АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Створення таблиць за допомогою конструктора

Читайте также:
  1. Cутність та умови застосування міжнародних розрахунків за допомогою акредитивів.
  2. Банковская система: понятие, типы, структура. Формирование и развитие банковской системы России
  3. В цьому випадку буде запропоновано вказати список таблиць і їх полів, і на підставі цих даних буде створений запит.
  4. Вдосконалення ветеринарної справи в державі, створення державної, відомчої та приватної ветеринарної медицини
  5. Вирішення алгебричних рівнянь графічним методом за допомогою Simulink
  6. Денежная система: понятие, элементы, типы. Особенности денежной системы РФ
  7. Джерела створення та відтворення
  8. ДОСЛІДЖЕННЯ НАОЧНО-ОБРАЗНОГО МИСЛЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ МЕТОДИКИ «ПІКТОГРАМА»
  9. Досліди Перрена по визначенню числа Авогадро за допомогою розподілу Больцмана. Частинки у полі тяжіння розподіляються за законом
  10. Економічна система: сутність, структурні елементи і критерії класифікації.
  11. З допомогою пластовипробувача
  12. За допомогою принципової електричної схеми бункера активного вентилювання зерна вкажіть для чого використовується реле часу КТ?

Мета: навчитися створювати структуру таблиці.

Програмне забезпечення: ОС Windows та MS Access

 

ХІД РОБОТИ

1. Запустіть програму для опрацювання бази даних Access.

2. Створіть нову базу даних з іменем файлу — вашим прізвищем: _______________.mdb Діалогове вікно Access Нова база даних → ОК → Виберіть свою папку і дайте файлові назву → Створити.

3. Розгляньте головне вікно БД. Які закладки є у ньому?_________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Активізуйте закладку Таблиці і виконайте команду Створити.

4. Виберіть режим конструктора таблиці. У вікні Нова таблиця виберіть режим Конструктор → ОК → відкриється вікно конструктора з назвою Таблиця 1.

5. Утворіть структуру бази даних.

Ім’я поля Тип поля Розмір поля
Номер    
Прізвище    
Ім’я    
Мат    
Інф    
Фіз    
Літ    
Мова    

6. Назви типів вводити не потрібно, клацніть у полі типу і користуйтеся списком типів, а також вертикальним прокручуванням робочого поля вікна конструктора, щоб переглянути всю структуру. Для поля Мат задайте властивості: умову на значення та повідомлення у разі помилки. Текст повідомлення придумайте самі.

7. Закрийте вікно конструктора таблиці (але не переплутайте з вікном Access) і збережіть структуру таблиці на диску з деякою назвою, наприклад, Оцінки.

Файл Закрити→Так→Замість назви Таблиця 1 введіть назву Оцінки → ОК. Відмовтеся поки що від ключового поля (натисніть на кнопку НІ).

8. Відкрийте створену таблицю для введення даних.

9. У головному вікні БД виберіть таблицю Оцінки і натисніть на кнопку Відкрити.

10. Уведіть у таблицю дані (10 мінімум). Якщо потрібно, зменшіть ширину стовпців. Спробуйте у поле Мат ввести неправильне значення оцінки. Закрийте вікно з повідом­ленням про помилку і введіть правильне значення оцінки.

11. Вилучіть другий запис з таблиці.

12. Доповніть таблицю ще двома записами.

13. Записи додаються в кінці таблиці.

14. Увімкніть панель інструментів Таблиця, якщо вона вимкнена, для цього

___________________________________________________________

15. Упорядкуйте введені записи за зростанням значень деякого поля. Виокремте поле, клацнувши на назві, наприклад Прізвище, і натисніть на стандартній панелі на кнопку Впорядкування (Сортування) за зростанням. Зауважимо, що в деяких російсько­мовних версіях програми впорядкування текстових даних від­бувається неправильно.

16. Упорядкуйте записи за спаданням значень поля Мат, а пізніше — за зростанням значень поля Номер.

17. Модифікуйте структуру таблиці. Перейдіть у режим конструктора структури. Для цього натисніть на кнопку Вигляд або виконайте команду Вигляд → Конструк­тор. Змініть назву першого поля — напишіть її великими буквами: НОМЕР. Зауважимо, що в dBast-системах зміна назви поля веде до втрати даних, а в цій програмі — ні.

18. Закрийте свою таблицю, зберігаючи дані на диску.

19. У тій же базі даних створіть другу таблицю з назвою Телефони, яка міститиме номери телефонів тих же студентів. Повторіть дії, описані в пунктах 3-8. Структура таблиці має складатися з таких полів:

Ім’я поля Тип поля Розмір поля
Номер    
Прізвище    
Ім’я    
Місто    
Телефон    
Типтел    

20. У конструкторі для типу поля Типтел увімкніть майстра під­становки і задайте режим Буде введено фіксований набір значень, натискайте на кнопку Далі і введіть один стовпець з трьох значень: домашній, мобільний, батьків.

21. Перейдіть у режим таблиці і заповніть таблицю даними. Під час введення даних вручну стежте за відповідністю між номерами і прізвищами студентів у двох таблицях. Щоб не вводити одні і ті ж дані двічі, значення перших трьох полів таблиці Оцінки скопіюйте в буфер обміну і вставте їх у таблицю Телефони.

22. Дані у таблицю введіть так, щоб записів, що стосуються одного студента, була різна кількість: 1, 2 або 3, — залежно від кількості контактних телефонів. Для цього вставте додаткові записи для студентів, які мають декілька контактних телефонів. Поле Типтел заповнюйте, користуючись створеним списком. Впорядкуйте таблицю за зростанням значень у полі НОМЕР або Прізвище.

23. Створіть третю таблицю з назвою Адреси, яка міститиме адреси тих же осіб.

Ім’я поля Тип поля Розмір поля
Номер    
Місто    
Вулиця    

24. Закрийте базу даних зі збереженням на диску. Закінчіть роботу.

 


КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ

1. Що таке база даних?_____________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2. Що таке СУБД?________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. Яка структура бази даних?_______________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Що таке запис і поле?____________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Опишіть процес створення таблиці.________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6. Типи та властивості полів.________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Висновок: _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)