АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 8. Особливості розвитку ринкового господарства та основні напрямки економічної думки в Україні (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.)

Читайте также:
  1. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  2. II. Детская половина дома и ее обитатели
  3. II. Сучасний стан розвитку освіти
  4. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  5. IV етап – концепція поліхудожнього розвитку учнів Б.П.Юсова.
  6. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  7. Аграрні кризи та їхні особливості
  8. Аналіз асиметрій розвитку галузі побутової хімії у старих (ЄС-15) та нових (ЄС-12) країнах-членах
  9. Аналіз розвитку МСБ в країнах ЄС
  10. Аналіз стану підприємництва в Україні на сучасному етапі
  11. Аналіз, діагностика та прогнозування розвитку регіональної економіки
  12. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ

Становлення ринкових форм господарства в Україні. Економічні передумови та сутність реформ 1848р. та 1861 р. Зміни у відносинах власності та соціальній структурі суспільст­ва. Завершення промислового перевороту. Виникнення нових господарських форм: акціонерні товариства, монополістичні організації. Формування банківської системи ринкової економіки.

Загальна характеристика української економічної думки пореформеного періоду. М. Драгоманов, С. Подолинський. Київська психологічна школа. М. Бунге та його послідовники про розвиток національної економіки. Демократична економічна думка представників Галичини. М. Павлик, І. Франко.

Особливості економічного розвитку та економічної думки України на межі XIX—XX ст. Столипінська аграрна реформа, її сутність та вплив на розвиток ринкових відносин у сільськогосподарській галузі. Аграрні проблеми та ідеї кооперації у працях М. Левицького, Т. Осадчого та інших. Теорія цінності та економічної кон'юнктури М. Туган-Барановського. Економіко-математичні дослідження Є. Слуцького.

Змістовий модуль 2. Національне господарство та економічна думка провідних країн світу та України в глобальному економічному середовищі

Тема 9. Господарство та економічна думка в період державно-монополістичного розвитку суспільств Європейської цивілізації (перша половина ХХ ст.)

Світова система господарства та її вплив на економіку провідних країн Європи і США. Становлення системи державного регулювання економіки. Завершення формування світового господарства.

Нові явища в соціально-економічному житті провідних країн світу на початку XX ст. Посилення державно-монополістичних тенденцій та їх відображення в теоріях імперіалізму (Р. Гільфердинг, К. Каутський, В. І. Ленін), монополістичної (Дж. В. Робінсон, Е. Чемберлін) та ефективної конкуренції (Й. А. Шумпетера).

Економічні причини та наслідки Першої світової війни. Версальська угода та її економічна суть. Плани Дауеса та Юнга.

Світова економічна криза 1929—1933 рр. та її вплив на розвиток країн Європейської цивілізації та США. “Новий курс” Ф. Рузвельта та його теоретичне підґрунтя.

Основні напрямки економічної думки у 20—40-х рр. XX ст. Виникнення кейнсіанства. Теоретична система Дж. М. Кейнса. Поширення кейнсіанства та його особливості в різних країнах.

Економічний розвиток європейських країн та США в період Другої світової війни та її вплив на структуру народного господарства. Світове господарство в роки Другої світової війни. Економічні підсумки війни: матеріальні, демографічні, соціальні. Реконверсія та демонтаж системи воєнного регулювання економіки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)