АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль за сплатою збору платниками до Пенсійного фонду

Читайте также:
  1. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  2. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  3. II. Контроль исходного уровня знаний студентов
  4. III. Государственный надзор и контроль за соблюдением законодательства об охране труда
  5. IV. Організація. Контроль.
  6. Административно-общественный контроль на предприятии
  7. Акустический и виброакустический контроль
  8. Алгоритм изменения дозы НФГ в зависимости от относительной величины АЧТВ (по отношению к контрольной величине конкретной лаборатории)
  9. Анализ результатов контрольного этапа
  10. АНАЛИТИЧЕСКИЙ КОНТРОЛЬ
  11. Аудиторский контроль
  12. Аудиторский финансовый контроль

Установи Пенсійного фонду України є контролюючими органами стосовно внесків до Пенсійного фонду України, які мають право здійснювати перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування та інших платежів. Контроль за правильним нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та надходженням збору, інших платежів здійснюється органами Пенсійного фонду України відповідно до Закону України “Про здійснення контролю за сплатою збору на обов'язкове державне пенсійне страхування та збору на обов'язкове соціальне страхування” від 21 травня 1999 року № 700-XIV. Контроль на підприємствах, в установах та організаціях проводиться шляхом перевірки бухгалтерських документів про нарахований заробіток та інші виплати, нарахування збору, платіжних доручень про перерахування сум збору на рахунок Пенсійного фонду, документів, що пов'язані зі сплатою збору.

Як правило, перевірці підлягають документи за весь період з моменту проведення попередньої перевірки. На виявлені під час перевірки суми коштів, на які платником не нараховувався збір, за актом перевірки збір донараховується та застосовуються штрафні санкції, чинні на момент завершення перевірки, а винні посадові особи несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Факти порушень законодавства щодо сплати збору посадова особа органу Пенсійного фонду України, уповноважена на проведення перевірки платника, оформляє актом документальної перевірки, у якому чітко викладається зміст порушення з обґрунтуванням порушених норм законодавчих актів та вказуються конкретні їх пункти і статті. Керівники та посадові особи підприємств і громадяни-платники під час перевірки, що проводиться органами Пенсійного фонду України, повинні підписувати акт про проведення перевірки і виконувати вимоги органів Пенсійного фонду України щодо усунення виявлених порушень законодавства з платежів до Фонду.

У разі відмови керівника чи головного бухгалтера підприємства (уста­нови, організації) або громадянина-платника від підписання акта перевірки службовими особами Пенсійного фонду України складається акт довільно» форми, що засвідчує факт такої відмови. Акт перевірки підприємства, громадянина-платника і акт відмови керівника чи головного бухгалтера підприємства (установи, організації) або громадянина-платника від підписання акта перевірки не пізніше наступного дня після їх складання реєструється в книзі реєстрації актів і разом з поясненнями платника (якщо такі є) і матеріалами перевірки подаються для розгляду керівнику органу Пенсійного фонду України. У разі недодержання зазначених вимог щодо складання акта перевірки, а також за відсутності висновку перевіряючих щодо обґрунтованих зауважень, наданих керівником або головним бухгалтером підприємства, громадянином - платником збору під час здійснення перевірки керівник органу Пенсійного фонду України зобов'язаний вжити заходів для усунення цих недоліків або призначити повторну перевірку.

Відповідно до законодавства рішення про застосування штрафних санкцій за порушення чинного законодавства за наслідками розгляду матеріалів перевірки приймає керівник районного - (міського) відділу (управління) органу Пенсійного фонду України або його заступник за встановленою формою у двох примірниках не пізніше десяти днів від дня складання акта перевірки. Нумерація рішень провадиться у відповідному журналі, починаючи з першого номера, у межах календарного року. Ведення журналу обліку прийнятих рішень про застосування штрафних санкцій покладається на структурний підрозділ (працівника), до функцій якого входить реєстрація вхідної та вихідної кореспонденції органу Пенсійного фонду України.

Перший примірник рішення про застосування штрафних санкцій за порушення чинного законодавства вручається під розписку керівнику або головному бухгалтеру перевіреного підприємства, установи, організації або громадянину – платнику збору, або надсилається листом з повідомленням про вручення.

Другий примірник рішення передається керівнику структурного під­розділу, на який покладено обов'язки з організації контролю за надходженням сум збору та інших платежів до Пенсійного фонду.

Після повного надходження сум штрафних санкцій до Пенсійного фонду рішення долучається до акта документальної перевірки, за наслідками розгляду якого воно було прийнято. Відповідальність за повноту і своєчасність сплати штрафних санкцій несуть керівники підприємств, установ, організацій та громадяни – платники збору.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)