АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методические указания. Дорослим, які оточують дитину-лівшу, в жодному разі не слід підкреслювати цю її властивість

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. I. ОБЩИЕ УКАЗАНИЯ К ВЫПОЛНЕНИЮ КУРСОВОЙ РАБОТЫ
  4. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  5. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»
  6. Высказывания без указания конкретной ситуации или конкретного человека
  7. Географические указания.
  8. ЗАДАНИЯ И МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ
  9. Задания и методические указания для самостоятельной работы студентов по подготовке к практическим (семинарским) занятиям
  10. Задания к контрольной работе по дисциплине и методические указания к их выполнению
  11. Информационно - методические
  12. Информационно-методические

Дорослим, які оточують дитину-лівшу, в жодному разі не слід підкреслювати цю її властивість. Краще взагалі не намагатися будь-що змінити. Більш того, варто показати, що ви вважаєте ліворукість навіть перевагою.

Ліворукість є біологічною основою індивідуальності та своєрідності особистості дитини. Так, завдяки своїм нейропсихологічним особливостям ліворукі люди часто пов’язують свою діяльність із індивідуальною майстерністю та артистичною обдарованістю і досягають значних результатів.

Слід пам’ятати, що, знаходячись у «правопівкульному» режимі обробки інформації, людина використовує інтуїцію й переживає спалахи осяяння – ті миті людського життя, коли «все стає на свої місця» й вона розуміє, що побачила всю картину цілісно з усім розмаїттям причинно-наслідкових зв’язків (саме так, купаючись у ванні, Архімед відкрив свій закон).


Рекомендації вчителеві ліворуких дітей:

1. Приділіть їй більше часу. Намагайтеся не підкреслювати цю особливість, ставтеся до ліворукості як до чогось звичайного.

2. Не потрібно переучувати дитину, природа візьме своє.

3. Полюбіть лівшу. Внесіть до стосунків із ним якомога більше довіри і тепла. Тримайте дистанцію. Будьте йому не приятелем, а вчителем.

4. Не квапте лівшу, якщо той не встигає робити завдання разом із усіма, спробуйте давати йому індивідуальні завдання на картці.

5. Постарайтеся зробити так, щоб лівша при дітях не демонстрував свою неспроможність, наприклад, не читав уголос, якщо у нього з цим проблеми. Остерігайтеся різких висловів про нього.

6. Хваліть лівшу за все, що в нього виходить. При похвалі ці діти буквально розцвітають.

7. Ліворука дитина легко освоїть матеріал, якщо попросити її «додумати» самій: наприклад, придумати кінцівку розповіді, а потім розповісти, як розвивався сюжет у автора.

8. Лівша засвоює краще ті речі, які він порухав руками, понюхав, замалював. Розкажіть про це батькам. Дозвольте йому на окремому листочку малювати те, про що ви розповідаєте, пов’язане з темою вашої розповіді.

 

Поради для батьків:

1. Намагайтеся не підкреслювати цю особливість, ставтеся до ліворукості як до чогось звичайного.

2. Не потрібно переучувати дитину.

3. Поговоріть з учителем, нехай він знає вашу позицію щодо цього питання і не змушує вашого малюка писати незручною для нього рукою.

4. Допоможіть дитині адаптуватися у світі, спочатку придумайте деякі «хитрощі», які полегшать навчання.

5. Хваліть дитину за найменші успіхи, заохочуйте її творчі здібності, але не намагайтеся виростити вундеркінда.

6. Не пред’являйте завищених вимог до дитини і не протиставляйте її іншим дітям.

7. Ураховуючи підвищену емоційність і вразливість такої дитини, дорослим слід бути дуже уважними і доброзичливими до неї.

8. Виділіть малюкові кімнату або її частину, яка стане його власною територією. Важливо, щоб робочий стіл стояв так, аби перед собою дитина бачила гладку стіну − щоб її ніщо не відволікало. Простота, спокійний колір і лад допоможуть дитині концентруватися на заняттях.

9. Пам’ятайте, що свіже повітря і фізичні вправи необхідні для повноцінної розумової діяльності дитини.

 

Таким чином, сучасні наукові дослідження дозволили визначити труднощі в навчанні письма ліворуких дітей, що спричинило виникнення ряд вимог до особливостей формування графічної і технічної навички письма, удосконалення процесу навчання ліворуких дітей. У процесі виховання й навчання ліворукої дитини завдання дорослого – розвити в неї почуття оптимізму, впевненості в собі, самоцінності, активного ставлення до життя. Пам'ятайте, що успіхи дитини прямо залежать від розуміння, любові, терпіння й уміння вчасно допомогти з боку близьких.

 

Методические указания

для студентов по выполнению комплексной курсовой работы

.

для специальности 090303 «Информационная безопасность телекоммуникационных систем

(№ специальности и ее наименование)

по дисциплинам ПМ02 МДК. Инженерно-техническая защита информации


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)