АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплектування команд. Підведення підсумків гри

Читайте также:
  1. Комплектування, облік, зберігання музейних фондів
  2. Підведення підсумків педагогічної практики
  3. Этап 2. Создание команд.

Народні та рухливі ігри за змістом і формою прості і доступні дітям різних вікових груп. Вони є універсальним засобом у фізичному вихованні дітей.

Основне правило комплектування команд - команди мають бути рівними за силами.

Основні способи поділу гравців на команди:

- розрахунок на перший, другий;

- поділ гравців керівником;

- за вибором капітанів;

- за домовленістю.

У процесі гри керівним повинен слідкувати, щоб не було зайвого напруження, надмірного збудження. Для регулювання навантаження у грі відомо декілька прийомів:

- зміна розмірів майданчика;

- зміна характеру вправ;


- усунення перешкод або ведення нових;

- збільшення або зменшення часу на гру;

- збільшення або зменшення темну гри;

- паузи, для визначення переможців, або для зауважень;

- зміна ведучого;

- перерозподіл обов'язків між гравцями.

Тривалість гри на уроці може бути різною. Для визначення часу на гру необхідно врахувати:

- контингент учнів;

- завдання уроку;

- характер і темп гри;

- місце гри на уроці;

- місце проведення гри.

Слід оголошувати кінець гри, несподіваний кінець гри розчаровує учнів. Підведення підсумків гри.

Спочатку керівник оцінює поведінку всього класу, оголошує загальний результат гри, вказує на позитивні та негативні емоції, визначає кращих, потрібно розкрити причини недоліків, їх усунення. Інколи можна доручити підведення підсумків самим учням. Систематичне обговорення гри підвищує свідому дисципліну учнів, виховує і зміцнює товариські взаємини між ними і керівником.

12-15 років. На відміну від передування цей період розвитку дітей характеризується деякою функціональною нестійкістю і порівняно легкою ранимою організму. Це пояснюється тим, що діти у віці 12-15 років переживають етап складних внутрішніх перебудов, зв'язаних з переходом від дитинства до юності. Зовні ці перетворення виявляються в різкому прискоренні зростання тіла в довжину, в деякій дискоординації рухів, досить швидкої стомлюваності, неврівноваженості і появі нових рис в характері.

У віці 12-16 років у дітей закінчується функціональне дозрівання м'язів і починається процес бурхливого розвитку м'язової сипи У центральній нервовій системі ослабляються процеси іррадіації і посилюється здібність до диференціювання. Узгодженість рухових і вегетативних функцій у дітей 12-15 років ще не досягає своєї досконалості. Тому вправи на розвиток витривалості і статичні вправи на розвиток сили підлітків протипоказані. Зате їх організм готовий до високих результат у вправах швидкісного характеру.

Поведінка підлітків все більшою мірою визначається діяльністю другої сигнальної системи. Не зміну чисто емоційним стимулам в навчанні приходить свідоме вольове зусилля. З погляду спортивної підготовки, вік 12-15 років є вирішальним. Саме у нім у дітей відбувається найбільший приріст швидкості, сили і спритності. Спеціальний розвиток цих якостей повинний стати основним змістом навчально-тренувальної роботи.

15-18 років. У ці роки завершуються процеси глибоких функціональних перебудов і організм все більш наближається до стану, характерного для дорослої людини. Майже повністю закінчується анатомічний і функціональний розток внутрішніх органів, опорно-рухового апарату і центральної нервової системи. Координація рухів знов поліпшується і незабаром досягає своєї досконалості. Зростає і здатність сердечно судинної і дихальної систем забезпечувати потреби організму при інтенсивних навантаженнях. У психіці наголошується стійкість інтересів, здібність до відвернутого мислення і тривалої концентрації уваги. Все це дозволяє поставити перед хлопцями завдання досягнення високих спортивних результатів з використанням методів, близьких по своєму характеру тим, які застосовуються в роботі з дорослими.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)