АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реалізація RS-тригера на елементах І-НІ

Читайте также:
  1. Прийняття та реалізація нормативних актів
  2. Р о з д і л II. ТРУДОВИЙ ДОГОВІР ТА ЙОГО РЕАЛІЗАЦІЯ
  3. Реалізація RS-тригера на елементах АБО-НІ
  4. Реалізація сукупного суспільного продукту і пропорції суспільного виробництва при розширеному відтворенні
  5. Реалізація сукупного суспільного продукту при простому відтворенні
  6. Страхові послуги та страхові продукти, їх реалізація.

R S Q(t) Q(t+1)
*      
       
       
  *    

Таблиця істинності для RS-тригера


D-триггер (D від англ. delay — затримка) — запам'ятовує стан входу і видає його на вихід. D-триггеры мають, як мінімум, два входи: інформаційний D і синхронізації С. Збереження інформації в D-тригерах відбувається у момент приходу активного фронту на вхід С. Так як інформація на виході залишається незмінною до приходу чергового імпульсу синхронізації, D-триггер називають також тригером із запам'ятовуванням інформації.

 


Реалізація синхронного D-тригера на елементах АБО-НІ

Таблиця істинності для D-тригера

D Q(t) Q(t+1)
     
     
     
     

Генерування двох послідовностей імпульсів з зсувом на 0,25T. Для цього використовують два D-тригери тактові входи яких сполучені між собою як С1 = С2 = В. Зсув імпульсів на 0,25T досягається за рахунок з'єднання входів і виходів обох тригерів як: D1 = Q 2 і D2 = Q1. Виходами схеми служать виходи Q обох тригерів (Q1 і Q2). Період вихідних імпульсів, складає вх Твих=4Твх.


 




Синхронізація з послідовністю імпульсів. Схема призначена для синхронізації випадково розподіленої послідовності вхідних імпульсів змодельованих за допомогою ключа SW1 з послідовністю тактових імпульсів від задаючого генератора. Довжина імпульсу виході тригеру Q (або Q) кратна періоду послідовності тактових імпульсів.

 


 


 


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)