АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Марксизм як головна альтернатива лібералізму

Читайте также:
  1. Административная и уголовная ответственность за налоговые правонарушения и преступления
  2. АЛЬТЕРНАТИВА ЗАПАДНИЗМУ
  3. Альтернатива наказанию
  4. Альтернатива неолиберальному капитализму и империализму
  5. Більшовизм та марксизм: порівняльний аналіз
  6. В марксизме главным фактором в развитии общества считаетсяСпособ производства материальных благ
  7. Відмінності між позитивізмом і соціологічною концепцією марксизму
  8. Вопрос 23. Методологическое значение концепций классического марксизма для современной ФП (учение об общественной экономической формации).
  9. Вопрос 24. Методологическое значение концепций классического марксизма для современной ФП (классовая структура общества и свобода человека).
  10. Вопрос 42. Философия марксизма
  11. Вызов марксизма
  12. Глава 20. УГОЛОВНАЯ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ

Вступ

 

 

Комуністичний світогляд старий як світ. Своїми коріннями вони торкаються ще добіблійських часів. І доки у світі існує соціальна несправедливість, віра у світле комуністичне майбутнє не зникне ніколи. Лише в середині XIX ст. німецький мислитель Карл Маркс надав сліпій вірі наукове пояснення і сказал, що світле майбутнє не просто можливе, а навіть неминуче.

Комуністичне майбутнє Росії початку ХХ ст. виявилось не таким вже і світлим. Суспільство, обіцяне Леніном і Марксом російському мешканцю, на ділі виявилось скованим жорстоким терором та підвергалось безпощадному маніпулюванню. Благими намірами витоптана дорога в пекло. Такою була доля Росії,зокрема і України, країни, які у народі називали святою Русю. Ненайкраща участь настигла і її послідовника – СРСР. Радянський Союз рухнув, точніше сказано развалився, прогнив з середини, як система, яка нездатна регулювати життя суспільства. Марксизм, як головну ідеологію радянської держави, також настиг важкий порок. Концепція Маркса стала утопією, а самого великого революціонера безжалісно зрівняли з біблійським Моісеєм, який майже 150 років вів по пустелі мільйони людей, манячи їх небесною манной ХХ ст. – лозунгами, транспарантами, маніфестами, обіцянками….

Сучасні марксисти, які ще вчора говорили про те, що вони «вірні учні» Маркса, засновники та послідовники ленінізму в СРСР, як російського варіанту марксизму, ведуть російське суспільство в землю обітованну, сьогодні намагаються відділити одне від одного. Ленін в своїх ідеях надто далеко відійшов від Маркса, щоб побудувати справжнє соціалістичне суспільство. Так вважають нинішні захисники Маркса. Його затяті противники – напроти, ще вчора категорично роз’єднуючи марксизм з його практичними формами, сьогодні говорять про послідовне наслідування ідей Маркса в СРСР, що і призвело до неминучого краху імперії.

В таких умовах говорити про яку-небудь об’єктивність дуже важко. Тому я обрав саме цю тему для написання курсової з ціллю розібратися в тому, наскільки є різницею політична практика марксизму в Росії початку ХХ ст. з тем, про що Маркс писав у своїх працях. Ідея комунізму неймовірна у своїй основі. Наскільки реальне все те, про що писав Маркс, судити дуже важко. Тим більше сьогодні, коли дух недавно лопнувшого комунізму ще літає в повітрі сучасного суспільства. Однак, аналізуючи цей політичний досвід комуністів в Росії, можна зрозуміти – чи могло зійти на Росію це світле комуністичне майбутнє? І на основі нище поданих матер’ялів ще раз наблизитись до істини, адже вона безсумніву десь поряд.


Марксизм як головна альтернатива лібералізму

 

Ідея лібералізму з ідеєю особистості та загальною рівністю, сформувалася в Європі у кінці XV!! Ст., на революційному просторі XIXст. не мала собі рівних. Це не важко зрозуміти – старі застої суспільства вже нікуди не годились, а в якості нових либеральні ідеї Локка, Сміта та Монтеск’є вигляаели найбільш заманливо. Однак невідбувшийся юрист і великий революціонер із невеликого німецького містечка Тріра Карл Генріх Маркс вважав інакше. Він створив ідею чудового комуністичного суспільства, побудував стійку теорію, придав надавши солодким мріям Сен-Сімона, Фур’є, Оуена та інших соціалістів-утопістів XVIII - XIX століть наукове пояснення. Марксизм на довгі роки потужним противником капіталізму, імперіалізму, лібералізму та демократії, протипоставивши в своїй основі суспільне особистому.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)