АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що варто розуміти під поняттям «алгоритм управління»?

Читайте также:
  1. Аккорды с квартовой структурой.
  2. Вибір оптимального варіанта СМ методом мікровартостей
  3. Відношення між поняттями
  4. Відповідно до цього під змістом Світового Розуму стали розуміти Христа, Світової
  5. Встановіть відповідність між поняттями та їх визначеннями
  6. Выполнение швартовых операций.
  7. Економічна суть кошторисної вартості будівництва
  8. Загальні положення формування собівартості ремонтно-будівельних робіт
  9. Категорія вартості (цінності) в економічній науці; альтернативні підходи
  10. Класифікація собівартості
  11. Логічні операції над поняттями
  12. Методи визначення вартості будівництва

Сукупність правил, за якими інформація перетворюється в сигнали управління, називається алгоритмом управління.

Управління на підприємствах здійснюється у двох сферах: виробничо-технічній, коли виконуються роботи з організації, координації та регулювання виробничого процесу, та соціальній, коли регулюються взаємовідносини між учасниками виробничого процесу в умовах поділу і кооперації праці, формування відносин між управлінцями та виконавцями.

Управління як процес, або функція, може відбуватися лише за допомогою спеціального апарату, який відповідає за збереження, цільове використання ресурсів, здійснює контроль за роботою виконавців.

Виробничий процес є об’єктом, а апарат управління – суб’єктом управління.Управління підприємством здійснюється відповідно до статуту на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і принципів самоврядування трудового колективу. Підприємство самостійно визначає структуру управління, встановлює штати. Статут затверджується власником (власниками) майна, а на державних підприємствах – власником майна за участю трудового колективу.

У статуті підприємства визначаються органи управління підприємством, порядок їх формування, компетенція та повноваження трудового колективу і його виборних органів. В статуті підприємства визначається орган, який має право представляти інтереси трудового колективу (рада трудового колективу, рада підприємства, профспілковий комітет та інше).Управління підприємством здійснюється відповідно до статуту на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і принципів самоврядування трудового колективу.Підприємство самостійно визначає структуру управління, встанов­лює штати.Власник здійснює свої права по управлінню підприємством безпо­середньо або через уповноважені ним органи. Власник або уповнова­жені ним органи можуть делегувати ці права раді підприємства (правлінню) чи іншому органові, який передбачений статутом підпри­ємства і представляє інтереси власника та трудового колективу.

Найняття (призначення, обрання) керівника підприємства є пра­вом власника (власників) майна підприємства і реалізується безпосе­редньо або через уповноважені ним органи.

Рішення з соціально-економічних питань, що стосуються діяль­ності підприємства, виробляються і приймаються його органами упра­вління з участю трудового колективу та уповноважених ним органів.

Вищим керівним органом колективного підприємства є загальні збори (конференція) власників майна. Виконавчі функції по управлін­ню колективним підприємством здійснює правління.

Правління підприємства, якщо інше не передбачено статутом, оби­рається власниками майна на загальних зборах таємним голосуванням на альтернативній основі. Повноваження правління визначаються статутом. Правління обирає із свого складу голову і його заступників або їх роль виконують почергово всі члени правління. Керівник підприємства наймається (призначається) власником або обирається власниками майна. При найнятті (призначенні, обранні) власником або уповноваже­ним ним органом керівника підприємства на посаду з ним укладається

 

 

 

Рис. 5.1. схема аглоритму управління суб’єктом господарювання

 

Закон України про підприємства України

 

 

6 (107) Які загальні питання охорони праці вирішуються в технологічних картах та схемах виконання робіт?

Будь-яке будівництво здійснюється на основі проекту організації будівництва (ПОБ) та проекту виконання робіт (ППР), в яких згідно з СНиП ІІІ-4-80 *містяться положення з безпеки праці.

При проектуванні безпечних методів особливо велике значення мають перевірочні розрахунки, що забезпечують міцність і стійкість конструкцій будівельних машин і механізмів для їх монтажу, в тому числі і тимчасових.

ПОС розробляється проектною організацією на підставі вимог замовника і технології виробництва. ПОС включає: генеральний план на будівництво об'єкта, ситуаційний план (план підземних комунікацій), загальний кошторис витрат, пояснювальну записку.

На підставі ПОС генпідрядник з субпідрядником організації розробляють: будгенплан підземної і надземної частини, мережеві графіки або календарні плани на ведення будівництва, графіки пересування машин, механізмів, людських ресурсів, графік поставки матеріалів, графік монтажу з коліс (якщо будівництво ведеться з обмеженими майданчиками будівництва та в стислі терміни), технологічні карти на окремі види робіт, пояснювальну записку.

І в ПОС і в ППР питання охорони праці розробляються в усіх розділах документації і за їх розробку несуть відповідальність розробники. -4-80 * запрещено ведение любых строительных работ на строительной площадке без ППР. Згідно СНіП ІІІ -4-80 * заборонено ведення будь-яких будівельних робіт на будівельному майданчику без ППР.

Особливо детально питання охорони праці розробляються в основних розділах проекту: календарних планах, будгенпланом, технологічних картах, пояснювальних записках та ін

Основні заходи, які знаходять відображення в проектній документації, поділяються на три групи: загальномайданчикові, технологічні та спеціальні.

До першої групи належать: позначення і огородження небезпечних зон; вибір системи освітлення будівельного майданчика, проходів і робочих місць;організація санітарно-гігієнічного обслуговування робітників.

До другої групи належать: розробка інженерних рішень з безпечного виконання основних будівельних робіт та операцій; вибір пристосувань і пристроїв при роботі вантажопідіймальних машин та інших механізмів; розробка заходів профілактики електротравматизму; забезпечення пожежо та вибухобезпечного виконання робіт.

До третьої групи відносяться: розробка спеціальних заходів із забезпечення безпеки ведення робіт, пов'язаних з особливостями і небезпеками час їх ведення, особливостями географічних і метеорологічних умов праці і т.д. Склад і зміст основних положень з охорони праці в ППР наведені в додатку 8 СНіП ІІІ -4-80 *. Так, календарний план повинен враховувати обсяги і час виконання додаткових робіт, зумовлених вимогами охорони праці. До таких робіт можна віднести тимчасове кріплення конструкцій при монтажі, улаштування захисних козирків, настилів, огороджень і т.д. Одним з найважливіших питань охорони праці, вирішуються в календарному плані, вважається правильна організація та облік одночасно виконуваних робіт на різних рівнях по-вертикалі або в одному приміщенні.

При розробці будгенплану значення має правильне визначення розмірів небезпечних зон (дії підйомних кранів, ліній електропередачі, зберігання горючих, вибухових, шкідливих матеріалів), зон інтенсивного руху та безпечного, раціонального розташування різних об'єктів і ділянок робіт.

У технологічних картах необхідно не лише передбачити заходи безпеки при виконанні будівельно-монтажних робіт, але й заходи щодо попередження впливу на робочих небезпечних і шкідливих факторів, які можуть виникнути при виконанні робіт.

 

 

Закон України «Про охорону праці»

ДБН А.3.1-5-96

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)