АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Травень 2015 року

Читайте также:
  1. I. Організація класу до уроку.
  2. III. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  3. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  5. Англійська мова
  6. Атомна та ядерна фізика
  7. ВАРВАРА–ХАНУМ
  8. Вихідні дані для обчислення середньорічної вартості основних виробничих фондів
  9. Вихідні дані за варіантами
  10. ВИХІДНІ ДАНІ.
  11. ВІД АВТОРА
  12. Відділ Бурі водорості – Phaeophyta

Інформаційний дайджест новин

Міжнародних та регіональних організацій зі стандартизації

Та суміжних галузей діяльності

травень 2015 року

За матеріалами сайтів:

Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) — www.iso.org

Міжнародної електротехнічної комісії (IEC) — www.iec.ch

Європейського комітету стандартизації (CEN)www.cen.eu

Європейського комітету стандартизації в галузі електротехніки (CENELEC) —www.cenelec.eu

Федерального агентства по техническому регулированию и метрологии РФ (Ростехрегулирование)www.gost.ru

Госстандарта Республики Беларусь — www.gosstandart.gov.by

Госстандарта Республики Казахстан — www.memst.kz

 

Корпоративна звітність з новим онлайн-інструментом, легко!

 

 

Стандарт ISO із соціальної відповідальності ─ це ключовий компонент нового онлайн- інструменту для звітності корпорацій.

Щойно опублікована дорожня карта деяких з провідних ініціатив щодо корпоративної звітності забезпечила підтримку організаціям по всьому світу, які все частіше стикаються з вимогами до звітності.

Стандарт ISO був одним з восьми основних стандартів і став «каркасом» для міжнародного стандарту із соціальної відповідальності ISO 26000. ISO спільно з International <IR> Framework щодо просування комплексного підходу надає підтримку компаніям у тлумаченні та збільшенні вартості, що створюють для суспільства і фінансових інвесторів.

Карту розроблено як частину Corporate Reporting Dialogue (Діалогу з корпоративної звітності), що стало реагуванням на запит ринку стосовно більшої відповідності, послідовності й порівнянності між основними стандартами й іншими вимогами.

ISO 26000 дає уявлення про те, як компанії можуть здійснювати свою діяльність соціально-відповідальним чином, роз’яснюючи, як соціальна відповідальність перед суспільством допомагає трансформувати принципи в дієві заходи.

Серед інших учасників Діалогу з корпоративної звітності: Глобальна ініціатива зі звітності (Global Reporting Initiative), Рада зі стандартів фінансового обліку (Financial Accounting Standards Board) і Міжнародна комісія з інтегрованої звітності (International Integrated Reporting Council).

Як інновації з’являються в стандартах ─ у новому «ІSOфокусі»

 

Що було науковою фантастикою вчора, сьогодні стало реальністю, так само як винаходи, які ми колись могли побачити лише в кіно, стали буденними.

 

«ІSОфокус» у травні/червні загострює увагу на інноваціях. Розглянемо деякі приклади технологій і концепцій, які з’явилися завдяки ідеям з наукової фантастики, але їх нині використовують повсюдно. Від дронів до 3D-принтерів або нанотехнологій стандарти розробляють для розвитку нових можливостей. Завдяки таким можливостям передові технології продовжують благополучно розвиватися й підвищувати ефективність для спрощення нашого життя.

У своїй вступній промові Президент ANSI С. Джо Бхатія (S. Joe Bhatia) наголосив, що винахід є основним ядром у промисловості, стандарти та висновки про відповідність ─ невід’ємними елементами в цій формулі. «Узгодження стандартів забезпечує міцний і надійний фундамент для універсальних знань, завдяки яким з’являються нові розробки», ─ сказав він. ─ «Витрати на наукові дослідження й розробки нижчі, ніж на ті, які вже пройшли перевірку часом, методологія стандартизації є точкою старту для вдосконалення техніки».


«За кодифікуванням і якісними методами роботи стандарти ефективно сприяють світовому ланцюжку постачань і можуть скоротити час виходу продукції на ринок. Не важливо, чи стосується це вже сформованих секторів ринку або розвитку нових секторів, стандарти забезпечують важливу виробничо-технічну базу для розвитку подальшого покоління інновацій».

Інновації… Що означає це слово? Як ви його розумієте? Які інновації здатні зробити найбільший вплив? Ми говорили з найважливішими сучасними промисловими лідерами і попросили їх поділитися інноваціями, які їх найбільше хвилюють.

Від дронів до 3D-принтерів, ці компанії вкладають гроші та інтелектуальну потужність у створення інноваційних рішень для своїх найнагальніших проблем. Це має сенс, враховуючи з якими проблемами стикаються компанії: зменшення бюджету, збільшення тиску в торгівлі, високі вимоги споживачів. Але відбувається й інше. Великі підприємства на кожному рівні все частіше думають про інновації як про процес. І більшою мірою такий процес охоплює застосування стандартів як найважливішого інструменту, без якого вони не хочуть обходитися.

Як зламати кліше й сформувати майбутнє? Сподіваємося, що це дасть Вам натхнення, розуміння й трохи нових ідей для Вас самих.


Dräger збільшує свій міжнародний бізнес

 

 

У міжнародної корпорації Dräger, велика частина бізнесу якої за межами ринку Німеччини, довга історія розроблення міжнародних стандартів у галузі медичної техніки й техніки безпеки. У цій статті керівництво компанії розповідає, як наразі культура стандартів зробила цю організацію однією з найуспішніших.

Заснована в місті Любек у 1889 році як складник компанії TесDAX, компанія Dräger представляла п’яте покоління родинного бізнесу і з роками розрослася до міжнародного рівня. Бернард Дрегер (Bernhard Dräger) був розробником «Клапана Любека», ідея створення якого належала його батькові, Йохану Хейнрічу (Johann Heinrich), засновникові і керівникові Dräger у перші роки компанії. Вперше за весь частакий клапан дав можливість випускати двоокис вуглецю з балона високого тиску. Шість років потому, молодий інженер заклав фундамент проекту зі стандартизації щодо сполучного різьблення, що значно оптимізувало використання редукційних клапанів. Як дійсний піонер, Бернард (Bernhard) був ще й гуманістом у душі, мотивом для нього послугувало бажання забезпечити безпеку і необхідність зробити можливим використання клапанів різних видів.

Сьогодні, вже будучи членом Президентської ради Німецького інституту зі стандартизації (DIN) і головою виконавчої ради Drägerwerk Verwaltungs AG, Стефан Дрегер (Stefan Dräger) продовжує видатний шлях свого прадіда з активної роботи в галузі стандартизації. Він оперативно відзначає важливість спроб забезпечення безпеки і якості: «Міжнародні стандарти дають можливість користуватися технологіями, виготовленими компанією Dräger у всьому світі за прийнятну ціну».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)