АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стратиграфія і літологія

Читайте также:
  1. РОЗДІЛ 1. ПОЛІТОЛОГІЯ ЯК СИСТЕМА ЗНАНЬ ПРО ПОЛІТИКУ

Відклади кам’яновугільної системи шахти «Межирічанська» представлені візейським, серпуховським і башкірським ярусами.

Візейський ярус представлений темно-сірим окременілим вапняком. Нижня частина ярусу представлена чергуванням аргілітів, алевролітів та пісковиків. Оскільки вони розповсюджені на незначній частині шахтного поля тому промислового значення на мають.

Серпуховський ярус. Верхні вугленосні і частково середні горизонти серпуховського ярусу пересічені майже всіма розвідувальними свердловинами. Знизу відклади починаються доломітизованим вапняком. Над ним залягає серія потужних шарів пісковика, алевролітів та аргілітів. Вище вказаної товщі починаються продуктивні відклади серпуховського ярусу, які представлені теригенними відкладами в яких прослідковуються пласти та прошарки вугілля, з деякою закономірністю осадонакопичення.

Башкірський ярус. Починається вапняком, який відноситься до числа найбільш стійких маркуючих горизонтів. Відклади цього ярусу на площі шахтного поля розповсюджені з південного-сходу на північний - захід. Вище вапняка залягають аргіліти, потужна товща світло-сірих пісковиків, якими і закінчується розкритий на шахтному полі розріз башкірських відкладів.

Юрські відклади. В межах шахтного поля мають обмежене розповсюдження і представлені товщею конгломератів, аргілітів, алевролітів і пісковиків.

Крейдяні відклади. Залягають на розмитій поверхні кам’яновугільних відкладів, трансгресивно. Вони представлені одноманітною товщею мергелів та вапняків і відносяться до верхнього відділу.

Четвертинні відклади. Залягають суцільним чохлом і перекривають верхні крейдяні відклади. По літологічному складу вони представлені суглинками, супіском та пісками.


Характеристика фізико-механічних властивостей вміщуючих порід за їх літологічними різновидами


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)