АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрізняють декілька видів проб

Читайте также:
  1. Види трудових договорів. Особливості окремих видів трудових договорів.
  2. Виробництво основних видів хімічної продукції
  3. Вказати правильні відповіді із запропонованих. Якщо правильних відповідей декілька, перелічити їх усі.
  4. Вказати правильні відповіді із запропонованих. Якщо правильних відповідей декілька, перелічити їх усі.
  5. Вказати правильні відповіді із запропонованих. Якщо правильних відповідей декілька, перелічити їх усі.
  6. Завадостійкість різних видів модуляції
  7. Завдання основних видів забезпечення евакуаційних заходів
  8. Існує декілька типів вибірки. Найпростіший з них – за формулою.
  9. Класифікація видів економічного аналізу
  10. Класифікація видів економічної діагностики
  11. Класифікація видів зіткнення
  12. Облік доходів від різних видів діяльності

первинну (або середню) пробу відбирають на першому етапі від великої маси матеріалу;

лабораторну пробу отримують після зменшення середньої проби до маси, необхідної для проведення всього аналізу;

аналітичну пробу відбирають від лабораторної для проведення одиничного визначення.

Відбір середньої проби є однією з найважливіших стадій аналітичного процесу. Результат аналізу може бути правильним тільки в тому випадку, якщо середня проба точно відображає склад матеріалу, з якого вона була відібрана.

Підготовка проби до аналізу

Як правило, головна операція цієї стадії - розчинення. Воно може здійснюватися обробкою твердої речовини відповідним розчинником (вода, кислота, органічні розчинники). Усунення впливу сторонніх речовин, які можуть перебувати в аналізованої пробі поряд з визначальним компонентом, досягається різними прийомами:

Маскуванням, тобто переведенням компонентів, що заважають в таку форму, в якій вони не спотворюють аналітичний сигнал визначуваного компонента і не накладаються на нього;

Відділенням визначуваного компонента або заважаючих речовин різними методами поділу (екстракції, осадження тощо)

Стадія вимірювання

Аналітичні сигнали, отримані в результаті аналізу (зміна забарвлення розчину, поява осаду, поглинання світлового випромінювання тощо) реєструють тим чи іншим способом. При цьому отримують дані у вигляді набору чисел, спектрограм, фотографій, за якими розраховують кількість кожного компонента в зразку.

ВІДБІР ПРОБ ПОВІТРЯ

В залежності від агрегатного стану речовин відбір проб для визначення шкідливих домішок проводять протягуванням певного об’єму дослідного повітря через поглинальне середовище. Речовини в газо- і пароподібному стані влов­люють рідкими поглинальними середовищами(органічні розчинники, кислоти, спирти, вода, змішані розчини), в яких досліджувана речо­вина або розчиняється, або хімічно зв’язується (хемосорбція). При цьому повинна бути забезпечена достатня ефективність поглинання досліджуваної ре­човини. Це досягається сполученням швидкості аспірації досліджувано­го повітря і конструкції приладу.В наш час найбільш часто використовуються так звані рідинні поглинаючі прилади.Найбільше поширення одержали абсорбери зі скляними пористими пластинками, поглинальні посудини Ріхтера, Зайцева. Для фізичної адсорбції важливо, щоб поверхня зіткнення фаз була найбільшою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)