АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Концепція допустимого рівня ризику. !Допустимий рівень ризику — це імовірність події, негативними наслідками якої на цьому етапі розвитку можна знехтувати

Читайте также:
  1. Аналіз технічного рівня розвитку підприємства
  2. Англійська педагогіка XVII ст. Педагогічна концепція Дж.Локка
  3. Більшовизм та марксизм: порівняльний аналіз
  4. Біосфера і концепція ноосфери В.І. Вернадського
  5. Бюджетні обмеження споживача, бюджетне рівняння та фактори впливу на бюджетну лінію.
  6. Валютний ринок і валютні курси. Системи гнучких і фіксованих валютних курсів: порівняльна ефективність
  7. Вивченням власних імен людей займається порівняно молода ще наука – антропоніміка.
  8. Визначення впливу ризику на прибуток
  9. Визначення гранично-допустимого рівня небезпечного фактору.
  10. Визначення критичної суми постійних витрат, змінних витрат на одиницю продукції і критичного рівня ціни реалізації
  11. Визначення порівняльної економічної ефективності капіталовкладень
  12. Вирішення алгебричних рівнянь графічним методом за допомогою Simulink

!Допустимий рівень ризику — це імовірність події, негативними наслідками якої на цьому етапі розвитку можна знехтувати.

!Допустимий рівень ризику формується індивідуальною та суспільною свідомістю і є функцією соціального, економічного та культурного рівня розвитку суспільства.

!Розрізняють індивідуальний допустимий рівень ризику та соціальний допустимий рівень ризику.

! Індивідуальний допустимий рівень – це ризик власної загибелі який фор­мується з дитинства та залежить від виховання, освіти, власної пси­хіки, професії, статі, віку, місця проживання тощо.

!Ризик загибелі людей від нещасних випадків, аварій, катастроф, стихійних лих, а також ризик померти від хвороби, що є визначеним нині, називається ризиком, який можна спостерігати.

!Вважається, що якщо суспільство (держава) не вживає ніяких за­ходів щодо зниження рівня ризику, який можна спостерігати, то та­кий ризик є соціально допустимим.

!Концепція допустимого ризику — досягнення такого малого ризи­ку, який, з одного боку, є технічно можливим, а з іншого — допусти­мим суспільством на певний час.

!Безпека життєдіяльності тісно пов'язана з економічним аспектом у діяльності конкретного промислового підприємства, тому вона не може підвищуватися до нескінченності.

!Із підвищенням затрат на безпеку Q спостерігається зменшення Rт, але зниження технічного ризику Rт відбувається з усе меншою інтенсивністю, а соціально-економічний ризик Rсе підвищується у зв'язку з перекачуванням коштів із соціальної сфери в технічну. Соціально-економічний ризик Rсе визначається перш за все збитками у здоров'ї людини за рахунок погіршення екології та медичної допо­моги. Враховуючи закономірність зміни технічного ризику Rт та соціально-економічного ризику Rсе, знаходимо оптимальну зону допу­стимого (прийнятного ризику) (рис. 2)

 

!Для об'єкта підвищеної небезпеки прийнятний ризик встановлю­ється з урахуванням створюваного ним масштабу небезпеки та розта­шування в регіоні інших підприємств, що мають об'єкти підвищеної небезпеки, за умови, що сумарний ризик виникнення небажаних на­слідків не перевищує встановленого відповідно до «Методики визначення ризиків та їх прийнятних рівнів для декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки», яку затверджено наказом № 637 Міністерства праці та соціальної політи­ки від 4 грудня 2002 р.,.

!Згідно якого встановлюється значення, вище якого ризик вважається абсолют­но неприйнятним (верхній рівень), і значення, нижче якого ризик вважається абсолютно прийнятним (нижній рівень).

!Місцеві органи виконавчої влади з урахуванням особливостей ре­гіону можуть встановлювати інші значення верхнього та нижнього рівнів ризику, і вони не повинні перевищувати рівні, встанов­лених в Методиці.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)