АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розв’язок. Загальні витрати на перевезення визначаємо множенням собівартості 10 пас

Читайте также:
  1. Розв’язок
  2. Розв’язок

Загальні витрати на перевезення визначаємо множенням собівартості 10 пас. км на пасажирообіг.

 

Вид транспорту Пасажирообіг, млн. пас.км Собівартість 10 пас.км, ум. од. Загальні витрати на перевезення, ум. од.
           
Авіаційний     2,65 2,82 23640,65 29026,26
Автомобільний загального використання     49,90 54,70 716863,4 875911,1
S     _ _ 740504,05 904937,36

 

 

1) За допомогою індивідуальних індексів визначимо, як змінилися пасажирообіг і собівартість 10 пас. км по кожному виду транспорту:

де – індекс пасажирообігу;

– індекс собівартості;

– пасажирообіг за звітний і базисний періоди відповідно;

– собівартість у звітному і базисному періодах відповідно.

Для авіаційного транспорту:

Для автомобільного транспорту:

 

Як змінилися пасажирообіг і собівартість 10 пас. км в цілому по двох видах транспорту ми визначимо за допомогою загальних індексів пасажирообігу і собівартості перевезення:

 

 

2) За допомогою індивідуального індексу визначимо, як змінилися загальні витрати на перевезення по кожному виду транспорту:

Для авіаційного транспорту:

Для автомобільного транспорту:

 

За допомогою загального індексу витрат на перевезення визначимо їх зміну:

3) Для оцінки динаміки собівартості 10 пас. км по двох видах транспорту скористаємось індексом змінного складу, який є відношенням середніх рівнів собівартості 10 пас.км за поточний і базисний періоди:

Визначимо зміну середнього рівня собівартості 10 пас. км за рахунок зміни собівартості по кожному виду транспорту за формулою індексу фіксованого складу:

 

 

 

Визначимо зміну середнього рівня собівартості 10 пас. км за рахунок зміни структури надання транспортних послуг річковим і автомобільним транспортом за формулою індексу структурних зрушень:

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)