АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До звітності

Читайте также:
  1. Склад, призначення і загальна методика складання фінансової звітності.
  2. Характеристика класів рахунків та їх взаємозв’язок з формами фінансової звітності.

 

В останні роки звіт про рух грошових коштів є обов’язковим у складі фінансовоє звітності підприємств розвинутих зарубіжних країн. Його зміст і методика складання регулюються міжнародним стандартом бухгалтерського обліку № 7 «Звіт про рух грошових коштів».

Його головне призначення - надати користувачам інформацію про те, з яких джерел надходили гроші на підприємство, по яких напрямках і на які цілі витрачались гроші, як змінився залишок грошових коштів за звітний період. При цьому рух грошових коштів відображається у звіті по трьох видах діяльності: поточна (основна) діяльність, інвестиційна діяльність, фінансова діяльність. Це дає змогу оцінити раціональність використання коштів, напрямки діяльності підприємства, платоспроможність, скласти прогноз дальшого розвитку.

 

Надходження грошей Діяльність Сплата грошей

               
   
 
     
 


Від продажу товарів і пос- Виплата зарплати

луг. Проценти по виданих Поточна діяльність Оплата постачаль

позичках і придбаних цін- никам. Оплата інших

них паперах витрат. Сплата подат-

ків. Сплата процентів

 

 

Надходження від продажу Придбання майна

майна, цінних паперів і Інвестиційна діяль- Придбання цінних

погашення наданих пози- ність паперів. Надання

зичок позичок

 

           
     


Від випуску акцій та обліга- Погашення облігацій

цій. Отримання позичок Фінансова та інших боргів. Вип-

діяльність лата дивідендів

 

У зарубіжній практиці звіт про рух грошових коштів (щодо основної діяльності) складається шляхом коригування, іншими словами, трансформування звіту про прибутки та збитки. Відповідно до міжнародних стандартів облік доходів і витрат ведеться за методом їх нарахування, що знаходить відображення у звіті про фінансові результати.

Є два методи коригування звіту про прибутки: прямий і непрямий. Прямий метод передбачає кожної статті звіту про прибутки, тобто виключення негрошових длходів і негрошових витрат. Непрямий метод не передбачає трансформування кожної статті звіту про прибутки та збитки. За цим методом коригування зазнає сума чистого прибутку - вона коригується в суму стану грошових коштів від поточної діяльності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)