АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маршрутна технологія діагностування

Читайте также:
  1. Б. Сенсор-технологія
  2. Бесфільтрові свердловини. Технологія буріння.
  3. БІОТЕХНОЛОГІЯ. ГЕНЕТИЧНА Й КЛІТИННА ІНЖЕНЕРІЯ
  4. Інтуїтивна та раціональна технологія прийняття управлінських рішень. Етапи процесу, прийняття рішень
  5. МІКРОЛОГІСТИЧНА КОНЦЕПЦІЯ «ОПТИМІЗОВАНА ВИРОБНИЧА ТЕХНОЛОГІЯ»
  6. Мозковий штурм» як евристична форма, що активізує креативний потенціал співрозмовників під час колективного обговорення проблеми. Технологія проведення «мозкового штурму»
  7. Основні засоби технічного діагностування
  8. Основні поняття та методи діагностування
  9. Правила діагностування
  10. Технічна документація постів ТО і діагностування МТП
  11. Технологія DOCSIS

З метою підвищення продуктивності праці та якості виконання робіт при технічному діагностуванні використовують, різноманітні технологічні способи: маршрутну технологію, ведення діагностичних карт та ін. Маршрутна технологія вказує на послідовність виконання діагностичних операцій, куди входять роботи як регламентного, так і заявочного діагностування. Діагностування за заявкою виконується в разі потреби, в інших випадках обмежуються перевіркою роботоздатності окремих вузлів та. значень відрегульованих параметрів, У маршрутній технології на вимірювання окремого параметру вказується: назва параметру та його граничні значення; температурний режим основного двигуна (температура води та оливи),швидкість обертання колінчатого вала двигуна при вимірюванні параметру, засоби діагностування та місце їх встановлення; коротка методика вимірювання параметру.

Безпосередньо на етапі діагностування. встановлюють номінальний режим двигуна (за температурою оливи та води) згідно з маршрутною технологією, заміряють діагностичні параметри та фіксують їх значення в діагностичній карті. Отримані значення параметрів уточнюють і аналізують, після чого планують подальший хід.діагностування. Якщо діагностичний параметр механізму або агрегату відповідає допустимому його значенню, тоді діагностування проводять за наміченим планом, якщо ж ні, тоді всі операції діагностування припиняються, а машина відправляється на відповідний ремонт. Послідовність діагностування трактора при визначенні потреби його в ремонті наведено на рис. 21

Після закінчення діагностичних робіт знімають із машини діагностичні засоби і встановлюють раніше зняті деталі. За результатами діагностування прогнозують залишковий ресурс основних вузлів, складають план проведення та визначають обсяг профілактичних робіт при проведенні ТО чи ремонту.

Рис.21 Послідовність діагностування трактора при визначенні потреби в його ремонті

Маршрутна технологія діагностування машин розроблена на основі наукових досліджень ГОСНИТИ з метою оптимізації трудомісткості процесу діагностування при дотриманні його високої якості. Основний принцип її полягає в тому, що глибоку перевірку стану складових частин трактора треба виконувати лише у разі дійсної потреби. В іншому випадку можна обмежитись загальною перевіркою якості функціонування складової частини та стану регулювання параметрів.

Наприклад, якщо при допустимих значеннях тиску впорскування палива, фаз паливоподачі, зазорів у клапанному механізмі, тиску в оливніймагістралі та чистому повітряному фільтрі потужність та питома витрата палива двигуном не виходять за межі допустимих, то недоцільно перевіряти під час ТО-3 витрату газів, зазори в кривошипно-шатунному механізмі, стан паливного насоса, турбокомпресора, фази газорозподілу тощо. В разі відхилення основних показників двигуна від допустимих треба визначити причину.їх порушень поглибленим діагностуванням.

Під час передремонтного діагностування схема дещо змінюється в зв'язку з тим, що її метою в цьому випадку с визначення спрацювання спряжень основних складових частин незалежно від значень основних показників — потужності та витрати палива. Отже, перевіривши та встановивши номінальні значення регульованих параметрів, контролюють всі ресурсні параметри, вказані в технології діагностування.

Якщо діагност шукає несправності, то послідовність діагностування передбачає поступове поглиблення перевірок до моменту встановлення причин відказу. При проведенні цього виду робіт значну роль відіграє пояснення тракториста про обставини, що передували відказу: стуки; поява диму чи стороннього запаху; зменшення тягового зусилля; перегрівання двигуна; нерівномірність руху трактора тощо.

Під час перевірки якості ремонту трактора діагностування виконують у послідовності, що забезпечує перевірку функціонування всіх складових частин.

Для якості діагностування за ресурсними параметрами велике значення має підготовка машини, або приведення її до так званого «стандартного» стану. Перед діагностуванням машину слід ретельно вимити, причому особливу увагу звернути на чистоту форсунок, штуцерів паливного насоса, місць мащення та з'єднання повітроочисника, паливного та масляного фільтрів. Потім необхідно виконати перевірку повітряного фільтра, форсунки, натяг паса привода вентилятора, зазори в клапанному механізмі, вільний хід важелів та педалей керування. Нарешті, треба прогріти воду в системі охолодження двигуна до 70°С та робочу рідину в гідросистемі до 50°С.

Для кращого засвоєння принципів побудови маршрутної технології у таблицях 16,17 і 18 вміщено технологічні маршрути діагностування тракторів відповідно при ТОЇ та ТО-2, при ТО-3 за допомогою пересувних засобів, при ТО-3 за допомогою стаціонарних засобів, ресурсного діагностування.

Таблиці складені на основі технологічних рекомендацій, розроблених ГОСНИТИ. В графі «Засоби діагностування» вказані нові діагностичні пристрої, а також (в дужках) вже зняті з виробництва, але поширені в практиці.

Операції поділяються на обов'язкові та заявочні. Для заявочних не обов'язкова заявка тракториста. До цієї груп належать операції, що допомагають більшглибоко перевірити об'єкти та встановити причину порушення його нормальної роботи, або ті, необхідність яких виявлена при доведенні обов'язкових операцій.

У таблиці 16 операції діагностування при ТО-1 не повторюються під час переліку операцій діагностування ТО-2, хоча вони входять до загального обсягу робіт останнього.

У графі «Зміст або номер заявочної операції» вказано роботи, потреба в яких може з'явитись після виконання основної операції.

Таблиця 16 Технологічний маршрут діагностування тракторів при ТО-1 та ТО-2 за допомогою переносного комплекта КИ-13901

Номер операції Зміст операції Засоби діагностування Зміст або номер заявочної операції Номер операції, після якої треба виконати заявочну операцію
Діагностування тракторів при ТО-1
  Дізнатися у тракториста про якість роботи механізмів та систем
  Перевірити комплектність трактора та оглянути можливість місця підтікання олива палива і води
  Оливо паливо і води Агрегат АТО Усунення несправності, що заважають діагностуванню  
  Перевірити якість моторної оливи очистка КИ-13956(КИ-9912А) Виконати повторне ТО  
  Перевірити якість моторної оливи Замінити  
  Перевірити натяг пасів вентилятора, генератора, компресора КИ-13918 (КИ-4324) Відрегулювати натяг пасів  
  Проконтролювати загальний стан акумулятора, сигналізації при непрацюючому двигуні КИ-13917,Ц-4324 Усунути несправності що заважають діагностуванню  
  Перевірити вільний хід рульового колеса КИ-13926(К-402) Відрегулювати вільний хід рульового колеса  
  Перевірити вільний хід важелів та педалей керування Лінійка, рулетка РС-2 Відрегулювати вільний хід важелів  
  Перевірити тиск повітря в шинах або натяг гусениць МД-214,КИ-13903 Відрегулювати тиск повітря або натяг гусениць  
  Перевірити загальний стан пускового пристрою Секундомер, автостетоскоп Усунути несправності, що заважають діагностуванню  
  Проконтролювати загальний стан кривошипно-ша­тунного механізму та си­стем мащення за тиском оливи Манометр    
  Перевірити загальний стан кривошипно-шатунного механізму, циліндро-поршневої групи, механізму газо­розподілу, шестерень розподілу та зчеплення за шумом та стуками Автостетоскоп Виконати поглиблене діагностування механізмів  
  Перевірити загальний стан генератора, реле-регулятора Амперметр Усунути несправності  
  Перевірити герметичність впускного повітряного тра­кту двигуна   КИ-4870 Теж  
  Перевірити забрудненість повітроочисника   ОР-9928 Виконати повне ТО повітроочисника  
 
17

Під час пробної їзди перевірити роботоздатність механізмів трактора Усунути несправності  
  Перевірити частоту обертання ротора центрифуги,за тривалістю вибігу Секундомір, автостетоскоп Усунути несправності  
Діагностування тракторів при ТО-2 (порядок виконання операцій 1-18 див. вище)
  Виконати операції 1—6. перевірити стан електропроводки — Перевірити стан електро­проводки   Усунути несправності  
  Перевірити величину зазорів у механізмі газорозподілу КИ 9918 Відрегулювати зазор  
  Виконати операцію 7.Визначити ступінь розрядності батареї ЛЄ-2 або Ц-4324 Усунути несправність  
  Виконати операції 8-17.Перевірити величину регульованої напруги реле-регулятора Ц-4324 Відрегулювати напругу  
  Перевірити головне зчеплення ВВП шляхом випробування піч час роботи    
  Перевірити зчеплення та гальма збільшувача крутного моменту, а також карданну передачу випробуванням піч роботи    
  Перевірити муфту керування поворотом та гальма випробуванням в роботі    
  Перевірити загальний стан все режимного регулятора паливного насоса ТЧ-10Р Відрегулювати регулятор  
  Проконтролювати потужність двигуна ИМД-Ц(ИМД-2М) 36,37  
  Виконати операцію 18. Перевірити забрудненість фільтра гідросистеми КИ-13936(КИ-5472) Виконати ТО фільтра  
Заявочне діагностування
  Перевірити щільність електроліту в акумуляторній батареї КИ-13917 або денсиметр за ГОСТ 895-66 Довести щільність до норми
  Виконати поглиблену перевірку пускового двигуна ТЧ-10Р,Ц-4324,щуп (набор №4) Усунути несправності
  Перевірити стан робочого манометра та термометра КИ-5472, термометр Замінити несправні вироби
  Проконтролювати електрогенератори Стан Ц-4324 Усунути несправність
  Перевірити регулювання і спрацювання деталей зчеплення Щуп, лінійка Відрегулювати
  Перевірити регулювання механізмів збільшувача крутного моменту (ЗКМ) та стану карданної передачі ТЕ Ж ТЕ Ж
  Перевірити регулювання муфт повороту та гальм і спрацювання їх деталей » »
  Перевірити тиск впорскування та якість розпилу палива КИ-9917 »
  Визначити момент початку подачі палива КИ-13902(КИ-4941)

 

 

Таблиця 17 Технологічний маршрут діагностування тракторів при ТО-3 за допомогою пересувних засобів (КИ-13905,КИ-13925 та МПР -9924)

Номер операції Зміст операції Засоби діагностування Зміст або номер заявочної операції Номер операції, після якої треба виконати заявочну операцію
         
Обов’язкові операції Підготовка трактора до діагностування
  Познайомитись з інформацією про роботу трактора
  Здійснити зовнішній огляд трактора Усунути несправності, що заважають діагностуванню
Загальна оцінка стану двигуна
  Визначити стан підшипників колісного вала, запустити двигун.   Перевірити тиск олива в головній магістралі прослухати шуми і стуки в зоні підшипників колісного вала –   Манометр   автостетоскоп 24,25 (при несправному пусковому двигуні 26,27(при несправному стартерному пуску     28, 29, 30, 31        
  Перевірити загальний стан циліндро-поршневої групи: прослухати шуми та стуки в зоні поршнів визначити кількість газів, що прориваються до картера двигуна   » КИ-4887-11    
Визначення стану основних систем та механізмів двигуна
  Перевірити загальний стан системи охолодження ознайомитися з інформацією про роботу системи охолодження перевірити термометр трактора     –     Термометр     34,35     Замінити термометр        
  Перевірити загальний стан електрообладнання: Фари, прилади освітлення, сигналізацію, електропроводку генератор, реле-регулятор, зарядку акумулятора –     – 36,37 або 38     26,34,37 або 38,39,40,41    
  Встановити прилад КИ-13943 (КИ-4801) КИ-13943 (КИ-4801
  Перевірити стан пускового пристрою: прослухати шуми та стуки під час роботи визначити загальний стан механізму ввімкнення   Автостетоскоп ТЧ-10Р   Усунути несправності  
  Визначити стан все режимного регулятора ТЧ-10    
  Перевірити стан підкачувального насоса КИ-13943 (КИ-4801) Замінити підкачувальний насос  
  Проконтролювати стан фільтра тонкого очищення палива » Замінити фільтрувальні елементи  
  Перевірити повітроочисник та впускний повітряний тракт: забрудненість повітроочисника герметичність впускного тракту     ОР-9928   КИ-4870       Поновити герметичність      
  Визначити потужність та економічність двигуна ИМД-Ц (ИМД-2М) 44,45,46,47,48,49,50,51  
Загальна оцінка стану шасі трактора
  Проконтролювати загальний стан силової передачі за сумарним зазором в трансмісії КИ-13909 (КИ-6295) 52,53  
  Перевірити загальний стан кінцевих передач за сумарним зазором КИ-13909 52,53  
  Перевірити стан головної передачі та коробки передач за сумарним зазором КИ-13909 (КИ-6314) 52,53  
Визначення стану основних механізмів шасі трактора
  Перевірити стан ЗКМ Відрегулювати ЗКМ  
  Перевірити стан механізмів ВВП Відрегулювати механізми ВВП  
  Перевірити стан механізмів блокування та керування коробки передач Відрегулювати механізми блокування  
  Проконтролювати стан ходової системи: спрацювання гусеничних полотен та ведучих коліс або стан ший та тиск повітря напрямних коліс, опо­рних котків, підтриму­ючих роликів та натя­жних пристроїв Визначити зазори в під­шипниках ходової системи осьовий зазор у підшипниках передніх коліс та шкворнів, найбільші кути повороту та сходу передніх коліс     КИ-13927, КИ-13903 КИ-13936 (КИ-8913) КИ-4850     КИ-13927 (КИ-650) КИ-4850     Відрегулювати   Відрегулювати зазори     Відрегулювати зазори та кути            
  Перевірити вільний хід та зусилля на рульовому ко­лесі, важелях керування поворотом та гальмами КИ-13949 (К-402), КИ-13923 (КИ-16333)   Відрегулюва­ти  
  Перевірити загальний стан агрегатів гідросистеми КИ-5473 (КИ-6272) 54, 55, 56, 57 58, 59, 60  
  Перевірити в роботі зага­льний стан: гідропідсилювача руля головного зчеплення механізмів керування коробки передач механізму керування поворотом та гальм     – – –   –     Відрегулювати механізми >        
Заявочне Діагностування
  Перевірити стан системи запалювання пускового Двигуна Щуп (набір №4) Відрегулювати запалювання  
  Перевірити стан системи — живлення пускового дви­гуна _____ Відрегулювати систему живлення ____
  Проконтролювати стан акумуляторної батареї ЛЄ-2 або Ц-4324 Довести до норми ____
  Перевірити стан КИ-1093 Усунення несправності ____
  Перевірити тиск олива в головній магістралі КИ-13936 Відрегулювати тиск олива ____
  Визначити продуктивність насоса системи мащення КИ-13906 Замінити насос  
  Визначити тиск відкриття клапанів системи мащення КИ-13936 Відрегулювати тиск ____
  Виміряти зазори в спряженнях кривошипно-шатунного механізму КИ-13933(КИ-11140) Зробити висновок про необхідність ремонту ____
  Визначити компресію в циліндрах двигуна КИ-861 Теж ____
  Перевірити стан термостата Термометр Замінити термостат ____
  Перевірити натяг пасів вентилятора, генератора КИ-13918 Відрегулювати ____
  Перевірити герметичність та загальний стан системи охолодження КИ-13907 Усунути несправність ____
  Проконтролювати стан арматури електрообладнання КИ-1093 Теж ____
  Перевірити генератор змінного струму » » ____
  Перевірити генератор постійного струму » » ____
  Проконтролювати стан реле-регулятора » » ____
  Перевірити стан контактно-транзитного запалювання » » ____
  Перевірити стан Інших вузлів електрообладнання Ц-4324 » ____
  Встановити частоту обертання холостого ходу шляхом регулювання регулятора ТЧ-10р ____ ____
  Виконати повне ТО повітроочисника ____ ____ ____
  Перевірити тиск впорскування та якість розпилу палива КИ-16301 (КИ-562) Відрегулювати тиск, замінити розпилювач ____
  Визначити спрацювання прецизійних пар паливного насоса та стан нагнітальних клапанів КИ-4802 Усунути несправності ____
  Визначити момент початку подачі палива КИ-13902 Відрегулювати подачу палива ____
  Визначити подачу насоса та нерівномірність подачу палива Паливний стенд Замінити секції та відрегулювати ____
  Визначити спрацювання кулаків розподільного валу по висоті ШЦ-1-125-0,1 Зробити висновок про потребу в ремонті ____
49. Визначити спрацювання та нещільність спряжень кла-пан — гніздо   КИ-4887- П, КИ-13907 Те ж
50. Перевірити герметичність камер згоряння » »
51. Перевірити фази газороз-поділу КИ-13902 Зробити висновок про потребу в ремонті
52. Визначити спрацювання зубців шестерень силової подачі Штанген­зубомір Те ж
53. Виміряти зазори в підши-пниках силової передачі 4270.00.03 Зробити висновок про потребу в ремонті ___
54. Визначити величину транспортної усадки штока силового циліндра Лінійка, секундомір Те ж
55. Визначити подачу насоса гідросистеми КИ-5473 (КИ-6267) »
56. Перевірити герметичність клапана обмеження ходу Секундо­мір »
57. Проконтролювати стан перепускного та запобіжного клапанів КИ-5473 (КИ-6267) Відрегулюва­ти клапани
58. Визначити тиск спрацювання автоматів золотни­ків » Те ж ___
59. Виміряти тиск спрацюван­ня запобіжного клапана » »
60. Перевірити стан гідрозбільшувача зчіпної ваги КИ-5473 (КИ-6272) Зробити висновок про потребу в ремонті ___
61. Перевірити стан гідропідсилювача рульового керу­вання КИ-5473 Те ж
         

 


Таблиця 18 Технологічний маршрут діагностування тракторів при ТО-3 на стаціонарних постах за допомогою комплектів КИ-13919 або КИ-13920

Номер операції Зміст операції Засоби діагностування Зміст або номер заявочної операції Номер операції, після якої треба виконувати заявочну операцію
         
Обов’язкові операції Підготовка трактора до діагностування
1. Познайомитись з інформацією про роботу трактора та виконати його зовнішній огляд   Усунути несправності, що заважають діагностуванню  
2. Встановити трактор на пост діагностування
3. Перевірити тиск оливи в системі мащення при мінімальному та максимальному швидкісних режимах роботи двигуна Манометр    
4. Прогріти двигун трактора Установка КИ-4935 або стенд КИ-8948 (КИ-8927) __ __
Визначення потреби двигуна в капітальному ремонті
5. Оцінити стан кривошипно-шатунного механізму за тиском оливи в системі мащення при нормальному швидкісному режимі роботи Манометр 38, 39, 36  
6. Оцінити стан кривошипно-шатунного механізму за стуками та шумом в зоні підшипників колінчастого вала Автостетоскоп 39, 36  
7. Оцінити загальний стан циліндро-поршневої групи за стуками та шумом у зоні поршнів, кілець та верхніх головок шатунів Те ж    
8. Визначити загальний стан циліндро-поршневої групи за кількістю газів, що прориваються до картера КИ-4887-II 40,36  
               

 

Продовження табл. 18

         
Визначення стану основних систем механізмів двигуна
9. Оцінити загальний стан системи охолодження Термометр 42, 43, 44, 45  
10. Перевірити загальний стан електрообладнання: фари, прилади, освітлення, сигналізацію, електропроводку генератор, реле-регулятор, зарядку акумулятора — –   49—52, 46  
11. Перевірити стан всережимного регулятора паливного насоса Установка КИ-4953 або стенд КИ-8948 (КИ-8927) Відрегулювати регулятор  
12. Перевірити стан підкачувального насоса КИ-13943 (КИ-4801) Замінити насос  
ІЗ. Визначити забрудненість елементів фільтра тонкого очищення палива (КИ-13943) (КИ-4801) Замінити фільтрувальні елементи  
14. Перевірити забрудненість повітроочисника ОР-9928 Очистити повітроочисник  
15. Перевірити герметичність впускного повітряного тракту двигуна КИ-4870 Відновити герметичність  
16. Перевірити справність оливної центрифуги(за вибігом ротора) Секундомір    
17. Оцінити якість моторного масла КИ-9912А Замінити масло  
18. Перевірити стан пускового пристрою: загальний стан кривошипно-шатунного механізму та циліндро-поршневої групи загальний стан механізму включення     – КИ-13947, автостетоскоп Тахометр.     54,55 Замінити пусковий двигун Усунути несправності      
19. Визначити, потужність та економічність двигуна Установка КИ-4935 або стенд КИ-8948 (КИ-8927) 56—63, 99—102  
Визначення потреби шасі трактора в капітальному ремонті
20. Перевірити загальний стан силової передачі за сумарним зазором у трансмісії КИ-13909 (КИ-6294)    
           

 

 

Продовження т а б л. 18

І        
21. Перевірити загальний стан головної передачі та карданного вала КИ-13909, КИ-6314 72—74, 36  
22. Перевірити загальний стан коробки передач КИ-13909, КИ-6285 64—71 або 88—92 22 22
Визначення стану основ них механізм (в трансмісії
23. Перевірити головне зчеплення: вільний хід педалі повний хід педалі Лінійка Те ж Відрегулювати хід педалі 23 23
24. Перевірити стан механізму блокування коробки передач » Відрегулювати механізм  
25. Перевірити осьовий зазор у підшипниках кінцевих передач КИ-4943 Відрегулювати зазор  
26. Перевірити спрацювання спряжень каретки підвіски радіальний зазор між втулками балансира та цапфою осьове переміщення балансира на цапфі КИ-4850 Усунути несправність Те ж 26 26
27. Перевірити осьовий зазор у підшипниках підтримуючих роликів » »  
28. Проконтролювати осьовий зазор у підшипниках опорних котків   > >  
29. Перевірити осьовий зазор у підшипниках напрямних коліс » »  
ЗО. Перевірити спрацювання шин та тиск повітря (або стан гусениць та ведучих коліс гусеничного трактора) > »  
31. Перевірити натяг гусениць КИ-13903 Відрегулювати натяг 77—79     Відрегулювати схід коліс  
32. Перевірити загальний стан рульового керування вільний хід рульового колеса та зусилля на його ободі схід напрямних коліс трактора КИ-13949 (К-402) КИ-13927 (КИ-650)      
33. Перевірити загальний стан гальма гальмове зусилля (для колісних тракторів) Стенд КИ-8948 (К-8927) 96—98  

 


Продовження табл. 18

         
  хід штоків гальмових камер вільний та повний хід гальмових педалей Лінійка Те ж Відрегулювати хід штоків Те ж 33 33
34. Перевірити стан механізмів керування гусеничного трактора вільний та повний хід важелів та педалей зусилля на важелях керування КИ-13923 (КИ-16333, динамометр) » 34 34
35. Перевірити загальний стан гідросистеми трактора швидкість переміщення штока силового циліндра тиск розрядки гідроакумулятора коробки передач кут повороту рульового колеса до моменту початку дії гідропідсилювача загальний стан гідросистеми ВВП Лінійка, секундомір КИ-6285 КИ-13912, КИ-13926 КИ-6285 80—87 88—92 77—79 93—95 35 35 35
Заявочні операції
36. Виконати прогнозування залишкового ресурсу Довідкові таблиці, номограми    
37. Перевірити тиск відкриття зливного клапана системи, мащення КИ-13936 Відрегулювати тиск __
38. Перевірити подачу насоса системи мащення КИ-13906 Замінити насос
39. Перевірити зазори в кривошипно-шатунному механізмі дизельного двигуна КИ-13933 (КИ-11140 та установка КИ-13907)   __
40. Перевірити витікання газів крізь нещільності циліндропоршневої групи окремого циліндра КИ-4887-II   __
41. Перевірити різницюкомпресії в циліндрах двигуна КИ-861 —-
42. Перевірити натяг пасів привода генератора, вентилятора, компресора та водяного насоса КИ-13918 (КИ-8920) Відрегулювати привод  

 


Продовження табл. 18

         
43. Проконтролювати герметичність системи охолодження КИ-13907 Усунути несправності
44. Перевірити різницю температури у верхньому та нижньому баках радіатора Термометр Замінити радіатор  
45. Перевірити температуру початку та закінчення відкриття клапана термостата Термометр Замінити термостат  
46. Проконтролювати напругу на клемах акумуляторів ЛЭ-2  
47. Перевірити силу струму, що споживає генератор постійного струму в режимі двигуна (напругу на клемах генератора змінного струму) КИ-1093 Замінити генератор  
48. Перевірити силу струму, що споживає стартер » Замінити стартер - ——
49. Перевірити напругу включення реле зворотного струму реле-регулятора » Відрегулювати реле  
50. Перевірити напругу відключення реле зворотного струму » Те ж  
51. Перевіряти напругу, яку підтримує реле-регулятор » Відрегулювати або замінити реле-регулятор  
52. Перевірити силу струму, яку підтримує обмежувач струму реле-регулятора > Те ж
53. Перевірити масу відкладень в роторі центрифуги КИ-13956 (КИ-9912А) Очистити ротор —-
54. Перевірити стан системи запалювання пускового двигуна Щуп (набір № 2) Відрегулювати систему запалювання __
55. Проконтролювати стан системи живлення пускового двигуна   Те ж __
56. Перевірити тиск впорскування та якість розпилу палива КИ-16301 (КИ-562, КИ-15706, КИ-3333) Відрегулювати, замінити розпилювач  
57. Визначити спрацювання прецизійних пар паливного насоса КИ-4802  
58. Перевірити щільність нагнітальних клапанів КИ-4802 Замінити клапани
59. Визначити момент початку подачі палива КИ-13902 відрегулювати __

 


Продовження табл. 18

         
60. Визначити подачу секцій паливного насоса та нерівномірність подачі палива Паливний стенд Замінити секції та відрегулювати подачу —.
61. Перевірити зазори між стержнями клапанів та торцями коромисел КИ-9918 Відрегулювати зазори  
62. Проконтролювати фази газорозподілу КИ-13902    
63. Перевірити щільність клапанів механізму газорозподілу КИ-4887- 11,КИ-    
64. Перевірити цілість зубців шестерень коробки передач Штангенциркуль, щуп »  
65. Перевірити величину торцевого спрацювання зубців рухомих шестерень коробки передач Штангенциркуль Зробити висновок про необхідність ремонту  
66. Перевірити зазор між вилками перемикання та стінками канавок рухомих шестерень коробки передач Те ж Те ж  
67. Перевірити спрацювання зубців рухомих шестерень коробки передач по товщині та «на конус» » »  
68. Перевірити спрацювання шліців по товщині під маточинами рухомих шестерень коробки передач » »  
69. Проконтролювати цілість зубців шестерень головної передачі »    
70. Перевірити спрацювання зубців шестерень головної передачі по товщині » »  
71. Перевірити осьовий зазор у підшипниках вторинного вала коробки передач Індикаторна головка ИЧ-10М з штативом Зробити висновок про необхідність ремонту  
72. Перевірити осьовий зазор у підшипниках вала головної передачі КИ-6269 Відрегулювати зазор  
73. Проконтролювати боковий зазор між зубцями шестерень головної передачі КИ-6314 Те ж  
74. Перевірити монтажну відстань малої конічної шестірні головної передачі Індикатор ИЧ-10М з штативом »  

 


Продовження табл. 18

 

         
75. Перевірити герметичність ущільнень підшипникових вузлів ходової частини трактора КИ-4992 Замінити ущільнення
76. Перевірити спрацювання шарнірів гусеничних ланцюгів КИ-8913Б Зробити висновок про необхідність заміни ланцюгів  
77. Перевірити витрату масла через гідропідсилювач рульового керування КИ-5473 Зробити висновок про необхідність ремонту  
78. Перевірити подачу насоса гідропідсилювача » Те ж
79. Перевірити тиск відкриття запобіжного клапана гідропідсилювача » Відрегулювати тиск __
80. Перевірити подачу насоса гідросистеми начіпного пристрою » Зробити висновок про необхідність заміни насоса  
81. Перевірити стан фільтра гідросистеми » Очистити фільтр
82. Проконтролювати справність перепускного клапана » Відрегулювати клапан
83. Перевірити тиск спрацювання автоматів золотників »   ___
84. Перевірити тиск відкриття запобіжного клапана »
85. Перевірити справність запірних пристроїв гідросистеми КИ-5473 Усунути несправність ___
86. Визначити стан ущільнень силового циліндра Лінійка, секундомір Зробити висновок про необхідність ремонту  
87. Перевірити герметичність клапана обмеження ходу штока силового циліндра Секундомір Те ж __
88. Проконтролювати стан насоса гідросистеми коробки передач КИ-6285 »
89. Перевірити стан запобіжного клапана » Відрегулювати клапана _
90. Перевірити стан перепускного клапана » Теж
91. Перевірити стан фільтра гідросистеми   Очистити фільтр

 


Продовження табл.18

 

         
92. Проконтролювати стан розподільника   Зробити висновок про необхідність ремонту  
93. Перевірити подачу насоса гідросистеми ВВП КИ-6285 Зробити висновок про необхідність ремонту  
94. Перевірити стан клапана плавного включення »   __
95. Перевірити стан перепускного клапана » Відрегулювати клапан
96, Проконтролювати загальнийстан пневматичної системи Секундомір 97, 98  
97. Перевірити стан запобіжного клапана пневматичної системи Манометр Відрегулювати клапан  
98. Перевірити стан компресора та регулятора тиску Манометр, секундомір Зробити висновок про необхідність ремонту  
99. Перевірити загальний стан турбокомпресора двигуна Секундомір Зробити висновок про необхідність ремонту  
100. Перевірити тиск наддування Стенд КИ-8948 (КИ-8927) або КИ-13932 Те ж  
101. Перевірити стан фільтра та манометра турбокомпресора Стенд КИ-8948 (КИ-8927); КИ-13932 або манометр Усунути не справності  
102. Перевірити герметичність всмоктувального тракта турбокомпресора КИ-4870 Те ж  

Таблиця 19 Технологічний маршрут передремонтного діагностування трактора за допомогою комплекта КИ-13910 або на стаціонарному посту

 

Номер операції Зміст операції Засоби діагностування Зміст або номер наступної операції, що виконується при результаті
позитивному негативному
         
1. Помити трактор та прогріти двигун до нормальної температури      
2. Перевірити стан кривошипно-шатунного механізму та системи мащення за тиском ои4^ в магістралі КИ-5472    
3. Відрегулювати тиск відкриття зливного клапана »    
4. Перевірити стан циліндро-поршневої групи за витратою газів КИ-4887-II    
5. Перевірити стан циліндро-поршневої групи за величиною розрідження в циліндрах КИ-5315   57, 8
6. Перевірити стан кривошипно-шатунного механізму за стуками при непрацюючому двигуні КИ-13907    
7. Визначити сумарний зазор у нижній та верхній головках шатуна КИ-11140   57, 8
8. Перевірити герметичність системи охолодження КИ-13907   57, 9
9. Перевірити щільність клапанів системи газорозподілу КИ-4887- П, КИ-13907   57, 12
10. Виміряти утоплення клапанів у гніздах головки ШЦ-1-125-0,1   57, 12
11. Визначити висоту кулачків розподільного вала »   57, 12
12. Визначити тиск впорскування та якість розпилювання палива форсунками КИ-16301 (КИ-562, КИ-15706, КИ-3333)   Відрегулювати тиск та замінити розпилювач, 13
13. Очистити та перевірити роботоздатність відцентрового оливо очисника Автостетоскоп, секундомір    
14. Перевірити стан підкачувального насоса, паливного фільтра та перепускного клапана КИ-13943 (КИ-4801)   57, 15
15. Перевірити кут початку подачі палива КИ-13902   Відрегулювати кут, 16

Продовження табл. 19

 

         
16. Перевірити стан турбокомпресора Автостетоскоп, секундомір   57,17
17. Визначити потужність та витрату палива двигуном Стенд КИ-8948 (КИ-8927) або ИМД-Ц   57, 18
18. Прослухати стуки у підшипниках колінчастого вала пускового двигуна Автостетоскоп, КИ-13907    
19. Визначити зазори в підшипниках колінчастоговалидвигуна та верхній головці шатуна пускового двигуна КИ-13907   57, 21
20. Виміряти розрідження у надпоршневому просторі пускового двигуна КИ-5315 (КИ- 13947)   57, 22
21. Перевірити стан зчеплення редуктора пускового двигуна »   57, 22
22. Виміряти напругу, яку підтримує реле-регулятор КИ-8948 (КИ-8927) КИ-1093   57, 23
23. Виміряти силу струму при спрацьовуванні реле захисту »   57, 24
24. Перевірити величину напруги на клемах генератора КИ-8948 (КИ-8927), КИ-1093   57, 25
25. Проконтролювати стан виносного випрямляча В-150 »   57, 26
26. Перевірити силу струму, що споживається стартером »   57, 27
27. Перевірити величину напруги в момент вмикання реле блокування >   57, 28
28. Перевірити стан головного зчеплення   57,29
29. Виміряти хід важеля перемикання передач КИ-5454 ЗО 57,30
ЗО. Визначити сумарний кутовий зазор у трансмісії КИ-13909 (КИ-6294)   57, 31
31. Визначити подачу насоса гідросистеми коробки передач КИ-5607 (КИ-6285)   57, 32
32. Визначити тривалість перекриття тиску в гідроакумуляторі або тиск розрядження при перемиканні передач »   57, 36

 


Продовження табл. 19

         
33. Перевірити стан напрямних коліс, опорних котків, підтримуючих роликів та натягувальних пристроїв Візуально та за допомогою ЩЦ-1-125-01   57, 35
34. Перевірити зазори в спряженнях ходової системи гусеничного трактора КИ - 4850   57, 35
35. Визначити спрацювання гусеничних ланцюгів та ведучих коліс КИ-8913Б   57, 38
36. Перевірити стан шин колісного трактора Лінійка   57, 37
37. Перевірити радіальні зазори в спряженнях поворотних цапф КИ-4850   57, 39
38. Проконтролювати зусилля на важелях муфти повороту КИ-13923 (КИ-5654)   57,52
39. Перевірити подачу насоса гідросистеми керування поворотом КИ-5473   57, 40
40. Визначити тиск відкриття запобіжного клапана »   Відрегулювати тиск, 41
41. Визначити витікання робочої рідини в розподільнику » або 57, 42 або 43
42. Проконтролювати подачу робочої рідини через клапан потоку (трактори Т-40М, Т-40АМ, Т-40АМН) »   57,51,44
43. Визначити стан гідроциліндрів системи повороту (трактори К-700, К-701, Т-150К) Лінійка, секундомір   57, 44
44. Перевірити стан запірних клапанів (К-701, Т-150К) КИ-5473   57, 45
45. Перевірити клапан витрати палива (Т-150К) »   Відрегулювати клапан, 46
46. Перевірити натяг паса привода повітряного компресора КИ-13918   Відрегулювати натяг паса, 47
47. Перевірити стан регулятора тиску повітря Манометр   57,48
48. Проконтролювати герметичність пневматичної системи »   Усунути нещільності, 49
49. Визначити тиск відкриття запобіжного клапана »   Відрегулювати клапан, 50

Продовження табл. 19


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.011 сек.)