АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка ефективності заходів з охорони праці

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність за порушення вимог щодо охорони праці
  2. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я.
  3. Аналіз ефективності використання основних фондів
  4. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  5. Аналіз і оцінка зібраних у справі доказів
  6. Аналіз інтенсивності й ефективності використання основних засобів
  7. Аналіз мережі охорони здоров’я: стан та розвиток, економічна (господарська) діяльність, ефективність та якість медичного обслуговування.
  8. Аналіз трудових ресурсів та оплати праці на підприємстві
  9. Атестація робочих місць за умовами праці.
  10. Аудит у сфері оплати праці
  11. Безпека праці при обслуговуванні автоклава
  12. Безпека праці при обслуговуванні брагоректифікаційних установок

 

Для оцінки ефективності заходів з охорони праці визначають значення аналітичних показників (категорія важкості, коефіцієнт умов праці або коефіцієнт безпечності устаткування) до і після проведення заходів. Вибір показника залежить від того, які елементи умов праці змінюються при вживанні заходів щодо охорони праці та які показники ці елементи враховують. Зміна показника характеризує ефективність проведених змін. Методика розрахунків наведено у прикладі 22. Крім того, ефективність можливо оцінити по величині продуктивності праці (приклад 23).

Приклад 22. Здійснення заходів щодо охорони праці дозволило зменшити інтегральну оцінку важкості праці (Иm) з 40 до 30. Визначити ефективність заходів щодо охорони праці.

Рішення. Визначаємо ступінь стомлення в умовних одиницях до і після впровадження заходів щодо охорони праці за формулою (48)

 

 

Визначаємо працездатність персоналу в умовних одиницях до і після впровадження заходів щодо охорони праці за формулою (49)

 

R1 = 100 – 38 =62; R2 = 100 – 22,5 = 77,5.

 

Для оцінки ефективності заходів щодо охорони праці визначаємо зменшення важкості праці та ступеня стомлення

 

 

Розрахунки показали ефективність заходів щодо охорони праці: інтегральну оцінку важкості праці зменшилася на 25 %, ступеня стомлення – на 40,8 %.

 

Приклад 23. Оцінити вплив працездатності людини на продуктивність його праці. Здійснення заходів щодо охорони праці дозволило зменшити інтегральну оцінку важкості праці (Иm) з 40 до 30 (приклад 22).

Рішення. Зміна важкості праці впливає на працездатність людини та його продуктивність [24]. Збільшення продуктивності праці визначають за формулою:

, (53)

 

де –- зростання продуктивності праці, %;

R1 и R2 – працездатність в умовних одиницях до і після впровадження заходів щодо охорони праці, які знизили важкість праці;

0,2 – емпіричний коефіцієнт, який показує вплив зростання рівня працездатності на продуктивність праці.

Розрахунки показали, що працездатність людини збільшилася з 62 до 77,5 умовних одиниць (приклад 22).

Визначаємо зростання продуктивності праці за формулою (53)

 

.

 

Ефективність заходів з охорони праці виражається у зростанні продуктивності праці на 5%.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)