АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Физика_каз. Қозғалысқа түскен зарядталған бөлшекке магнит өрісі тарапынан әсер ететін күш

Читайте также:
  1. Физика_каз.
  2. Физика_каз.
  3. Физика_каз.
  4. Физика_каз.
  5. Физика_каз.
  6. Физика_каз.
  7. Физика_каз.
  8. Физика_каз.
  9. Физика_каз.
  10. Физика_каз.
  11. Физика_каз.

$$$001

Қозғалысқа түскен зарядталған бөлшекке магнит өрісі тарапынан әсер ететін күш

A) архимед күші

B) лоренц күші

C) ампер күші

D) тартылыс күші

E) әсерлесу күші

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$002

Индукциясы 4мТл біртекті магнит өрісінде қозғалған электронның айналу периоды (е = 1,6·10-19Кл; m =9,1·10-31кг )

A) 11 нс

B) 8,9 нс

C) 6,7 нс

D) 3,2 нс

E) 15 нс

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$003

Индукциясы 0,2Тл-ға тең магнит өрісіндегі 10Мм/с жылдамдықпен индукция сызықтарына перпендикуляр қозғалып келе жатқан протонға әсер ететін күш

(q = 1,6·10-19Кл)

A) 0,5 пН

B) 0,32 пН

C) 0,12 пН

D) 0,67 пН

E) 1,2 пН

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$004

Индукциясы 0,01Тл магнит өрісінде радиусы 10см щеңбер сызған протонның жылдамдығы (gp = 1,6·10-19Кл; mp =1,6·10-27кг )

A) 50 км/с

B) 100 км/с

C) 70 км/с

D) 80 км/с

E) 30 км/с

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$005

Индукциясы 0,4Тл-ға тең магнит өрісіндегі 2 104км/с жылдамдықпен индукция сызықтарына перпендикуляр қозғалып келе жатқан протонға әсер ететін күш

(gp = 1,6·10-19Кл)

A) 0,6 пН

B) 1,28 пН

C) 2,7 пН

D) 3,3 пН

E) 6 пН

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = A С

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$006

Массасы m зарядталған бөлшек біртекті магнит өрісінде перпендикуляр υ жылдамдықпен қозғалады. Егер бөлшектің массасын 2есе арттырса, оның траекториясы радиусының өзгерісі

A) 2 есе кемиді.



B) 2 есе артады.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$007

Массасы m зарядталған бөлшек біртекті магнит өрісінде перпендикуляр υ жылдамдықпен қозғалады.Егер бөлшектің массасын 2есе азайтса,оның траекториясы радиусының өзгерісі

A) 2 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$008

Массасы m зарядталған бөлшек біртекті магнит өрісінде перпендикуляр υ жылдамдықпен қозғалады.Егер бөлшектің массасын 4 есе азайтса,оның траекториясы радиусының өзгерісі

A) 4 есе артады

B) 4 есе кемиді

C) 4 есе артады

D) 4 есе кемиді

E) өзгермейді

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$009

Массасы m зарядталған бөлшек біртекті магнит өрісінде перпендикуляр υ жылдамдықпен қозғалады.Егер бөлшектің жылдамдығын 2 есе арттырса, оның траекториясы радиусының өзгерісі

A) 2 есе кемиді

B) 2 есе артады

C) 4 есе артады

D) 4 есе кемиді

E) өзгермейді

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

$$$010

Массасы m зарядталған бөлшек біртекті магнит өрісінде перпендикуляр υ жылдамдықпен қозғалады.Егер өрістің индукциясын, 2есе арттырса, оның траекториясы радиусының өзгерісі

A) 4 есе артады

B) 2 есе кемиді

C) 2 есе артады

‡агрузка...

D) 4 есе кемиді

E) өзгермейді

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 3

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |


При использовании материала, поставите ссылку на Студалл.Орг (0.01 сек.)