АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура і загальна характеристика ГМК Дніпропетровської області

Читайте также:
  1. B) социально-стратификационная структура
  2. III. СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРИХОДА
  3. III.2. Преступление: общая характеристика
  4. VI. Рыночный механизм. Структура рынка. Типы конкурентных рынков
  5. VIII. Формирование и структура характера
  6. XV. 1. Загальна характеристика електрохімічних процесів
  7. А) Статическая вольт-амперная характеристика
  8. А. Лінійна організаційна структура
  9. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  10. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  11. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  12. Адхократическая структура

ГМК Дніпропетровської області – один з найпотужніших промислових комплексів України, який об’єднує понад 100 промислових підприємств (з них 28 базових, на які приходиться майже 95% виробленої товарної продукції галузі) та 13 наукових установ. На підприємствах комплексу працює більше 220 тисяч чоловік.

ГМК Дніпропетровщини – це понад 42% товарної продукції ГМК України та біля 70% промислової продукції області. Від загального рівня виробництва на Україні на підприємствах ГМК регіону видобувається 100% марганцевої руди та більше 80% залізної руди, 75% труб, 25% прокату чорних металів.

До металургійних підприємств відносяться ВАТ „АрселорМіттал Кривий Ріг”, ВАТ „ДМК ім. Дзержинського”, ВАТ „ДМЗ ім. Петровського” тощо. До підприємств з виробництва труб – ВАТ „НДТЗ” (Нижньодніпровський трубний завод), ВАТ „НМТЗ” (Новомосковський трубний завод), ВАТ „ДТЗ” (Дніпропетровський трубний завод), ЗАТ „Нікопольський завод безшовних труб „Ніко Т’юб”, ВАТ „НТЗ” ім. К. Лібкнехта, ВАТ „Комінмет” тощо. До підприємств з виробництва коксу – ВАТ „Дніпрококс”, ВАТ „ДКХЗ” (Дніпродзержинський коксовий завод), ВАТ „Баглійкокс”. До метизних заводів – ВАТ „Дніпрометиз”, ВАТ „Фірма „ТЕКО”, ЗАТ „Завод „Метиз”.

До підприємств з видобутку залізних руд відносяться ВАТ „КЗРК” (Криворізький залізорудний комбінат), ВАТ „Суха Балка”, ВАТ „Інгулецький ГЗК”, ВАТ „Південний ГЗК”, ВАТ „Північний ГЗК”, ВАТ „Центральний ГЗК”, ТОВ „Восток-Руда”.

Видобуток марганцевих руд здійснюється підприємствами ВАТ „Орджонікідзевський ГЗК” та ВАТ „Марганецький ГЗК”.

Видобуток уранових руд – ДП „Східний ГЗК”.

 

Структурна схема ГМК Дніпропетровської області

 

Підприємство, яке виготовляє вибухові речовини, а також здійснює послуги щодо проведення масових вибухів на кар’єрах та шахтах, є ВАТ „ПВП „Кривбасвибухпром” (промислово-виробниче підприємство).

Науково-дослідні установи займаються перспективним плануванням діяльності підприємств ГМК, розробкою та впровадженням новітніх зразків техніки, технології та організації виробництва на основі інноваційної складової. Проектні установи займаються проектуванням підприємств ГМК та подальшим їх проектним супроводженням у подальшій їх роботі. З 8 установ Дніпропетровської області у Кривому Розі знаходяться 4 з них: ВАТ „Механобрчормет”, ДП „Кривбаспроект” (займався проектуванням „ІнГЗК”, „ЦГЗК” та „ПівнГЗК”), НДІБПГ (інститут безпеки праці у гірничій промисловості) і ДНДГРІ (Державний науково-дослідний гірничорудний інститут).

До вищих навчальних закладів, які готують фахівців для роботи у ГМК відносяться Дніпропетровський національний університет (ДНУ), Національний гірничий університет (НГУ), Національна металургійна академія України (НМетАУ), Дніпропетровський державний технічний університет (ДДТУ) та Криворізький технічний університет (КТУ).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)