АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Запит на вибирання

Читайте также:
  1. В цьому випадку буде запропоновано вказати список таблиць і їх полів, і на підставі цих даних буде створений запит.
  2. Відносна швидкість при використанні ВЗЗ з адресним перезапитом
  3. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ І ЗАПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ЗА РОЗДІЛОМ І.
  4. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ І ЗАПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ЗА РОЗДІЛОМ ІІ.
  5. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА ЗАПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ЗА РОЗДІЛОМ ІІІ.
  6. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА ЗАПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ЗА РОЗДІЛОМ ІУ.
  7. ЗАПИТАННЯ
  8. ЗАПИТАННЯ
  9. Запити на вибірку даних.
  10. КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ
  11. КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

Тема. Об'єкт БД- запит. Способи створення запитів. Прості запити.

Мета: ознайомити студентів з новим об'єктом баз даних - запитами; показати актуальність створення різних видів запитів у роботі з даними бази, навчити створювати запити для вибору даних та для дій над даними.

Обладнання: комп'ютери з системою управління базами даних Microsoft Access, завдання для роботи.

План уроку

1. Повторення попереднього матеріалу (понять таблиця, запит, методи створення фільтрів, зв 'язок між таблицями, робота з діа­логовим вікном Добавление таблицы).

2. Поняття запиту.

3. Поняття простого запиту.

4. Поняття запиту на вибирання.

5. Інші типи запитів.

6. Створення запитів у СУБД Access.

7. Підсумок уроку.

8. Домашнє завдання.

Нові терміни та поняття: запит, запит на вибирання, запит-вибір, бланк запиту.

І. Теоретичний конспект

База даних являє собою місце знаходження даних певної області та платформу для обробки даних. Прикладом роботи з даними однієї таблиці є фільтри, але на практиці часто виникає необхідність оброб­ки даних зв'язаних таблиць.

Фільтри застосовують у випадку нескладних умов пошуку і виведення даних на екран чи папір.

За допомогою запитів фільтрують дані кількох зв'язаних об'єктів, які відповідають певним умовам, для по­дальшої роботи з ними.

Запит – це об’єкт бази даних, призначений для аналізу даних. Він забезпечує відбір певних даних, які містяться в таблицях, або виконання певних дій з даними. Запит дає змогу створювати загальний набір записів із різних таблиць.

Запит — це засіб відшукання потрібних записів, перетворення таблиць і створення на їхній основі нових таблиць.

Запитам користувач дає назви і зберігає їх на закладці Запити (Queries) головного вікна БД.

Розрізняють декілька типів запитів.

Запит на вибирання.

Найпростішим є звичайний Запит (інша назва — запит на вибирання), який відображає на екрані вибрані з таблиці записи. Ці запити не змінюють основної таблиці БД.

Для створення запиту існує спеціальна мова SQL, але більшість користувачів створюють запит на основі запиту за зразком — QBE (Query By Example). Основою створення нового запиту можуть бути таблиці та наявні запити. Коли викликають команду створення запиту, СУБД пропонує бланк, який необхідно заповнити відповідно до поставлених запитань щодо роботи з записами БД. Дані бланку обробляють автоматично. Результатом є новий об'єкт БД — запит у вигляді таблиці з відібраними даними та результатом обробки цих даних. Слід зауважити, що дані, отримані у запиті, не зберігаються, користувач не може їх змінити.

Запит на вибирання також використовують для обчислень. Для фіксації результату обчислень використовують поле, значення якого будуть аргументами для таких вбудованих функцій СУБД:

А) суми значень поля (функція Sum);

Б) середнє значення(Avg);

В) мінімальне або максимальне(Min,Max) значення полів;

Г) кількість значень поля(Count).

Формат імені нового поля має такий вигляд: <Назва нового поля>: <Вираз>. Вираз складається з імен полів, числових даних та дій. Імена полів беруться у квадратні дужки. Наприклад, запит на процентне відношення кількості учнів, які посіли місця на олімпіаді до загальної кількості учнів по всіх учасниках олімпіади:

Відношення: [Місце]/[Кількість_учнів ]

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)