АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контрольний запуск сировини та матеріалів

Читайте также:
  1. Аналіз матеріалів
  2. Електронні таблиці. Табличний процесор, запуск, відкриття й збереження документа. Копіювання, переміщення й видалення даних, форматування даних.
  3. Запуск MathCAD
  4. Запуск Simulink та послідовність створення нової моделі
  5. Запуск и работа с программой
  6. Запуск интерпретатора Пролога
  7. Запуск ОС Windows.
  8. Запуск программ с помощью пакета NС
  9. Запуск среды
  10. Збирання матеріалів
  11. Камеральне опрацювання та інтерпретація польових матеріалів
  12. КАРТКА кількісно-сумового обліку матеріалів

Контрольні запуски сировини та матеріалів у виробництво дають змогу виявити недоліки і порушення в нормуванні й технології виробництва, викрити канали створення необлікованих надлишків незавершеного виробництва і готової продукції за рахунок застосування завищених норм витрат сировини, необгрунтованого списання наднормативних витрат, змін технологічного режиму, перекручення якісних характеристик продукції.

Контрольний запуск сировини і матеріалів у виробництво застосовують, щоб упевнитися в прогресивності чинних норм виходу продукції, тобто витрат сировини і матеріалів на одиницю продукції і правильності визначення норм відходів. Це дає можливість перевірити фактичний вихід готової продукції при дотриманні технологічних норм використання сировини, матеріалів та інших компонентів.

Для здійснення цієї мети спеціалісту внутрішнього аудиту необхідно:

• підібрати склад комісії;

• визначити, за якими позиціями сировини та матеріалів буде проводитися процедура контрольного запуску;

• вивчити за технологічними і маршрутними картами особливості технології виробництва;

• проаналізувати рекламації покупців щодо якості продукції;

• провести аналіз використання сировини та матеріалів;

• перевірити правильність показників вимірювальних та інших приладів.

Контрольний запуск сировини та матеріалів у виробництво повинен здійснюватися у звичайних виробничих умовах при суворому дотриманні технологічного режиму.

До комісії з проведення контрольного запуску сировини та матеріалів можуть залучатися працівники цехів, інженери і технологи даного підприємства

Результати контрольного запуску сировини та матеріалів оформлюються проміжним актом, у якому зазначається

• склад комісії,

• точна характеристика сировини і матеріалів,

• кількість відходів, які повертаються і не повертаються,

• нормативні витрати сировини і матеріалів, відхилення від норм,

• фактичний вихід готової продукції, деталей або напівфабрикатів

У процесі контрольного запуску сировини та основних матеріалів у виробництво використовується також нагляд за виконанням окремих господарських і бухгалтерських операцій Наприклад, у харчовій промисловості — це кількість бою пляшок у процесі їх наповнення


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)