АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. Автоматизация и роботизация
  2. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  3. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  4. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  5. Аналіз роботи системи
  6. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  7. Варіанти завдань до виконання структурних схем
  8. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  9. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  10. Варіанти питань до модульної роботи
  11. Вибір оптимального режиму роботи і відпочинку
  12. Вибір теми курсової роботи

 

 

Методичні вказівки і контрольні завдання складені у відповідності з робочою програмою курсу «Статистика» (5).

Перед виконанням роботи необхідно ознайомитися з відповідними розділами курсу, використовуючи рекомендовану літературу. Контрольна робота повинна виявити, наскільки студент оволодів загальною теорієї статистики і як вміє застосовувати свої знання на практиці. Кожний варіант контрольної роботи складається з теретичного реферату і чотирьох задач. При виконанні контрольної роботи необхідно враховувати таке:

1. Відповіді на питання теоретичної частини реферату повинні бути конкретними, самостійними і достатньо повними (8-10 с.). При цьому треба наводити приклади з практики своєї роботи бажано по туризму, а також з ряду тем належить розв’язати задачі (з повним поясненням, обчислення окремих показників і висновки щодо них). Відповідь без наведення прикладів вважається неповною.

2. Розв’язування задачі має наводитися в розгорнутому вигляді з усіма поясненнями і розрахунками. Необхідно вказати всі формули, за якими обчислюються показники, і пояснити числові значення величин, підставлені у формулу.

У процесі розв’язування задачі рекомендується користуватися таблицями (розробленими, приватними і загальними). Величини потрібно розраховувати з точністю до 0,001, а у відсотках – 0,1%. Дані задач - умовні.

3. Розв’язок задачі обов’язково подавати графічно. Студент самостійно вирішує, який тип діаграми найкраще відображає результати. Якщо є кілька методів розв’язання задачі, треба їх навести.

4. Розв’язування задачі має завершуватися висновками, в яких розкривається соціальний і економічний зміст одержаних характеристик досліджуваного процесу або явища.

Без графічного зображення результатів і висновків задача вважається не розв’язаною.

5. Контрольна робота має бути написана чітко і акуратно, сторінки, таблиці і рисунки пронумеровані, необхідно залишити досить широкі поля для зауважень. Робота підписується студентом, вказується дата її виконання, і вона надсилається в університет у відповідності з графіком навчального процесу.

6. Наприкінці роботи треба навести перелік літературних джерел: підручників, навчальних посібників і нормативних матеріалів, використаних при її виконанні.

7. Завдання на контрольну роботу складається з 10 варіантів. Номер вибраного варіанта відповідає останній цифрі залікової книжки студента.

Наприклад: номер залікової книжки – 91597. Тоді номер варіанта - 7.

8. Під час розв’язування задач рекомендується широко використовувати ПК. Для розрахунку статистичних показників (середнє значення ознаки, дисперсія і т. п.) дозволяється використовувати стандартні програми. За консультацією з усіх питань, що виникають у процесі вивчення курсу і виконання контрольної роботи, треба звертатися на кафедру.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)