АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Чернігів – 2014

Читайте также:
  1. Чернігів ЧДТУ 2010
  2. Чернігів – 2013
  3. Чернігів – 2014

Міністерство освіти і науки України

Чернігівський національний технологічний університет

 

До друку дозволяю на підставі

Єдиних правил друкованих видань

Проректор з науково-педагогічної

Роботи

В.В. Кальченко

Українська мова

(за професійним спрямуванням)

Методичні вказівки та завдання

до практичних занять та самостійної роботи студентів

Технічних спеціальностей

 

 

Усі цитати,цифровий та фактичний матеріал, бібліографічні відомості перевірені, представлення одиниць відповідає стандартам   ЗАТВЕРДЖЕНО на засіданні кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін протокол № 5 від 19 грудня 2013 р.

 

Чернігів ЧНТУ 2014

Міністерство освіти і науки України

Чернігівський НАЦІОНАЛЬНИЙ технологічний університет

 

Українська мова

(за професійним спрямуванням)

Методичні вказівки та завдання

до практичних занять та самостійної роботи студентів

Технічних спеціальностей

 

 

Чернігів – 2014

Міністерство освіти і науки України

Чернігівський НАЦІОНАЛЬНИЙ технологічний університет

 

Українська мова

(за професійним спрямуванням)

Методичні вказівки та завдання

до практичних занять та самостійної роботи студентів

Технічних спеціальностей

 

Затверджено

на засіданні кафедри

філософії та соціально-

гуманітарних дисциплін

протокол № 5

від 19 грудня 2013 р.

 

Чернігів – 2014

Українська мова (за професійним спрямуванням). Методичні вказівки та завдання до практичних занять та самостійної роботи студентів технічних спеціальностей / Укладач Гаценко І.О. – Чернігів: ЧНТУ. – 2014. – 72 с.

 

 

Укладач: Гаценко І.О., к.філ.н., доцент

 

 

Відповідальний за випуск: Крук О.І., завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Чернігівського національного технологічного університету, кандидат історичних наук, доцент

 

Рецензент: Васильєва О.Г., завідувач кафедри германської філології Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, кандидат філологічних наук, доцент

 

Коли зникає народна мова – народу нема більше!

Відберіть у народу все – і він усе може повернути,

але відберіть мову, і він більше ніколи не створить її;

нову батьківщину навіть може створити народ,

але мови ніколи: умерла мова в устах народу –

умер і народ.

К. Ушинський

 

Вихід України на світову арену як незалежної самостійної держави загострив багато проблем – економічних, політичних, соціальних. Невідворотно постало питання про стан української мови, яка століттями перебувала на периферії наукового та офіційно-ділового життя. З наданням українській мові статусу державної реально виникла потреба державних службовців, фахівців різних галузей господарства досконало володіти державною мовою для ефективного виконання посадових обов'язків. З метою забезпечити належний рівень володіння навичками ділового мовлення Міністерство освіти і науки України впровадило для студентів вищих навчальних закладів різного рівня акредитації курс української мови за професійним спрямуванням.

Пропонований посібник зорієнтований на формування знань про специфіку усної та писемної форм реалізації української мови за професійним спрямуванням (наукового та офіційно-ділового стилів) з урахуванням фахової спрямованості навчання майбутніх фахівців.

Характеристика вимог щодо усного професійного мовлення передбачає виділення основних орфоепічних та акцентуаційних правил, форм і жанрів усного ділового мовлення (публічний виступ, ділова бесіда). Аналіз особливостей писемного ділового мовлення пов'язаний з визначенням змісту, структури, порядку складання та оформлення різних видів документів, використання яких зумовлено навчальною та науковою роботою студентів і майбутньою професійною діяльністю.

Посібник сприятиме активізації та поглибленню знань граматики, лексики, фразеології та синтаксису сучасної ділової мови, а також розвиткові та удосконаленню вмінь і навичок роботи з текстами наукового та офіційно-ділового стилю в межах сфери професійного спрямування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)