АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метод компарування

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. I. Предмет и метод теоретической экономики
  4. II. Метод упреждающего вписывания
  5. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  6. II. Методы непрямого остеосинтеза.
  7. II. Проблема источника и метода познания.
  8. II. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  9. III. Методологические основы истории
  10. III. Предмет, метод и функции философии.
  11. III. Социологический метод
  12. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»

Цей метод відноситься до методів непрямого порівняння, при яких безпосередньо порівнюються дві однорідні величини: одна з них пропорційна до вимірюваної, а інша – відома або легко визначається з високою точністю.

На рис. 2.10 показано схему найпростішого резистивного компаратора струму, що базується на порівнянні спадків напруг, створюваних вимірюваним великим струмом I х і струмом I2 на двох точних резисторах. Резистори R 1 і R 2 є компаруючими перетворювачами, похибка визначення опорів яких в основному визначає точність вимірювання струму I х. Оскільки струм I2 = I х R 1/ R 2 при R 1<< R 2 значно менший за струм I х, він може бути виміряний з високою точністю, наприклад за допомогою взірцевого резистора RN і цифрового вольтметра V. Точність компарування струмів вказаним способом обмежується складністю виготовлення високоточних і стабільних резисторів (мір опору) для великих постійних і особливо змінних струмів.

 
 

Для точного вимірювання великих постійних і змінних струмів використовується метод компарування, що базується на зрівноваженні МРС, що створюється великим вимірюваним струмом, МРС, що створюється меншим за значенням струмом, який протікає по витках багатовиткової зрівноважуючої обмотки. В цих приладах для виявлення стану рівноваги МРС використовуються чутливі магнітомодуляційні перетворювачі, обмотки яких розташовані рівномірно на двох стержнях магнітопроводу. Існують магнітні компаратори з розімкнутим магнітопроводом, в яких в якості перетворювачів використовуються ПХ. Магнітні компаратори для вимірювань надвеликих постійних струмів (150…200 кА) виготовляють з роз’ємним магнітопроводом (див. рис. 2.11), що дозволяє здійснювати їх монтаж без розриву струмопроводу.

Похибки магнітних компараторів в основному обумовлюються впливом зовнішніх магнітних полів і неоднорідністю намагнічування магнітопроводів магнітним полем вимірюваного струму. Для підвищення точності компараторів в них використовуються замкнуті магнітопроводи, які разом з рівномірно розподіленими обмотками перетворювача нерівноваги закриваються магнітним екраном. В якості взірцевих засобів вимірювань ВПС зазвичай використовуються компаратори струму з повністю екранованими замкнутими магнітопроводами. Такі компаратори з межою вимірювань 20 кА мають похибку 0,001% [11].

2.5 Електрофізичні методи вимірювань великих струмів і високих напруг

Електрофізичні методи грунтуються на використанні стабільних фізичних ефектів і явищ, що мають місце при взаємодії електромагнітних полів з частинками речовини (молекули, іони, електрони, атомні ядра). Такі методи забезпечують високоточне абсолютне вимірювання струмів і напруг, рузультати якого не залежать від зовнішніх факторів, якщо взаємодії відбуваються на атомному або ядерному рівнях. Безпосередньо вимірюваною величиною при використанні електрофізичних методів є час, частота або довжина, відтворення і вимірювання яких проводяться з найбільшою точністю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)