АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна характеристика господарської діяльності ПП «АБАК»

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Оцінка викладацької діяльності вчителя щодо стимулювання пізнавальної самостійності учнів
  3. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  4. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  5. III. Социолингвистическая характеристика
  6. S.I.2. Види діяльності, які може здійснювати юридична особа після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії)
  7. А30. Эллинистический Египет (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  8. А31. Держава Селевкидов (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  9. Абсолютизм. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания. Ключевые архитекторы.
  10. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  11. Амплитудно-частотная характеристика и способы ее измерения
  12. Анализ издержек начинается с построения их классификаций, которые помогут получить комплексное представление о свойствах и основных характеристиках.

 

Підприємство «АБАК» створено 13 сервня 2005р власником у відповідності з положеннями Цивільного кодексу України,Господарського кодексу України,та іншим чинним законодавством України.

Власником підприємства є Борак Ярослав Стефанович. Місцезнаходження підприємства: Україна, м. Львів, проспект В. Чорновола буд 45/45.

Підприємство є юридичною особою згідно із чинним законодавством України, має самостійний баланс, круглу печатку та кутовий штамп зі своїм найменуванням, товарний знак, має поточні банківські рахунки в банківських установах(дод. А).

Метою діяльності Товариства є отримання прибутку та задоволення суспільних потреб в різних видах продукції, товарів, послуг.

Предметом діяльності товариства є:

ü виробництво та торгівельна діяльність у сфері роздрібної, комісійної та оптової торгівлі товарами народного споживання всіх найменувань, включаючи харчові продукти, спиртні напої та тютюнові вироби, продукцією виробничо – технічного призначення, відкриття та утримання з цією метою фірмових магазинів;

ü гуртові та роздрібні закупи від підприємств, організацій, продаж промислових товарів, устаткування, будівельних матеріалів, товарів народного споживання.

ü інші види діяльності, які не заборонені чинним законодавством.

На даному етапі підприємство займається реалізацією продовольчих товарів.

Управління та контроль за діяльністю підприємства здійснюють: власник та керівник магазину.

На ПП «АБАК» створена лінійно – функціональна структура управління, яка базується на розподілі повноважень і відповідальності по функціях та прийнятті рішень. Така структура дозволяє організувати управління за лінійною схемою (власник – керівник магазину – працівник (виконавець)).

Функціональні відділи апарату управління підприємства допомагають лінійним керівникам вирішувати управлінські завдання. Така структура управління забезпечує швидку реалізацію управлінських рішень, сприяє спеціалізації і підвищенню ефективності роботи функціональних підрозділів, уможливлює швидкий маневр ресурсами.

Керівник магазину несе повну відповідальність за стан фінансово-господарської та виробничої діяльності підприємства, збереження майна, дотримання чинного законодавства.

Контроль за діяльністю підприємства здійснюється бухгалтерією.

Організаційна схема апарату управління ПП «АБАК» наведена на рис.1.

 
 

 


Рис.3.1. Організаційна схема апарату управління ПП «АБАК»

Ефективність закупівельної роботи магазину прямо залежить від вибору джерел закупівлі і конкретних постачальників товарів. Вибір постачальників є дуже важливим елементом закупівельної роботи магазину. З цією метою на підприємстві складається список можливих постачальників кожного виду товарів. Кількість постачальників, які беруть участь у поставках товару, залежить від необхідної кількості товарів та кон’юнктури ринку. Ці питання вирішуються адміністрацією магазину. Джерелами інформації для складання списку постачальників є вивчення ринку товарів. З цією метою на ПП «АБАК» працівники займаються постійним аналізом комерційних партнерів підприємства та пошуком нових.

Основними постачальниками продукції у торгове підприємство є виробничі підприємства, де ціни значно нижчі і доставка товару йде за рахунок товаровиробника. Ними являються: ПАТ «Концерн Хлібпром», ПрАТ «Галичина», ТзОВ «Львівський молочний комбінат», ТзОВ «Агропобутсервіс», ПП КФ «Прометей», ТзОВ «Молокозавод Самбірський», СП «Галка», Хлібозаводи №1,3,5; ЗАТ Фірма «Світоч», ЗАТ «Львівський лікеро – горілчаний завод», АТ ЗАТ “Львівський жиркомбінат”, ТОВ “Львівморепродукти” та інші.

Оптові бази - ТОВ «САВСЕРВІС», ТзОВ ТВК «Львівхолод», ТОВ «Конкурент», ТОВ «Гологори», ТзОВ «Тандем ЛТД», ТзОВ «Оверко», ТзОВ «Зевс», ТзОВ «Олмар», ТзОВ «Ріо – Плюс», ТОВ «Концерн - Електрон» та ін.

Отже, ПП «АБАК» співпрацює в основному із місцевими постачальниками, частка яких становить близько 93%

Міжрегіональні постачальники у постачанні продукції займають частку – біля 5-7%, (це «Тернопільські ковбаси», Київський м’ясокомбінат, ТОВ «Хмельницький комбінат хлібопродуктів», ТзОВ «Альянс Маркет» (м. Київ) та інші), а з зовнішньоекономічними постачальниками підприємство не співпрацює.

Поряд із багатьма продуктами харчування, ПП «АБАК» реалізовує населенню борошно, яке підприємству постачає ряд виробничих та гуртових посередників:, зокрема: це продукція ПАТ «Луганськмлин», ТОВ «Подільський край», ТОВ «Рідний продукт» (ТМ Хуторок») м. Дніпропетровськ, ТОВ «Хмельницький комбінат хлібопродуктів».

На ПП «АБАК» заключаються в основному угоди про купівлю-продаж продукції. Угода складається між продавцем та покупцем на умовах, які влаштовують обидві сторони. В обов’язковому порядку угода передається на розгляд до юридичного відділу фабрики і візується його начальником.

Аналіз господарської діяльності підприємства в динаміці проводиться для забезпечення системного аналізу фінансово-економічної діяльності досліджуваного підприємства-бази практики. Інформаційною основою аналізу фінансового стану ПП «АБАК» є бухгалтерська фінансова звітність.

До основної фінансової звітності підприємств (фірм, організацій) належать такі форми: Форма №1 «Баланс підприємства» та Форма №2 «Звіт про фінансові результати»(дод.Б,В).

На підставі облікових даних та фінансових звітів проведемо аналіз фінансового стану ПП «АБАК» (табл..3.1.).

Таблиця 3.1

Основні економічні показники фінансово-господарської діяльності

ПП «АБАК» за 2010-2012 роки

 

Показники рік рік рік Абсолютне відхилення, 2012 р. від Темп зміни %, 2012 р. до
       
Обсяг реалізованих товарів (послуг), тис. грн.       -2458 -47,53 -180 -5,82
Чистий прибуток (збиток), тис. грн.         36,05 -75 -39,06
Середньорічна вартість основних засобів, тис. грн 7459,5     0,5 0,007   0,34
Середньооблікова чисель- ність працівників, осіб       -2   -20  
Фонд оплати праці, тис. грн.       -33   -21,85 15,69
Фондовіддача, грн. 0,74 0,41 0,40 -3,4 -45,95 -0,01 -2,44
Фондомісткість, грн. 1,34 2,41 2,57 1,23 91,79 0,16 6,64
Фондоозброєність, тис. грн./особу 745,95 932,5 935,63 189,68 25,43 3,13 0,34
Продуктивність праці, тис. грн.   386,5   -191 -22,5 -34,41 -5,82
Рентабельність.% 1,55 6,21 4,02 4,66 - -2,19 -

 

Як свідчать дані табл.3.1. порівняно з 2011 роком у 2012 році зменшилась виручка від реалізації на 180 тис. грн. і склала 2912 тис. грн., що має негативний вплив оскільки зменшилась кількість продажу товарів. Відповідно зменшився і чистий прибуток – він становив 117 тис. грн. (на 75 тис. грн., тобто на 39,06%). Середньорічна вартість основних засобів у 2012 році порівняно з 2010 р. зменшилась на 835 тис. грн., тобто на 12,30 %, а в порівнянні з 2011 р. зменшилась на 300,5 тис. грн., тобто на 4,81 %. Фонд оплати праці у 2012 році збільшився порівняно з минулим 2011 роком на 16 тис. грн. відповідно відносне відхилення зросло на 15,69 %, що є позитивним у діяльності підприємства.

Продуктивність праці - це показник який характеризує ефективність праці робітників. У 2012 році в порівнянні з 2010 роком він знизився на 34,41%, а в порівнянні з 2011 - на 5,82 %. Нажаль показники продуктивності праці на ПП «АБАК » мають негативну тенденцію, це пов'язано з зниженням виручки від реалізації і зменшенням кількості працівників.

Аналізуючи діяльність ПП «АБАК»за три періоди можна зробити висновок про погіршення фінансового стану підприємства.

Тому, щодо покращення роботи ПП «АБАК» можна запропонувати наступні пропозиції:

- здійснити пошук і переговори з новими партнерами;

- розробити ефективну асортиментну політику;

- організувати стимулювання працівників;

- проаналізувати діяльність конкурентів;

- розробити заходи систем формування попиту;

- покращення рівня обслуговування покупців;

- вибрати найоптимальнішу цінову політику;

- проводити ефективну рекламну роботу;

- налагодити інші види діяльності для формування додаткового джерела доходу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)