АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тести до теми:

Читайте также:
  1. Блок завдань №4: Тести
  2. В юридической практике. Тестирование
  3. Вероятностное тестирование
  4. Відповіді на тести
  5. Инструкция по тестированию
  6. КОНТРОЛЬНАЯ ТОЧКА 1 - ТЕСТИРОВАНИЕ
  7. Концепции тестирования и измерения
  8. Концепции тестирования и измерения.
  9. Методика оценки успеваемости учащихся на уроках физической культуры в школе (показатели, подлежащие оценке, методика тестирования, нормативы для оценки и т.п.)
  10. МОТИВАЦИОННАЯ ХАРАКТЕСТИКА ТЕМЫ
  11. ОТЛАДКА И ТЕСТИРОВАНИЕ ПРИЛОЖЕНИЯ
  12. Партійні та виборчі системи: поняття і типи

Якщо дві країни укладають угоду, за якою експортно- імпортні операції резидентів цих країн не оподатковуються митами, то така форма інтеграції називається - зона вільної торгівлі;.

Регіоналізація – це поглиблення міжнародних зв’язків на компактному просторі, що зветься регіон.

Що є основними формами міжнародних економічних відносин - міжнародна торгівля.

Преференційні угоди — підписуються на двосторонній ос­нові між окремими державами або між уже наявними інтегра­ційними угрупованнями й окремою країною або групою країн.

Являє собою зумовлений міжнародним поділом праці сталий обмін між країнами продуктами, які виробляються ними з найвищою економічною ефективністю

Економічний союз — це процес, який передбачає разом з єдиним митним тарифом і вільним рухом факторів виробництва координацію макроекономічної політики й уніфікацію законодавств у ключових сферах — валютній, бюджетній, грошовій.

Глобалізація – тривалий процес інтеграції національних економік світу з метою розв’язання глобальних проблем людства.

Директивний орган ЄЄ, який збирається на періодичні засідання (не менше двох разів на рік) у складі голів держав і урядів країн – це Європейська Рада.

Підписуються на двосторонній основі між окремими державами або між уже наявними інтегра­ційними угрупованнями й окремою країною або групою країн –це преференційні угоди.

Інтеграційне угруповання країн, яке передбачає узгоджене скасування групою країн національних митних тарифів та введення загального митного тарифу і єдиної систе­ми нетарифного регулювання торгівлі щодо третіх країн – це митний союз.

Програма створення спільного ринку товарів і послуг, що діяла в період з 1985 до 1992 р.- це Програми внутрішнього ринку ЄС.

Ефекти інтеграції: ефект споживання.

Узгоджене скасування групою країн національних митних тарифів і запровадження загального митного тарифу і єдиної системи нетарифного регулювання торгівлі щодо третіх країн називається: митний союз.

До основних цілей інтеграції належать: використання переваг економіки масштабу, сприяння струк­турній перебудові економіки, створення сприятливого зовнішньо­політичного середовища.

Країни, що інтегруються, домовляються про свободу пересування не тільки товарів і послуг, а й факторів виробництва — капіталу і робочої сили. Цей процес називається - спільний ринок.

Головною причиною створення НАФТА — Північноамериканської зони вільної торгівлі, що об’єднує СІЛА, Канаду і Мек­сику, було: близькість рівнів економічного розвитку; географічна близькість; спільні соціально-економічні проблеми, які стоять перед країнами;

Динамічний ефект економічної інтеграції — це: економічні наслідки, які виявляються на пізніших стадіях функціонування митного союзу;.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)