АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Неполадки в апаратному відділенні спиртокомбінату

Читайте также:
  1. Неполадки конвеєрів, їх причини і способи усунення.
  2. Основные аварийные ситуации и возможные неполадки при непрерывной разливке стали
  3. Основные неполадки в гидросистемах и способы их устранения
  4. Характерні неполадки в роботі печі ПХС-25М
  5. Характерні неполадки закупорювального автомату.
  6. Характерні неполадки пастеризатора пива в потоці
  7. Характерні неполадки тістоділильних машин
  8. Характерні неполадки тістомісильної машини безперервної дії
  9. Характерні неполадки фасувальних машин.
  10. Характерні неполадки фільтрів, причини і способи усунення
  11. Характерні неполадки центрифуг та сепараторів
Причини зниження продуктивності бражної колони і способи їх усунення
Неполадка Причина Спосіб усунення
Температура на верхній тарілці колони вища 95°С (перевірити температуру за контрольним термометром). Недостатнє завантаження колони бражкою. Збільшити подачу бражки відповідно до оптимальної температури по живильній тарільці.
Повністю відкритий кран для подачі бражки в колону або насос (плунжерний) включений на максимальну швидкість подачі, а на живильній тарілці колони температура вища оптимальної. Недостатня подача бражки насосом з таких причин: а) мала продуктивність насоса; б) несправні клапани плунжерного насоса; в) недостатнє число обертів насоса або його привода; г) недостатній напір, що розвивається насосом. Установити насос більшої продуктивності або включити паралельно додатковий насос. Відремонтувати клапани і очистити клапани камери, якщо під клапани потрапили сторонні предмети, а перед насосом встановити уловлювач. Усунути виявлені недоліки. Замінити насос, можлива установка двох відцентрових насосів.
Тиск у верхній частині колони високий, вода, що виходить з конденсатора має низьку температуру, конденсатор перегрівається, спостерігаються втрати спирту з бардою. Недостатня поверхня теплопередачі конденсатора (основного і додаткового). Збільшити поверхню теплопередачі основного конденсатора.
З часом температура бражки, що виходить з підігрівача знижується, підвищується тиск в верхній частині колони, тиск на нагнітальній стороні насоса знижується. Порушені прокладки або перегородки між камерами підігрівача бражки. Замінити прокладки, а перегородки відремонтувати; якщо кришки стальні, замінити їх мідними.
Перепад тиску по висоті колони поступово збільшується, а продуктивність колони знижується. Забруднені тарілки. Очистити тарілки (паровпускні щілини) від забруднення.
При збільшенні перепаду тиску по вистоті колони продуктивність її змінюється не значно. Зниження ККД тарілок через їх спрацювання або перекіс. Оглянути й відремонтувати тарілки, усунути їх перекіс або перекіс колони.
Знижується температура бражки, що надходить у колону, а також температура на живильній тарілці, тиск у верхній частині колони знижується, а в кубі різко підвищується, зявляються втрати спирту з бардою. Переповнення колони бражкою. Припинити або різко зменшити подачу бражки в колону, обережно збільшити подачу пари в колону, не допускаючи викиду гідравлічного парорегулятора і вакуум-переривника.
Причини зниження продуктивності ректифікаційної колони і способи їх усунення
Перепад тиску по вистоті колони поступово збільшується, а продуктивність колони знижується; при значному підвищенні тиску колона захлинається; закіпання тарілок може мати місце при потраплянні в колону великої кількості лугу Тарілки покриті накипом або засмічені. Виварити колону спочатку лужним розчином, а потім розчином соляної кислоти, у крайньому разі провести ревізію всих тарілок.
Колона працює нестійко, з підвищенням тиску продуктивність колони зменшується; колона захлинається; рівень рідини в кубі колони різко коливається. Забиті зливні стакани. Виварити колону, в крайньому разі провести ревізію всих тарілок.
Заливається ліхтар конденсатора або накоплюється флегма в міжтрубному просторі нижньої секції дефлегматора. Мала відстань між верхньою частиною колони і дефлегматором, або конденсатором. Підняти дефлегматор або конденсатор.
В нормальному режимі роботи колони спостерігаються втрати спирту з лютером; щоб виключити втрату, доводиться парцювати при слабкому завантаженні колони спиртом і при низькій продуктивності. Введення великої кількості води з екстрактора сивушного масла. Упорядкувати роботу екстрактора сивушного масла.
Причини підвищення втрат спирту при брагоректифікації і способи їх усунення
Вміст спирту в барді вищий допустимого при нормальній міцності в бражного конденсату; при збільшенні подачі пари втрати спирту зменшується. Недостатня кількість тарілок в бражній колоні.     Низький ККД тарілок бражної, ректифікаційної й сивушної колон через спрацювання і перекіс тарілок. Збільшити кількість тарілок, а до цього працювати при підвищені втраті пари. Добре оглянути і відремонтувати тарілки.
Тиск у нижній частині колони й рівень рідини вкубі різко коливається, спостерігається періодичні прокоси пари з бардою або лютером. Погана робота бардо регулятора або гідрозатвора. Пильно оглянути бардо регулятор і усунути несправність.
Повітря апаратного відділення насичене парою спирту; витоки визначаються в результаті пильного огляду. Витоки в колонах, теплообмінниках, ліхтарях, трубопроводах, сальниках і т.д. Усунути витоки та інші нещільності.
Повітря апаратного відділення насичене парою спирту; провести аналіз газів, що не конденсуються й відходять з повітряних хідників. Перегрівання конденсаторів, уловлювачів. Упорядкувавти режим роботи установки, збільшити подачу води в дефлегматор.
У дефлегматорінй воді міститься спирт. Течав трубах основного конденсатора бражної колони або дефлегматорі. Пильно оглянути теплообмінник і усунути нещільності після чого провести гідравлічне випробування.
Низький вихід сивушного масла; періодично спостерігають «провали» сивушного масла. Колону пересичено сивушним маслом. Змінити режим завантаження колони з таким розрахунком, щобзона максимального накопичення сивушного масла збіглась з зоною відбору.
Температура спирту вища температури води, що входить у холодильник більш ніж на 2-3 град.; П-подібний затвор установлений нижче робочої частини холодильника або його зовсім нема. Погано працює холодильник ректифікованого спирту; П-подібного затвору чи холодильнику нема або він малий по висоті. Промити і прочистити холодильник, перевірити роботу й висоту П-подібного затвора; перевірити стан розподільного ковпака води (або труби) в нижній камері холодильника.
Втрати спирту з бардою, лютуром і через повітряні хідники. Надмірне форсування установки. Недопускати надмірного форсування установки.
Причини зниження міцності ректифікованого спирту
При зупинці установки у флегмону трубу набивається вода. Теча в дефлегматорі або конденсаторі рект. колони. Усунути течу після чого повести гідравлічне випробування.
Міцність спирту після колони остаточної очистки знижується більше ніж 0,05 об. % Теча в дефлегматорі або конденсаторі колони остаточної очистки. Усунути течу після чого провести гідравлічне випробування.
Після холодильника знижується міцність спирту. Теча в холодильнику ректифікованого спирту. Усунути течу після чого провести гідравлічне випробування.
Визначити процент відбору не пастеризованого спирту за допомогою ротаметра або безпосереднім замірюванням (наповнення мірної ємкості за часом). Високий процент відбору не пастеризованого спирту. Упорядкувати і відрегулювати відбір виходячи з якості ректифікованого спирту.
Неполадки в роботі браго ректифікаційних установок
У ліхтарі пробного холодильника гарячий конденсат, незважаючи на те, що в холодильник подається достатня кількість води. Змійовик пробного холодильника забруднений. Очистити змійовик від забруднень.
Гідравлічний паро регулятор не працює, тиск у манометричній трубці паро регулятора значно менший ніж у манометричній трубці нижнього вакуум-переривника. Трубопровід який сполучає паро регулятор з колоною (імпульсна труба) засмічений. Прочистити трубопровід.
Парорегулятор не регулює подвчу пари, заслінка весь час відкрита незважаючи на те, що рівень рідини за манометричним склом перевищує середнє положення поплавка. Поплавок регулятора наповнений рідиною. Вийняти поплавок, видалити рідину й усунути течу.
Парорегулятор подає пару в колону не рівномірно. Валик заслінки або шток клапана заїдає, перекіс або заїдання в шарнірах важелів і штанги (тяги). Відремонтувати шток клапана, перевірити правильність установки штанги та її з’єднання з важелями.
З куба колони не виходить рідина, шток поплавка знаходиться в нижньому положенні, при підійманні вручну він знову опускається. Поплавок бардо регулятора зім’ятий або наповнений бардою (лютером). У штоку поплавка зробити наскрізний отвір, який сполучає внутрішню порожнину поплавка з атмосферою, відремонтувати поплавок.
Зім’яття дефлегматора, конденсатора, уловлювача колони. Вакууум переривники від колони або не працюють,значить перекрить дросельну заслонку на трубі між дефлегматором і конденсатором. Слідкувати за ти, щоб крани між вакуум-переривниками і колонами були завжди відкриті, а вакуум-переривники працювали нормально; дросельна залінка повинна бути завжди відкрита.
У ліхтарі для відводу сивушного спирту або сивушної фракції в рідкому стані надходить з колони пара. Штуцер для відбору рідини врізано в колону неправильно – в паровий простір. Штуцер врізати якомога ближче до тарілки, що знаходиться нижче, або обладнати коліном для відбору продукту з рідкої фази (штуцер врізати в зоні зливної чаші тарілки).
Висока витрата пари і води. Неправильно вибрано режим роботи установки, низький ККД тарілок. Переглянути і уточнити режим роботи установки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)