АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основне поняття про гру. Рухлива гра як вид діяльності

Читайте также:
  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  3. Валовий внутрішній продукт: поняття та методи розрахунку
  4. Введення поняття комплексного числа
  5. Види підприємницької діяльності.
  6. Види підприємницької діяльності.
  7. Визначте поняття і структуру особистості в соціології
  8. Визначте поняття «соціалізація особистості – 15 б.
  9. Відношення між поняттями
  10. Встановіть відповідність між поняттями та їх визначеннями
  11. Вступ. Поняття трудового права України як галузі права.
  12. Гарантії законності при здійсненні оперативно-розшукової діяльності.

Лекція № 5 ОРГАНІЗАЦІЯ І ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ РУХЛИВИХ ІГОР

В ПОЗАУРОЧНИХ ФОРМАХ. МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

"ВЕСЕЛІ СТАРТИ"

План

1. Основне поняття про гру. Рухлим гра як вид діяльності.

2. Педагогічне групування рухливих Ігор.

3. Загальні вимоги до організації і проведення рухливих ігор.

4. Методика проведення змагань "Веселі старти".

Вступ.

У нашій країні велика увага приділяється фізичному розвитку підростаючого покоління. Дуже важливо виховати молоде покоління фізично розвиненим, загартованим, готовим до праці та оборони нашої Батьківщини. Серед великої кількості різноманітних засобів фізичного виховання, широко використовуються рухливі ігри. Вони сприяють розв'язанню навчальних та оздоровчих завдань, готують учнів до складання нормативів комплексу президентських тестів.

Ігрова діяльність має особливо важливе значення в період найбільш активного формування характеру — в дитячі та юнацькі роки. Граючись, діти засвоюють життєво необхідні рухові навики і вміння, у них виробляються сміливість, воля, кмітливість. У цей період ігровий метод посідає провідне місце, набуває характеру універсального методу фізичного виховання.

Великого значення грі надавав видатний фахівець у справі фізичного розвитку дітей П. Ф. Лесгафт, вважаючи, що вона є вправою, за допомогою якої дитина готується до життя.

Основне поняття про гру. Рухлива гра як вид діяльності.

Іграм належить виняткова роль у становленні та зміцненні дитячого колективу, адже іграм завжди властиві елементи здорового суперництва, цікавого змагання. Ігрові змагання, як справедливо підкреслював В.О.Сухомлинськи. учать дітей спільних дій, взаємної виручки, підтримки, організованості, дисципліни, винахідництва, додержання інтересів колективу.

Гра є структурною моделлю поведінки дитини, за допомогою якої вона оволодіває навколишньою дійсністю й готується до активного її перетворення, це шлях дітей до пізнання світу, в якому вони живуть і який покликані змінити.

Отже, для дітей ігри — це їхнє безпосереднє життя, а вчитель за допомогою ігор формує в них риси характеру, гідні людини. В грі закладені невичерпні можливості для всебічного вивчення психології учнів.

Ігрова діяльність має особливо важливе значення в період найбільш активного формування характеру — в дитячі та юнацькі роки. Граючись, діти засвоюють життєво необхідні рухові навики і вміння, у них виробляються сміливість, воля, кмітливість. У цей період ігровий метод посідає провідне місці, набуває характеру універсального методу фізичного виховання.

Моторний режим дитини значно знижується від моменту, коли вона приходить в перший клас. І це зрозуміло: у неї з'явився новий обов'язок — навчання. У зв'язку з цим єдиним засобом профілактики гіпокінезії дітей і молодшого шкільного віку може створення оптимального обсягу рухової активності, правильна постановка навчальної та позакласної роботи з фізичної культури в школі. Значне місце тут, звичайно, відводиться рухливим іграм — природному виду живої та безпосередню діяльності.

Ігрова діяльність завжди пов'язана з виникненням і розвитком між: гравцями певних стосунків. Вона сприяє активному спілкуванню дітей, встановленню контактів. Не у всіх дітей, особливо на перших порах, однаковий нахил до зближення. Одні діти товариські, інші замкнені, сором'язливі. Під час гри вдається включити всіх учнів у колективну діяльність, допомогти зайняти належне місце серед своїх ровесників.

Рухливі ігри — різновид ігрової діяльності їх основу становлять творчі, активні рухові дії, мотивовані сюжетом (темою, ідеєю) гри. Частково обмежені правилами, ці дії зумовлені мінливими ігровими обставинами, а також: спрямованістю на подолання поставленої мети.

Рухливими наливають ігри змістом яких є різноманітні види бігу, стрибків, метань та інших рухів. Для рухливих ігор характерні активність і самостійність гравців, колективізм дій і безперервна зміна умов діяльності.

Дії гравців підпорядковані правилам гри, які регламентують їхню поведінку і стосунки, полегшують вибір тактики дії і керівництво грою.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)