АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклад. Зміна нумерації сторінок після передмови

Читайте также:
  1. II зміна
  2. III зміна
  3. Випадкові змінні х та у стохастично залежні, якщо зміна однієї з них викликає зміну розподілу другої (умовний розподіл однієї з них залежить від значень другої).
  4. Відразу після аварії
  5. Геделеві нумерації ЧРФ
  6. Елементи літературно-критичних суджень у творчості членів «Руської трійці» після навчання в семінарії
  7. Застосування обтікання текстом до елементів шаблонних сторінок
  8. Зміна властивостей матеріалу деталей
  9. Зміна масштабу виробництва
  10. Зміна масштабу виробництва
  11. Зміна обсягу попиту і зміна попиту в цілому
  12. Зміна форми обтікання текстом

Як правило, сторінки із передмовою нумеруються римськими цифрами (i, ii, iii, iv,…). Піс­­­ля передмови документ починається зі сторінки зі стилем Базовий. Нумерація сто­рі­нок починається з 1, арабськими. Набираємо дві сторінки передмови і дві - три сторінки до­­кументу.

Спочатку проведемо роботу для стилю з передмовою. Курсор розташовуємо на по­чат­ку передмови та ви­ко­нуємо команди Формат → Стилі. З’явиться вікно:

 

Активізуємо на палітрі інструментів цього вікна команду Стилі сторінок, а потім Створити стиль з виділеного → Створити стиль з виділеного. З’являється вікно

У рядку назва стилю з клавіатури вводимо назву стилю, наприклад, передмова,а потім – Га­разд. Вікно Стилі фор­ма­ту­вання не закриваємо. Можна його перенести у вільне міс­­це. У ньому позначений стиль Пе­ред­мо­ва. Для створення колонтитулу виконуємо ко­­манди Вставити → Верхній колонтитул → Передмова. Тоді виконуємо команди Фор­мат → Сторінка. З’являється вікно:

У вкладці Керування у рядку Наступний стиль вибираємо Передмова. Адже пе­ред­мо­­­ва може займати декілька сторінок. У вкладці Сторінка, у рядку Формат вибираємо фор­­­мат сторінок і іі … У вкладці Верхній колонтитул активізуємо опцію Увімк. Ниж­ній колонтитул. Натискуємо клавішу Гаразд. Курсор розташовуємо у верхньому ко­лон­ти­­тулі та розставляємо номери сторінок. Для цього виконуємо команди Вставити → По­ля → Номери сторінок. Вікно Стилі фор­ма­ту­вання закриваємо.

Після того як сторінки передмови розставлені, розставляємо сторінки основного до­ку­мен­ту. Розташовуємо курсор у пустому рядку першого абзацу основного документу та ви­­­конуємо команди Вставити → Розрив. З’явиться вікно виду:

Виставити опції як показано на рисунку та натиснути клавішу Гаразд.

Утворення колонок на сторінці. Для встановлення числа колонок на сторінці пот­ріб­но виконати команди: Формат → Колонки. З’явиться вікно виду:

У цьому вікні вибираємо число колонок, інтервали між колонками та вигляд лінії роз­ді­­лювача між колонками або й без цієї лінії. Ширина стовпців встановлюється ав­то­ма­тич­но або користувач сам встановлює їх ширину і для цього опція Автопідбирання по­ви­н­на бути неактивною. Після встановлення параметрів натискуємо клавішу Гаразд.

Для повернення до однієї колонки, позначаємо сторінку з колонками і у вікні Ко­лон­ки вибираємо число колонок 1.

Розподіл тексту по колонках. Якщо активна опція Розподілити рівномірно вміст у усіх стовпчиках, то текст розташується рівномірно. Заповниться перший рядок усіх стов­­п­ців, потім так само інші рядки. Якщо ця опція неактивна, то текст спочатку за­пов­нює першу колонку, потім другу колонку і так далі.

Створення кадру. Для створення пустого кадру виконуємо команди: Вставити → Кадр. З’являється діалогове вікно виду:

Можна позначити текст і виконати команди: Вставити → Кадр. Тоді створюється кадр, що містить позначений текст. У кадр можна вставити інший об’єкт. Для цього пот­ріб­но виконати команди Вставити → Об’єкт або Вставити → Файл. Елемент, що встав­ляється з’являється у кадрі, але вікно Кадр не з’являється.

Можна також для вставки кадру використати палітру інструментів Вставити і команду Кадр. Для висвітлення цієї палітри потрібно виконати команди Вигляд → Панелі інстру­ментів → Вставити. З каскадного меню вибираємо кількість кадрів, що хочемо вставити і мишкою малюємо кадр. Якщо кадр з’явився не там де планував користувач то його можна перетягнути з допомогою мишки.

Зміни розмірів і параметрів кадру. Для зміни розмірів і розташування кадру спочатку поз­­­начаємо його а потім можна використовувати мишку або діалогове вікно Кадр для більш точних налаштувань. Щоб позначений кадр не був обрамлений або обрамлений лі­нією певної товщини, у вікні кадр вибираємо вкладку Обрамлення і у полі Стиль вста­нов­люємо стиль обрамлення.

Прив’язка кадру. Кадр можна прив’язати до сторінки, абзацу, до символу, або як сим­вол. Якщо прив’язати до сторінки, кадр буде зберігати своє розташування відносно полів сто­рінки. Він не переміщається при додаванні чи видаленні тексту. Цей тип при­в’язки часто використовують у інформаційних бюлетенях або документах з інтенсивною роз­­­міткою. Якщо прив’язати до абзацу,то кадр переміщається разом з абзацом. Кадр при­­в’язаний до символу, але знаходиться поза тексом. Він переміщається з абзацом, але мо­же бути розташований на межі або в іншому місці документу. Ця прив’язка схожа на при­в’язку до абзацу. Якщо кадр прив’язаний як символ, кадр розташовується у документ як символ і впливає на висоту рядка тексту і його розрив. Цей тип прив’язки характерний для вставки маленького значка.

Зв’язування кадрів. Можна зв’язувати декілька кадрів один з одним, навіть якщо вони зна­­ходяться на різних сторінках. Вміст буде автоматично перетікати з одного кадру на ін­­ший. Прив’язки використовуються при роботі з інформаційними бюлетенями, де статті по­­чинаються на одній сторінці, а закінчуються на іншій. Щоб зв’язати два кадри по­т­ріб­но позначити один з них і натиснути клавішу Зв’язати кадри на палітрі інструментів Кадр. Тоді клацаємо на іншому кадрі, з яким потрібно встановити зв’язок. Він повинен бу­ти пустим. На екрані висвітлиться картинка виду:

Вкладка Параметри діапазону даних діалогового вікна Кадр висвітлює ім’я поз­на­че­но­го кадру і імена кадрів, що зв’язані з ним. Тут також можна вибрати параметри для захисту вміс­ту, розташування і розміру кадру.

На вкладці Гіперпосилання можна вказати файл, який буде відкриватися по гіпер­по­си­­ла­нню. Цей файл може бути на даному ПК або у локальній мережі або в Інтернеті.

Вкладки Обтікання, Обрамлення, Тло, Колонки, Макрос діалогового вікна Кадр будуть розглядатися пізніше.

Використання розділів для розмітки сторінки. Розділи використовуються для за­хис­ту тексту від змін, заховання тексту, динамічної вставки вмісту з іншого документу, до­да­вання стовпців, відступу полів, кольорів або фонового рисунку до фрагменту до­ку­мен­ту, налаштування виносок.

Створення розділів. Для створення розділу потрібно розташувати курсор у документі, поз­начити текс, який хочемо розташувати у розділ і виконати команди: Вставити → Роз­діл. З’являється вікно виду:

На вкладці Розділ, у рядку Новий розділ з клавіатури вводимо назву розділу. Це ім’я бу­де висвітлюватися у Навігаторі. З допомогою Навігатора цей розділ можна ре­да­гу­ва­ти, видалити.

З допомогою опції Зв’язати можна вставити вміст іншого документу у по­точ­ний заставити Writer змінювати розділи при внесенні змін в інший документ. Пот­ріб­но активізувати опцію Зв’язати. У рядку Назва файлу натиснути на клавіші (…). Від­к­ри­вається вікно Вставка файлу. Вибираємо файл. Якщо потрібно вставити лише розділ виб­раного документу, то у рядку Розділ вибираємо необхідний розділ з меню. Розділ повинен існувати у вибраному документі.

Для захисту поточного розділу від запису потрібно активізувати опцію Захищено у по­лі Захист від запису. Щоб захистити редагування атрибутів або формату розділу пот­ріб­но захистити розділ паролем. Для цього потрібно активізувати опцію З паролем. Відкривається діалогове вікно, у якому потрібно ввести пароль і потім ввести його ще раз у рядок Підтвердити. Пароль повинен місти не менше п’яти символів.

Приховування поточного розділу означає що він не буде висвітлюватися на екрані або ви­­­водитися на друк. Можна приховати розділ від певних користувачів. Не можна при­хо­ва­­ти розділ якщо він співпадає із сторінкою або якщо розділ співпадає з заголовком або ниж­нім колонтитулом, виноскою, кінцевою виноскою, кадром або діапазоном чарунок. Щоб приховати розділ потрібно активізувати опцію Захищено у полі Захист від запису. Як­що потрібно приховати розділ при певних умовах, то вводимо цю умову у рядок За умо­ви. Синтаксис і оператори

 

Чтобы скрыть раздел, установите флажок Скрыть в секции

Скрыть (Рис. 121).

Рис. 121. Скрытие разделов

Чтобы скрыть раздел только при определенных условиях, введите

требуемое условие в поле При условии. Синтаксис и операторы,

используемые для ввода условий те же самые, что и для ввода

формул. Синтаксис и список операторов приведен в справке Writer

для термина “ условия ”.

Если раздел защищен от записи паролем, то пароль необходимо

вводить чтобы скрыть или отобразить текст.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)