочуються.

Зерновий ворох, як і при збиранні зернових, надходить на очисник; очищене зерно потрапляє в бункер 9 (див. рис. 27.7), з якого вивантажується в транспортні засоби. Для вивантаження зерна потрібно комбайном виїхати із загінки, оскільки в загінці він рухається лівим боком (а вивантажувальний шнек зерна комбайна зліва) до стеблостою. Вивантажувальна труба подрібненої листостеблової маси розміщується з правого боку комбайна і масу вивантажують на правий бік у транспортні засоби, що рухаються поряд. Стрижні і обгортки надходять на соломотряс, а потім у копнувач 12.

Технологічні регулювання. Пристрій ППК-4 регулюється так само, як жатна частині і подрібнювач кукурудзозбиральних комбайнів. Крім того, регулюють робочі органи зернозбирального комбайна. Якість обмолоту залежить від частоти обертання молотильного барабана (450...550 об/хв), яку регулюють варіатором, і від зазору між барабаном і підбарабанням (на вході — 40...45 мм, на виході — 20...25 мм), який регулюють переміщенням підбарабання.

Жатки ПЗКС-6 до зернозбиральних комбайнів «Славутич» і КМД-6 до зернозбиральних комбайнів «Дон-1500» збирають весь біологічний урожай стиглої кукурудзи з обмолотом качанів, подрібненням листостеблової маси і завантаженням її в транспортні засоби. Їх можна використовувати як прокосчики при підготовці полів для збирання. За будовою та технологічною схемою жатки ПЗКС-6 і КМД-6 подібні до ППК-4. Відрізняються конструкцією механізму приводу і робочою шириною захвату. Труба вивантаження подрібненої листостеблової маси виведена, на відміну від ППК-4, вліво, що дає змогу вивантажувати зерно з бункера, не виїжджаючи із загінки.

Жатка КМС-6 до зернозбиральних комбайнів «Дон-1500», «Славутич» і «CLAAS Mega-204» в агрегаті з комбайном збирає кукурудзу з обмолотом качанів, а листостеблову масу подрібнює і розкидає по полю.

 

 

Рис. 27.8. Переобладнання комбайна СК-5 «Нива» для збирання кукурудзи з обмолотом качанів:

а — молотильний апарат:

1 — болт; 2 — упори; 3 і 5 — щитки; 4 — обмежувач; б —привід жатки: 1 — шків; 2 —підкіс; 3 — восьми русловий шків; 4 — натяжний ролик; 5 — кронштейн; 6 — натяжний пристрій; 7 і 8 — кутники; 9 — стяжка натяжного пристрою; 10 — косинка

 

 

Качаноочисники

Очисники качанів кукурудзи призначені для їх очищення від обгорток. Їх поділяють на пересувні та стаціонарні. Пересувні качаноочисники переміщуються і приводяться в дію від ВВП трактора, обладнаного ходозменшувачем, а стаціонарні — від електродвигуна. Очисник качанів кукурудзи ОП-15 випускається в двох варіантах.

Очисник качанів ОП-15П. Пересувний качаноочисник можна використовувати як навантажувач качанів кукурудзи, а при заміні підбирача — для навантаження зерна з бурта в транспортні засоби. Агрегатується з тракторами тягового класу 1,4; робоча швидкість 0,3...0,6 км/год; продуктивність 10...12 т качанів за годину.

Загальна будова. Очисник качанів ОП-15П (рис. 7.9) складається з підбирача 1, який жорстко закріплений на каркасі завантажувального конвеєра 2, бункера-нагромаджувача качанів 3, качаноочисного апарата 4 з притискним пристроєм 6, конвеєра обгорток 5, ексгаустера 12 вивантаження обгорток, проміжного 8 і вивантажувального 9 конвеєрів очищених качанів.

П і д б и р а ч вилчастого типу має робочі органи — вила, які здійснюють коливальний рух через кривошипно-шатунний механізм.

Б у н к е р - н а г р о м а д ж у в а ч зварний. Ліва частина бункера розкладається і закриває очисний апарат. Дно виконано у вигляді скребкового конвеєра з регульованою скатною дошкою подачі качанів на очисний апарат.

О ч и с н и й а п а р а т такий самий, як і на кукурудзозбиральних комбайнах.

Технологічний процес роботи. При переміщенні машини підбирач 1 захоплює качани із буртів і подає на завантажувальний конвеєр 2, який скидає їх у бункер-нагромаджувач 3, звідки скребковим конвеєром вони подаються на качаноочисний апарат 4. Після очищення качани проміжним конвеєром 8 переміщуються на вивантажувальний 9, а звідти — у причіп 10, який приєднаний до очисника.

Якщо очисник качанів працює в стаціонарному варіанті на механізованому пункті післязбиральної обробки кукурудзи, то підбирач і завантажувальний конвеєр знімають, а качани завантажують безпосередньо в бункернагромаджувач.

 


Рис. 27.9. Функціональна схема качаноочисника ОП-15П:

1 – підбирач; 2 – завантажу-вальний конвеєр; 3 – нагро-маджувач качанів; 4 – кача-ноочисний апарат; 5 – конве-єр обгорток; 6 – притискний пристрій; 7 — трубопровід; 8 — конвеєр; 9 — вивантажу-вальний конвеєр; 10 — причіп; 11 — рама; 12 — ексгаустер.

 

Технологічні регулювання. Регулювання качаноочисного апарата здійснюється так само, як і кукурудзозбиральних комбайнів. Крім цього:

1. Подачу качанів на качаноочисний апарат регулюють зміною робочої швидкості.

2. Розподіл качанів у причепі змінюється поворотом вивантажувального конвеєра, який здійснюється гідроциліндром.

 

6. Опис установки і методика експерименту

 

7. Послідовність виконання лабораторної роботи

7.1. Вивчити будову, процес роботи та регулювання комбайна КОП-1.4В "Херсонец-7".

7.2. Вивчити будову, процес роботи та регулювання пристосування до зернозбирального комбайна ППК-4.

7.3. Ознайомитись з підготовкою машин до роботи.

7.4. Ознайомитись з новими конструкціями кукурудзозбиральних комбайнів.

7.5. Скласти звіт.

8. Питання для звіту

8.1. Нарисуйте технологічну схему кукурудзозбирального комбайна.

9. Питання для самоконтролю

9.1. Назвіть основні вузли і робочі органи кукурудзозбирального комбайна. 5.2 Як виконується робочий процес комбайна?

9.2. Будова та процес роботи пристосування ППК-4.

9.3. Основні регулювання кукурудзозбиральних комбайнів і як вони виконуються?

9.4. Основні регулювання пристосування для збирання кукурудзи ППК-4 і як вони виконуються.

9.5. Які переобладнання зернозбирального комбайна СК-5 "Нива" необхідно виконати для збирання кукурудзи за допомогою пристосування ППК-4.

9.6. Яка будова апарата для відокремлення качана від стебла?

9.7. Будова га принцип дії подрібнювана та очисника.

9.8. Для чого призначена система сигналізації?

Бібліографічний список

1. Войтюк Д.Г., Гаврилюк Г.Р. Сільськогосподарські машини. – К.: Урожай, 1994. - С. 219-253.

2. Сільськогосподарські та меліоративні машини: Підручник / Д.Г. Войтюк, В.О. Дубровін, Т.Д. Іщенко та ін.; За ред. Д.Г. Войтюка – К.: Вища освіта, 2004. - С. 243-259.

3. Карпенко А.Н., Халанский В.М.Сельскохозяйственные машины. –М.: Агро-промиздат, 1989.- С.204-228.

4. Листопад Г.Е., Демидов Г.К., Зонов Б.Д. и др. Сельскохозяйственные и мелиоративные машины.- М.: Агропромиздат, 1986.- С. 140-168.

Практикум з технологічної наладки та усунення несправностей сільськогосподарських машин / Г.Р. Гаврилюк, Г.І. Живолуп, П.С. Короткевич та ін.-К.: Урожай, 1995.- С. 117-124.

 

 


 

 

ДОДАТКИ


Кормозаготовительный комплекс «Салют»

ЗАО «Пермтехмаш-Агро»

 

  Технические характеристики
Косилка-плющилка BRC225/90 Производит кошение трав с одновременным плющением. Что значительно сокращает период сушки.
Ширина захвата, м 2,25
Требуемая мощность, кВт  
Кол-во дисков ножей 5(10)
Система отжима и плющения резиновые вальцы
Способ агрегатирования навесной
Рабочая скорость, км/ч до 15
Производитель Россия, Пермь
Роторная-ворошилка GT-450  
Служит для вспушивания свежескошенной травы, для ускорения подвяливания и формирования рыхлого слоя травы, продуваемого воздухом.
Ширина захвата, м 4,5
Производительность., га/ч до 5
Транспортная скорость, км/ч до 20
Рабочая скорость, км/ч от 8
Кол-во рабочих органов, шт  
Производитель Италия
Грабли-валкообразователи GR-450 Осуществляет формирование валков при влажности подвяленной травы до 55-60%. При низкой урожайности для повышения эффективности производится сдваивание валков
Ширина захвата, м 4,5
Производительность, га/ч до 5
Транспортная скорость, км/ч до 20
Рабочая скорость, км/ч до 15
Способ агрегатирования прицепной
Кол-во рабочих органов, шт  
Производитель Италия
Рулонный пресс-подборщик RS12 Осуществляет подбор с одновременным прессованием их в рулоны при влажности 55-60%. Плотность прессования 320-380 кг/м3 при давлении до 20 мПа
Ширина захвата, м 1,5(2)
Прессовочные элементы цепь
Производительность рулонов, ч  
Габариты рулона, м 1,5х1,2
Масса рулона, кг 450-850
Требуемая мощность, кВт  
Производитель Россия, Пермь
Упаковщик рулонов FW 10/2000 Осуществляет упаковку рулонов около места хранения не позднее 2-3 часов после формирования рулона. Оптимальное число слоев пленки – шесть, каждый последующий слой перекрывает предыдущий на 50%.
Требуемая мощность, кВт  
Производительность рулонов, ч 14-18
Привод гидравлический
Время упаковки рулона, мин 3,5-4
Масса рулона 450-850
Производитель Россия Пермь
         

`

Агрегат Стоимость, рублей*
1. Косилка-плющилка BRC225/90 214 000
2. Роторная-ворошилка GT-450 160 000
3. Грабли-валкообразователи GR-450 160 000
4. Рулонный пресс-подборщик RS12 500 000
5. Упаковщик рулонов FW 10/2000 Итого: 393 000
ЗАО «Пермтехмаш-Агро», 617060, Россия, Пермская область, г. Краснокамск, Трубная база; Тел/факс:+7 (90247) 39425, +7(34273) 74559

*- ориентировочная стоимость товара

 

 

Кормозаготовительный комплекс

«Морозовские сельскохозяйственные машины»

 

Косилка ротационная КРК-2,1 Служит для скашивания высокоурожайных и полеглых трав на повышенных поступательных скоростях с одновременным вспушиванием скошенной массы и укладкой её в валок.
Производительность, га/ч  
Ширина захвата, м 2,1
Рабочая скорость, км/ч  
Масса косилки с кондиционером, кг  
Масса косилки без кондиционера, кг  
Габариты, м 5,3х4,1х2,5
Грабли роторные ГРН-4,7   Служат для сгребания трав из прокосов в валки, ворошения скошенной массы в прокосах, оборачивания, разбрасывания и сдваивания валков сена.
Производительность, га/ч, до 5,4
Ширина захвата, м. до 4,7
Диаметр ротора, м 3,6
Ширина валка, м. до 1,4
Рабочая скорость, км/ч, до  
Масса, кг, не более  
Габариты, м 4,5х4,0х1,2
Пресс-подборщик ПРК   Служит для подбора валков сена естественных и сеяных трав или соломы, прессования их в рулоны цилиндрической формы с последующей обмоткой шпагатом.
Производительность, т/ч  
Ширина захвата, м 1,5
Рабочая скорость, км/ч  
Диаметр рулона, м 1,2
Длина рулона, м 1,2
Масса, кг  
Габариты, м 3,8х2,4х2,4
Кормоуборочный комбайн КСД-2,0   Служит для скашивания и последующего измельчения естественных и сеяных трав, а так же силосных культур высотой стебля не более 1,5 метра.
Тип прицепной
Ширина захвата, м  
Производительность, т/ч  
Высота среза, мм 15-60
Масса комбайна, кг  
Габариты, м 4,3х3,3х3,5
Привод ВОМ
Пресс-подборщик тюковой Tukan   Служит для подбора валков сена естественных и сеяных трав или соломы. Прессования их в тюки с последующей обмоткой шпагатом. Применяется во всех зонах равнинного землепользования.  
Производительность, т/ч, до    
Ширина захвата, мм    
Рабочая скорость, км/ч, до    
Длина тюка, м, до 1,3  
Ширина х Высота тюка, м 0.47х 0.37  
Масса тюка, кг 24-45  
Габаритные размеры, м 4,85х2,4х1,6  
               

 

Агрегат Стоимость, рублей *
1. Косилка ротационная КРК-2,1 170 000
2. Грабли роторные ГРН-4,7 130 000
3. Пресс-подборщик ПРК 130 000
4. Кормоуборочный комбайн КСД-2,0 202 000
5. Пресс-подборщик тюковой Tukan Итого: 330 000
Группа компаний «МСМ», Россия, 344065, г.Ростов-на-Дону, ул. 50-летия Ростсельмаша, 2-6/22, тел/факс:+7(8632)55-23-70, 55-20-93, info@msmash.ru www.msmash

*- ориентировочная стоимость товара

 


Кормозаготовительный комплекс машин «Кокон», РУПП «Бобруйскагромаш»

Косилка дисковая прицепная КПП-3,1 Служит для скашивания естественных и сеяных трав на больших площадях с укладкой скошенной травы в валок или прокос. Применение активатора позволяет ускорить сушку валков за счет разрушения воскового слоя стеблей.
Производительность, га/ч до 4
Ширина захвата, м 3,1
Рабочая скорость, км/ч 1-1,5
Высота среза, мм 30-60
Масса, кг  
Грабли роторные ГР-500 Служат для сгребания травы из прокосов в валки, ворошения ее в прокосах, оборачивания, разбрасывания и сдваивания валков. Агрегатируются с трактором класса 1,4.
Производительность, га/ч  
Рабочая скорость, км/ч до 12
Ширина захвата, м  
Число укладываемых валков  
Габариты, м 9,5х2,0х1,3
Масса, кг  
Пресс-подборщик ПР-Ф-145 Служит для подбора валков сена, соломы, прессования их в рулоны в пресс-камере постоянного объема с цепочно-планчатым прессующим механизмом с обмоткой шпагатом.
Тяговый класс трактора 1,4
Ширина захвата, м 1,45
Параметры рулона (дл. д.),м 1,2/1,45
Масса рулона (сено, солома), кг 375/250
Габариты пресса, м 4,1х2,3х2,4
Масса, кг  
Упаковщик рулонов ОР-1 Служит для упаковки измельченных травяных кормов в полимерные рукава. Агрегатируется с трактором класса 1,4.
Производительность в ч, рулон 14-18
Размеры упаковочного рулона, м 1,5х2,0
Ширина применяемой пленки, мм  
Время упаковки рулона, мин 3,5-4
Габариты, м 3,6х1,8х2,1
Масса, кг  
Захват рулонов ЗР-1   Служит для погрузки рулонов сена, соломы, льна и других сельскохозяйственных грузов, а также для выполнения легких землеройных и планировочных работ.
Грузоподъемность, кг  
Масса, кг  
Диаметр транспорт. рулона, мм  
Высота подъема, м 2,5
Высота подъема удлиненной стрелы, м   7,5

Кормозаготовительный комплекс машин «Кашалот»,

РУПП «Бобруйскагромаш»

Полуприцеп специальный ПС-30/45 Предназначен для перевозки измельченной массы от кормоуборочных комбайнов типа КСК-100,"Полесье", "Ягуар" и др. Разгрузка кузова осуществляется транспортером назад.
Вместимость кузова, м3 30/45
Масса, т 3,5/4,5
Время разгрузки, мин 4-6/6-8
  Габариты,м 6,5x2,8x3,65 9,0x2,3x3,75
Тяговый класс трактора 1,4/2
Упаковщик силосно-сенажной массы УСМ-1 УСМ-1 служит для приемки измельченной растительной массы из провяленных трав и силосных культур, прессования и закладки на хранение в полимерный рукав диаметром 2,7 м. Привод упаковщика от ВОМ
Тяговый класс трактора  
Длина полимерного рукава, м  
Масса, кг 6,7
Габариты, м в рабочем положении 5,2х7,8х3,4
Диаметр рукава, м 2,7
Агрегат Стоимость, рублей *
1. Косилка дисковая прицепная КПП-3,1 300 000
2. Грабли роторные ГР-500 300 000
3. Пресс-подборщик ПР-Ф-145 225 000
4. Упаковщик рулонов ОР-1 105 000
5. Захват рулонов ЗР-1 40 000
6. Полуприцеп специальный ПС-30 360 000
7. Полуприцеп специальный ПС-45 420 000
8. Упаковщик силосно-сенажной массы УСМ-1 Итого: 1 364 800
РУПП «Бобруйскагромаш», 213822, Р.Беларусь, Могилевская обл., г. Бобруйск, ул. Шинная,5 тел/факс:+7(10-375-2251)3-86-83 e-mail:agromash@bobruisk.ru, www.bobruisk.by/agromash/
         

- ориентировочная стоимость товара

 

Кормозаготовительный комплекс машин

«Kverneland» ООО «ЭкоНива-Техника»

 

Косилка – плющилка КМТ 3001 Прицепная косилка-плющилка служит для скашивания и плющения естественных или сеяных трав, а также травосмесей в “расстил” или в валок.
Производительность, га/ч  
Ширина захвата, м  
Рабочая скорость, км/ч 8-15
Ширина валка, м 1,1-2,3
Кол-во режущих ножей, шт 8/24
Минимальная высота среза, мм  
Масса, кг  
Тяговый класс трактора 0,9-1,4  
Кормоуборочный комбайн ТА-10Х Служит для скашивания, измельчения и погрузки травы. Для выполнения этих операций комбайн может комплектоваться: прямой дисковой жаткой и подборщиками
Диаметр режущего барабана, м 1,2
Кол-во ножей, шт  
Длина измельчения массы, мм 14-19-26-35
Ширина питающих вальцов, мм  
Кол-во вальцов, шт  
Масса, кг  
Тяговый класс трактора 1,4-2
Ворошилка Fanex   Служит для ворошения и вспушивания свежескошенных и провяленных трав в прокосах и разбрасывания валков. Привод от ВОМ трактора
Производительность, га/ч до 8
Ширина захвата, м 7,6
Рабочая скорость, км/ч до 12
Частота вращения ВОМ, об/мин  
Масса, кг  
Тяговый класс трактора 0,6-0,9    
Грабли Andex 653 Служат для сгребания провяленной и свежескошенной травы из прокосов в валки. Возможна боковая укладка сдвоенного валка.
Производительность, га/ч до 8,5
Рабочая скорость, км/ч до 12
Ширина валка, м 0,3-1,1
Масса, кг  
Привод ВОМ, об/мин  
Тяговый класс трактора 06-0,9
Ширина захвата, м: -один валок -два валка 6,5  
Рулонный пресс-подборщик RV 1601   Служит для подбора валков трав, прессования их в рулоны с обмоткой. Для прессования используется система замкнутых плоских ремней, при помощи которых можно изменять камеру прессования и формировать различные по размеру рулоны.
Производительность, рулон/ч 40-60
Ширина захвата, м 2,1
Размер рулона, м 1,6
Габариты, м 4х2,5х2,2
Тяговый класс трактора 1,4
Обмотчик рулонов Taarup 7420 Прицепные, саморазгружающиеся, легкие обмотчики рулонов имеют небольшую высоту и оригинальную конструкцию, что обеспечивает сохранность упакованных кормов.
Производительность, рулонов/ч до 40
Масса рулона, кг  
Размеры рулонов (длина, диаметр), м 1,2х1,5
Колеса 215/70 r15
Тяговый класс трактора 0,9-1,4
       

 

Агрегат Стоимость, рублей *
1. Косилка – плющилка КМТ 3001 500 250
2. Кормоуборочный комбайн ТА-10Х 1 359 300
3. Ворошилка Fanex 231 150
4. Грабли Andex 653 310 500
5. Рулонный пресс-подборщик RV 1601 558 900
6. Обмотчик рулонов Taarup 7420 Итого: 265 650
ООО «ЭкоНива-Техника», 121170 г. Москва, ул. Кульнева, д. 3 тел/факс:+7(495) 933-00-31/32, 933-00-37 E-mail: technika@ekoniva.com, sales@ekoniva.com

* - ориентировочная стоимость товара

 

Кормозаготовительный комплекс машин «Claas»

Дисковая косилка «Диско-2650» Служит для скашивания естественных или сеяных трав, а также травосмесей в “расстил” или в валок. Можно оборудовать плющильным аппаратом.
Ширина захвата, м 2,6
Кол-во косильных дисков, шт  
Частота вращения ВОМ, об/мин  
Тяговый класс трактора 0,9-1,4
Масса, кг  
Ворошилка «Вольво»   Осуществляет вспушивание и ворошение свежескошенных сеяных и естественных трав щадящими движениями. Привод от ВОМ трактора.
Ширина захвата, м 5,4-10
Кол-во рабочих органов, шт 4-6-8
Угол наклона зубьев, градус -7/0/+7
Частота вращения ВОМ, об/мин 540-1000  
Валкоукладчик «Лайнер»     Служит для сгребания провяленной и свежескошенной травы из прокосов в валки.
Ширина захвата, м 6,8-7,5
Ширина валка, м 1,2-2
Ширина при транспортировке, м 3,0
Число рабочих органов, шт  
Число несущих штанг, шт  
Длина пружинной граблины, мм  
Масс, кг  
Кормоуборочный комбайн «Ягуар»       Служит для прямого комбайнирования и подбора скошенной травяной массы. Привод режущего барабана осуществляется на прямую от коленвала двигателя. Растительная масса транспортируется исключительно в прямолинейном, относительно оси машины, направлении. Осуществляется автоматическая заточка ножей. Оснащен тремя видами противорежущих пластин, двумя видами ножей для измельчающего барабана.
Пресс-подборщик «Роллант» Служит для прессования в круглые рулоны сена, соломы, травы. В дополнении пресс может быть оснащен режущими ножами, для измельчения массы.
Ширина захвата, м 1,85
Обвязка шпагат/сеть
Кол-во ножей, шт  
Число прессующих вальцов  
Диаметр/ширина камеры прессования, м   1,25
       

 

Агрегат Стоимость, рублей*
1. Дисковая косилка «диско-2650» 255 300
2. Ворошилка «Вольво» 355 350
3. Валкоукладчик «Лайнер 749 685
4. Кормоуборочный комбайн «Ягуар» от 8 104 602
5. Пресс-подборщик «Роллант» Итого: от 694 899
В стоимость не входят транспортные расходы по России, расходы на страхование и таможенное оформление
«Проминтел-Агро», Россия, 420087, г. Казань, ул. Бухарская, 4 а тел/факс: +7(8432)95-88-88, 72-17-05; 73-27-06, 73-68-58 http://www.promintel.ru/agro, e-mail:agro@promintel.ru

* - ориентировочная стоимость товара

 

Самоходные кормоуборочные комбайны

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.038 сек.)