АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модель управління ризиками нещасних випадків. !Забезпечення безпеки людини в процесі праці також пов'язана з інституцією ризиків

Читайте также:
  1. XXII. Модель «К» и отчаянный риск
  2. А) Модель Хофстида
  3. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  4. Адаптивная модель
  5. Адаптивная полиномиальная модель первого порядка
  6. Адміністративні методи державного управління.
  7. Альтернативні моделі розвитку. Центральна проблема (ринок і КАС). Азіатські моделі. Європейська модель. Американська модель
  8. Анализ финансовой устойчивости. Модель финансовой устойчивости
  9. Англо-американская модель, оплата труда руководства верхнего уровня
  10. Антикризове управління підприємством
  11. Базовая модель Солоу (без технологического прогресса).
  12. Базовая модель структурного построения производственных систем

!Забезпечення безпеки людини в процесі праці також пов'язана з інституцією ризиків. Це ризики нещасних випадків і професійних захворювань і не може бути виражена у якійсь грошовій формі. Структура цих ризиків має свою особливість, що може внести деякі зміни в класичну схему дій управління ризиками.

!Ці ризики можна передбачити, за наявності достатньої кількості статистичних даних. У противному випадку дані не будуть точними, оскільки тут ідеться про так звані «рідкісні явища», до яких класичний підхід імовірності не є застосовним. В свою чергу аналіз цих ризиків створює можливість виявити найбільш небезпечні форми діяльності людини.

Попередня оцінка ризику

Аналіз ризику

!Виявлення і кількісна оцінка ризику може виконуватися за схе­мою:

Рис.5 Виявлення і кількісна оцінка ризику

!Таким чином, мають розглядатися всі технічні і соціальні аспекти в їхньому взаємозв'язку. При цьому можна забезпечити допустимий ризик, що поєднає у собі технічні, економічні, соціальні і політичні аспекти і є якимось компромісом між рівнем безпеки і можливостя­ми її досягнення.

!Враховуючи викладене, модель управління ризиками нещасних випадків можна подати в такому вигляді, як показано на рис. 6.

Рис. 6. Модель управління ризиками нещасних випадків

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)