АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПП «АБАК»

Читайте также:
  1. Загальна характеристика господарської діяльності ПП «АБАК»

 

Високі показники господарсько-фінансової діяльності та культури торгівельного обслуговування населення на підприємствах роздрібної торгівлі залежить від постійної наявності в продажі широкого та стійкого асортименту товарів.

У сучасних умовах конкуренції ринок визначає необхідний йому асортимент, тому завданням підприємства є задоволення попиту краще і ефективніше, ніж конкуренти. При неоптимальній структурі асортименту відбувається зниження як потенційного, так і реального рівня прибутку, втрата конкурентних позицій на перспективних споживчих і товарних ринках і, як наслідок цього, спостерігається зниження економічної стійкості підприємства. Тому формування оптимального асортименту, сприяючого оптимізації прибутку, збереженню бажаного прибутку на тривалий період часу, дуже актуально для підприємств, які прагнуть бути конкурентоздатними.

До чинників, що впливають на формування асортименту товарів в магазині, відносяться: попит, виробництво, асортиментний профіль магазина; зона діяльності магазина, стан матеріальний технічної бази.

Головним завданням товаровиробника в реалізації товарної політики підприємства є своєчасна пропозиція ринку визначеної сукупності товарів, які, відповідаючи в цілому профілю виробничої діяльності підприємства, найповніше задовольняли б вимоги цільової групи покупців.

Необхідна умова безперебійного постачання роздрібної торгівельної мережі товарами в установленому асортименті – це створення оптимального асортименту товарів в магазині. Тому правильне наукове обґрунтування асортименту являє собою важливу функцію комерційної служби магазину.

З цією метою проводиться вивчення купівельного попиту, виявляються ті затребувані товари, які не представлені в асортименті.

Поряд із багатьма продуктами харчування, ПП «АБАК» реалізовує населенню борошно, яке підприємству постачає ряд виробничих та гуртових посередників:, зокрема: це продукція ПАТ «Луганськмлин», ТОВ «Подільський край», ТОВ «Рідний продукт» (ТМ Хуторок») м. Дніпропетровськ, ТОВ «Хмельницький комбінат хлібопродуктів».

Борошно поступає у реалізацію у паперових пакетах по 1, 2, 5 кг, та у поліпропіленових мішках по 10, 25, 50 кг. Краще реалізується фасована продукції – це майже 65% від загального продажу борошна, оскільки борошно є в наявності і споживачі завжди можуть придбати його в потрібний час.

Борошно у підприємстві краще продається протягом осені – зими, а влітку значно менший попит на дану продукцію.

Високі показники господарсько-фінансової діяльності та культури торгівельного обслуговування населення на підприємствах роздрібної торгівлі залежить від постійної наявності в продажі широкого та стійкого асортименту товарів.

До чинників, що впливають на формування асортименту товарів в магазині, відносяться: попит, виробництво, асортиментний профіль магазина; зона діяльності магазина, стан матеріальний технічної бази.

Наведемо асортимент борошна, наявного в ПП «АБАК» станом на березень 2013 р. Товаровиробники:

- ТМ «Добродія»: ПАТ «Луганськмлин»

Борошно пшеничне в/г 2 кг, 5 кг, вівсяне 1 кг, кукурудзяне 1 кг, житнє 1 кг

- ТМ «Хуторок»: ТОВ «Рідний продукт» м. Дніпропетровськ

Борошно пшеничне в/г,1 кг, 2 кг, 5 кг, 10 кг

- ТМ «Богумила»: ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» (м. Одеса).

Борошно пшеничне в/г, 2 кг

Борошно пшеничне 1/г, 2 кг

- ТОВ «Зерносвіт» (Вінницький комбікормовий завод).

Борошно пшеничне в/г, 2 кг, 5 кг

- ТОВ «Хмельницький комбінат хлібопродуктів» представлений у продажу Борошно пшеничне в/г у поліпропіленових мішках вагою 10, 50 кг.

Державною інспекцією України з контролю за цінами кожного кварталу проводиться оперативний моніторинг роздрібних цін на споживчі товари по 27 регіонах України. Наведемо дані моніторингу, який був проведений 09.04.2013р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2002 № 803 “Про заходи щодо проведення моніторингу цін і тарифів на споживчому ринку”, якою визначено Перелік соціально значущих товарів і послуг, за яким проводиться постійний моніторинг цін і тарифів на споживчому ринку регіонів. Зокрема, моніторинг роздрібних цін на підприємствах торгівлі було проведено по борошну пшеничному вищого сорту, хлібу з борошна пшеничного вищого сорту, хлібу з борошна пшеничного I сорту, хлібу житньо-пшеничному, макаронним виробам, крупам гречаним, рису, яловичині I категорії, м’ясу птиці (кури), ковбасі вареній I сорту, молоку (жирністю 2,5%), сметані (жирністю 20%), сиру м’якому, маслу, яйцях курячих, цукру, олії соняшниковій, солі, а на продовольчих ринках – по свинині, салу, картоплі.

В умовах продовження зростання цін на пшеницю на внутрішньому ринку, на підприємствах торгівлі роздрібні ціни на борошно пшеничне вищого сорту продовжували зростати у значній частині регіонів (у одинадцяти), зокрема, найбільше у Тернопільській (на 3,3% або 0,15 грн./кг у порівнянні з цінами станом на 29.03.2013 до 4,73 грн./кг), Донецькій (на 2,9% або 0,14 грн./кг до 4,89 грн./кг) та Сумській (на 2,9% або 0,11 грн./кг до 3,96 грн./кг) областях, тоді як у Київській, Львівській та Хмельницькій областях спостерігалось зниження рівня середніх роздрібних цін. Відтак, у середньому по Україні роздрібна ціна продовжує підвищуватись (на 0,4% або 0,02 грн./кг у порівнянні з цінами станом на 29.03.2013 до 4,56 грн./кг).

До кінця маркетингового року (1 липня 2013 року) ціни на борошно із зерна інтервенційного фонду залишатимуться стабільними. Це дозволить частково компенсувати зростання інших складових собівартості хліба та забезпечити стабільну цінову ситуацію на внутрішньому ринку.

Окрім цього, завдяки заходам, вжитим Урядом у 2012 та 2013 роках, на відміну від попередніх років, помольні партії зерна інтервенційного фонду формуються з урахуванням розміщення хлібопекарських підприємств, що дозволяє значно зменшити витрати на транспортування борошна.

Мною, було здійснено аналіз борошна, наявного в ПП «АБАК» по виробниках та цінах. Cередня ціна борошна за тиждень, з 19 по 26 березня 2013 р., не змінилася і становить на борошно вищого гатунку - від 4,80 грн / кг до 5,97 грн/кг. Дані наведено у табл.3.2.

 

Таблиця 3.2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)