АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зразок оформлення інформаційного листка

Читайте также:
  1. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  2. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  3. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  4. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  5. В якому році відбулося юридичне оформлення документознавства як наукової спеціальності?
  6. Вимоги до оформлення авторського оригіналу
  7. Вимоги до оформлення дипломної роботи
  8. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ
  9. Вимоги до оформлення електронного варіанту
  10. Вимоги до оформлення звітів з практичних робіт з предмету «Практична робота на ПК»
  11. Вимоги до оформлення звіту
  12. Вимоги до оформлення звіту про практику

УДК 621.3 (075.8)

 

ПРИСТРІЙ ПІДКОПУЮЧО-СЕПАРУЮЧИЙ

 

Збирання картоплі найбільш трудоенергоємка операція. На неї припадає до 60% від усіх трудових затрат вирощування картоплі. При збирані картоплі на важких ґрунтах затрати праці значно зростають. Знижується якість збирання врожаю. Тому на таких ґрунтах збирання здебільшого проводять картоплекопачами. Відомі комбіновані підкопуючі робочі органи картоплезбиральних машин, які включають в себе елементи для підкопування і одночасного відділення ґрунту.

З метою підвищення ефективності роботи картоплезбиральних машин пропонується схема підкопуючи - сепаруючого робочого органу для збирання картоплі, який спрощує роботу комбайну ККУ-2А на важких суглинистих і чорноземних ґрунтах. Також покращуються умови копання бульби при надлишковому зволоженні ґрунтів. Це сприяє скороченню простоїв комбайнів у випадку надмірно вологої осені.

Підкопуючо-сепаруючий пристрій складається з трьох пасивних лемешів 1 (рисі). Задня кромка двох крайніх лемешів обрізана по радіусу барабанів. За лемешами перпендикулярно до їх площини встановлені активні пальцеві барабани 16, які оснащенні механізмом приводу в обертальний рух і мають форму циліндра, верхня частина якого має суцільну поверхню, а нижня закінчується пальцями. Барабани виконані без нижньої основи для того щоб ґрунт, який попадає у внутрішню їх частину, висипався на поверхню поля. За лемешами встановлений сепаруючий транспортер 15. За грудкоподрібнювачем розташовано другий се парувальний елеватор, який просіює рештки роздавлених грудок і остаточно очищає пульпу від залишків ґрунту.

 

Рисунок 1 - Технологічна схема роботи комбайна ККУ-2А:

1 - активний леміш; 2 - гірка; З - екран; 4 - бункер; 5 - транспортер домішок; 6 - транспортер завантаження бункера; 7 - розподільник; 8 - перебиральний стіл; 9,10 - барабанний та притискний транспортери; 11 - відбійні прутки; 12 - рідкопрутковии транспортер; 13,15 - другий та основний сепарувальні елеватори; 14 - грудкоподрібнювач; 16 - активний пальчастий барабан.

Працює пристрій так: при русі машини крайні лемеші підкопують два рядки. Пальчасті барабани обертаючись на зустріч один одному захоплюють пальцями підкопаний шар, подрібнюють його не перемішуючи ґрунт рівномірно, переміщують в бік середнього лемеша, пропускають через простір між барабанами і розподіляють уже розпушену купу на транспортері по всій ширині. При цьому частина ґрунту просіюється в середину барабанів і потрапляє на дно борозни.

Вся необхідна науково-технічна документація знаходиться в архіві інституту механізації і електрифікації сільського господарства ПДАТУ. Адреса для довідок: 32316, Хмельницька обл. м. Кам'янець -Подільський вул. Шевченка, 13 Автор: Українець В.Р.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)