АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення і збереження документів

Читайте также:
  1. Б) Ревізія дотримання умов збереження основних засобів
  2. Блок збереження даних у робочій області То Workspace
  3. Вдосконалення ветеринарної справи в державі, створення державної, відомчої та приватної ветеринарної медицини
  4. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  5. Відпустки без збереження заробітної плати.
  6. Джерела створення та відтворення
  7. Електронні таблиці. Табличний процесор, запуск, відкриття й збереження документа. Копіювання, переміщення й видалення даних, форматування даних.
  8. Загальна характеристика біорізноманіття України, його сучасний стан, тенденції зміни та проблеми збереження
  9. Зазначте причини створення козацтва. Які теорій походження козацтва Вам відомі? Розкрийте зміст деяких з них.
  10. Закони збереження в механiцi
  11. Запуск Simulink та послідовність створення нової моделі
  12. Збереження XML-документа.

Створення нового документу. Після запуску текстового редактора автоматично ство­­рюється новий до­кумент з назвою Без назви 1. Можна створювати ще й так. Виконати команди Файл → Створити → Текстовий документ або клацнути на клавіші Створити на палітрі інструментів.

Створення документу за допомогою шаблону. Шаблони використовуються при ство­рен­ні документів, щоб забезпечити їм однакове форматування. Такі документи виглядають од­наково, мають однакові колонтитули, використовують ті самі шрифти тощо. Для створення файлів за допомогою шаблону виконуємо команди: Файл → Створити → Шаблони та документи. З’являється вікно у якому вибираємо потрібний шаблон.

Виклик раніше створеного документу. Щоб відкрити створений і збе­­режений ра­ні­ше до­кумент, потрібно виконати команду Файл Þ Від­крити або клацнути на кла­віші Від­к­ри­ти на палітрі інструментів. Від­кри­­єть­ся вікно. Ліворуч у вікні вибрати дисковід та папку, у якій міс­тить­ся файл. Праворуч у полі вис­віт­литься вміст цієї папки. Вибираємо потрібний файл, клацнувши по ньому лі­вою клавішею мишки, і клацаємо на клавіші Відкрити. Можна відкривати файли Word (*.doc).

Збереження документу. Щоб зберегти документ, потрібно виконати команду Файл Þ Зберегти або клацнути на клавіші Зберегти на палітрі інструментів. Якщо збереження цьо­го документу відбувається вперше, то відкриється вікно. Праворуч у вікні вибираємо дис­ковід і папку, у якій хочемо розташувати файл. Можна також записати файл у папку, яка може бути створена, клацнувши на клавіші Нова папка на палітрі ін­стру­мен­тів і у вік­ні, що з’явиться, з клавіатури ввести її назву, а потім відкрити її. У рядку Ім’я файлу вво­­димо ім’я, під яким буде збережено файл. У полі Тип файлу можна вибрати формат, у якому буде збережено документ. Якщо документ і надалі буде редагуватися текстовим ре­­дактором Writer, то для збереження слід вибрати формат Текстовий документ ODF (.odt) (*.odt). Після цього клацаємо на кла­­­віші Зберегти. Якщо документ зберігається не впер­ше, то ніяке вікно не з’являється, документ зберігається під тим самим іменем, у тій же ж папці і у тому ж форматі, що й попереднього разу. Зберігати файли можна у фор­ма­ті Word (*.doc).

Щоб зберегти документ під іншим іменем, в іншій папці чи в ін­шо­му форматі, пот­­рібно виконати команду Файл → Збе­рег­ти як. У вікні, що з’явиться, вказати нове ім’я, нову пап­ку чи новий формат, або створити нову папку, як було описано вище. По­тім клацаємо на клавіші Зберегти.

Захист паролем. Щоб захистити документ від перегляду можна використовувати па­роль. Для цього виконуємо команди Файл → Зберегти як. З’являється вікно у якому вка­зуємо де хочемо зберегти документ і активізовуємо опцію Password. Після цього на­тис­­­куємо клавішу Зберегти. З'являється вікно:

У рядках Введіть пароль і Підтвердити пароль вводимо пароль, що містить не мен­ше п'яти символів і натискуємо клавішу Гаразд. При відкритті такого документу система за­­питує про пароль і користувач повинен його ввести з клавіатури.

Автоматичне збереження документу. Writer може зберігати документ авто­ма­тич­но через рівні проміжки часу. Щоб налаштувати автоматичне збереження документу пот- ріб­­­но виконати команди Сервіс → Параметри → Завантаження/збереження → За­галь­­ні і активізувати опцію Автозбереження кожні. Це активізує поле для встановлення ін­­­тервалу збереження. Потрібно ввести значення інтервалу збереження документу.

Довідка. Writer забезпечує декілька варіантів довідки. Для отримання довідки натискуємо кла­вішу F1 або виконуємо команди Сервіс → Параметри → OpenOffice.org → За­галь­ні → Довідка. Якщо курсор розташувати на довільному значку, з'явиться підказка.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)