АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Управлінська ситуація № 19

Читайте также:
  1. Б) яка буде ситуація на ринку морозива, якщо держава встановить ціну
  2. Державне управління захистом та безпекою у надзвичайних ситуаціях
  3. Діагностика типових способів поведінки в конфліктних ситуаціях
  4. Міжнародна ситуація на сході IV – ІІІ ст. до н. е. Від поліцентризму до імперій.
  5. Мовна ситуація
  6. Основні напрямки підвищення стійкості роботи об'єкта в надзвичайних ситуаціях
  7. Семінар: Сучасна релігійна ситуація в Україні
  8. Тема 2. Педагогічна ситуація та педагогічна задача
  9. Управління ризиками - управлінська діяльність, спрямована на класифікацію ризиків, ідентифікацію, їх аналіз і оцінку, розробку шляхів захисту від ризику.
  10. Управлінська система та її компоненти.

 

Вихідні дані

Ви – директор краєзнавчого музею

Показники функціонування музею впродовж 2010 – 2012 років. наведено в таблиці 1.

Таблиця 1

Показники функціонування музею впродовж 2010 – 2012 років

№ з/п Показник Значення показника за роками
     
  Надходження із державного бюджету, тис. грн      
  Благодійні внески і пожертвування, тис. грн      
  Отримані гранти, тис. грн -    
  Чисельність відвідувачів, тис. осіб      
  Вхідна плата в музей, грн.      
  Доходи від виїзних виставок, тис. грн.      
  Доходи від екскурсійного і лекційного обслуговування, тис. грн.      

 

Завдання

1. Проаналізуйте структуру фінансування музею протягом 2010-2012 років. Оцініть рівень самофінансування музею у 2010-2012 роках.

2. Обґрунтуйте, які організаційні процеси протікають в музеї з урахуванням внутрішнього й зовнішнього середовища організації.

3. Запропонуйте систему критеріїв, які доцільно застосувати для визначення ефективності функціонування музею.

Управлінська ситуація № 20

Вихідні дані

Ви — менеджер великого акціонерного товариства. В рамках реалізації стратегії розвитку організації керівництвом прийнято рішення про удосконалення організаційної культури в розрізі таких її складових: імідж організації у зовнішньому середовищі, зовнішній вигляд персоналу і робочих приміщень, корпоративний дизайн, розробка і розповсюдження внутріорганізаційних засобів масової інформації, використання гарячих телефонних ліній для вирішення проблем персоналу, тощо.

Завдання

1. Сформулюйте перелік цінностей, які повинні поділятись колективом товариства.

2. Запропонуйте своє бачення основних складових організаційної культури акціонерного товариства.

3. Запропонуйте механізм формування організаційної культури організації, використовуючи технологію кластерного управління.

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО НАПИСАННЯ ТА РЕКОМЕНДОВАНА ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ З ДИСЦИПЛІНИ

„ТЕОРІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ”

 

Курсова робота — один із видів індивідуальних завдань навчально-дослідницького, творчого чи проектно-конструкторського характеру, який має на меті не лише поглиблення, узагальнення і закріплення знань студентів з навчальної дисципліни, а й застосування їх при вирішенні конкретного фахового завдання і вироблення вміння самостійно працювати з навчальною і науковою літературою, комп'ютерною технікою, використовуючи сучасні інформаційні засоби та технології. Курсова робота є окремим заліковим кредитом навчальної дисципліни і оцінюється (визначається рейтинг) як самостійний вид навчальної діяльності студента.

Курсова робота з дисципліни „Теорія організації” — один із найважливіших елементів навчального процесу при підготовці професійних менеджерів для організацій різних форм власності.

При виборі курсової роботи рекомендовано врахувати характер практичної діяльності студента і можливість збору ним фактичного матеріалу, який необхідний для її написання.

Після вибору теми кожному студенту призначають керівника від кафедри, який надає консультації з питань підбору літератури, складання плану та за змістом самої роботи, а також організовує та приймає її захист.

Процес написання курсової роботи складається з таких основних етапів:

• вибір теми;

• добір і вивчення літератури з обраної теми;

• складання плану роботи;

• збирання та опрацювання фактичного матеріалу;

• написання, оформлення та захист курсової роботи.

Тему курсової роботи студент вибирає самостійно згідно з тематикою, рекомендованою кафедрою. Не допускається вибір однакової теми двома студентами в одній академічній групі. За узгодженням з керівником і завідуючим кафедри студент може обрати тему, яка не входить у рекомендований перелік, а також дещо видозмінити рекомендовану, однак вибір кожної конкретної теми повинен бути обґрунтованим.

При виборі теми курсової роботи студенти повинен керуватися характером своєї практичної роботи, роботи в студентських наукових гуртках і проблемних групах. Попереднє ознайомлення з проблематикою тем, які винесені для написання курсових робіт, розпочинається із опрацювання матеріалів посібників з теорії організації, лекцій і практичних. При виборі теми необхідно використовувати курсові та наукові роботи з суміжних дисциплін, а також знання, набуті в процесі вивчення спеціальної літератури.

Літературу до курсової роботи студент добирає самостійно. В разі потреби він звертається за допомогою до наукового керівника, бібліографа. Доцільно використовувати також даний навчально-методичний комплекс, в якому наводиться перелік літературних джерел у розрізі окремих тем.

Новизна та рівень використаної у курсовій роботі літератури в багатьох випадках зумовлюють якість її виконання, тому слід добирати літературні джерела лише останніх років, звертаючи увагу на теоретичні положення. При цьому студент повинен не лише подати думку авторів з того чи іншого питання, а й висловити власну точку зору й позицію.

Питання методичного характеру викладені у спеціальній літературі (статтях, інструкціях, довідниках, фахових журналах). Фундаментальні теоретичні дослідження економічних проблем викладені у монографіях, тому необхідно старанно опрацьовувати нову монографічну літературу.

Добір цифрового матеріалу доцільно здійснювати на основі використання фактологічного матеріалу діяльності конкретних установ і організацій.

Для прискорення і полегшення пошуку необхідної літератури слід користуватися алфавітними та систематичними каталогами, реферативними журналами, бібліографічними довідниками. Всю підібрану літературу доцільно зводити у картотеку за такою схемою: прізвище автора, назва книги або статті, назва журналу, в якому міститься стаття, місце видання і видавництво, рік видання, сторінки книги (журналу). Наприклад: Іванов І.І. Імплементація функцій менеджменту в процес управління організацією / І.І.Іванов // Вісник Тернопільського національного економічного університету. — 2012. — № 1. — С. 9 - 15.

Після добору та опрацювання літератури з обраної теми необхідно перейти до складання плану курсової роботи. Як правило, план роботи повинен включати вступ, 3-4 основні питання і висновки.

При складанні плану слід, насамперед, на основі вивчення літературних першоджерел (наукових, довідкових, нормативно-інструктивних і законодавчих) виписати перелік питань, які належать до теми курсової роботи — приблизно за 10 - 15 напрямками. Потім доцільно їх згрупувати в три або чотири розділи (за принципом однорідності) та визначити назву кожного розділу, що складатимуть питання плану курсової роботи. При цьому слід мати на увазі те, що в першому питанні, як правило, розкривають теоретичні, організаційні та правові основи проблеми, яка досліджується, або особливості функціонування чи розвитку об’єкту дослідження; в другому — викладають діючі механізми функціонування організації, методики обрахунку економічних показників, аналізу стану та тенденцій об’єкту дослідження; в третьому — пропозиції щодо вдосконалення системи функціонування організації.

План роботи відображає знання і систему поглядів студента, отже, може бути складений по-різному. При цьому план повинен розкривати основну ідею теми, її зміст, механізми вирішення проблеми розвитку досліджуваного об'єкту. Питання плану повинні бути чітко сформульовані та логічно взаємопов’язані.

У процесі написання роботи, при глибшому вивченні питань, які розкривають тему курсової роботи, план може бути уточнений і змінений. Однак не пізніше як за місяць до терміну захисту роботи, який встановлюється наказом по академії, кінцевий варіант плану повинен бути узгоджений з керівником курсової роботи і затверджений ним.

Збирання та опрацювання фактологічного матеріалу є одним із найважливіших етапів написання курсової роботи. При цьому необхідно врахувати специфіку обраної теми дослідження. Особливість більшості з них полягає в тому, що вони мають як теоретичний, так і практичний характер. Тому основна частина роботи студента при опрацюванні літературних джерел повинна бути побудована, насамперед, на вивченні теоретико-методологічних аспектів теми. Обов’язковою умовою при цьому є обґрунтування теоретичних положень цифровими даними, ілюстраціями, графіками, таблицями, схемами, діаграмами. Насамперед, студенту необхідно використовувати практичні матеріали діяльності конкретних організацій. Зібрані матеріали можуть і повинні служити основою для критичного аналізу управлінських, соціальних та економічних процесів і явищ, які досліджуються, з метою вироблення рекомендацій і пропозицій, спрямованих на розв’язання актуальних проблем функціонування організаційних систем.

Разом з тим, теоретичні положення процесів, які досліджуються, повинні бути реалізовані в практичній частині роботи, що вимагає від студента досконалого знання діючих інструментів управління організаціями.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)